Viburnum dilatatum: Allt om växter

Viburnum dilatatum: Allt om växter

Viburnum dilatatum

Träd

Bladen är räfflade och skrynkliga. Det är en underbar växt med vackra frukter som juveler på hösten. Fruktens färg är huvudsakligen röd, men den har också olika färger, inklusive gul.

Det är också en buske som blir upp till 2 till 3 meter lång. Det observeras främst i Kina, Japan och Korea. Lämpliga livsmiljöer växer vid foten av berget och i skogsområden. Denna växt föredrar en solig miljö. De bor i berg men kanske inte bär frukt om det finns för lite solljus.

Fukt och jord föredrar fuktig jord, men den tål bra i olika jordar. Denna växt är också resistent mot torka.

Vita blommor blommar från sen vår till försommar. Storleken på blomman blommar ca 3 till 5 tum bred. Blommans form täcker växten i en kupolform. Denna blomma lockar olika typer av pollinerare som bin och fjärilar.

När blommorna pollineras bär de frukt. Frukten är färgglad. Fruktens färg förblir bra även på vintern. Frukt finns i många färger, inklusive blankt rött och ljusgult. I vissa områden äter fåglar denna frukt. I andra områden är fåglarna likgiltiga med frukten, så frukten vissnar och förblir i busken fram till våren.

Denna växt har få skadedjur eller sjukdomar.

Denna växts blomma betyder ‘kärlek är starkare än döden’. Det är en sorglig blomma som påminner mig om Romeo och Julia.

Viburnum dilatatum

Frukt

Frukten är vanligtvis röd. Smaken är unik och sur, och det finns några söta smaker beroende på typ.

Frukten blir sötare från höst till tidig vinter. Denna frukt har länge kallats ‘Guds frukt’.

Denna frukt används som fruktvin eller som färgämne. Denna frukt är en naturlig citronsyra och innehåller mycket polyfenoler och vitamin C.

Det har dock inte verifierats medicinskt, så du måste vara uppmärksam på ditt intag. Du måste konsultera en professionell läkare.

Show Buttons
Hide Buttons