Peppar Typer, användningar, fördelar och varning

Peppar: Typer, användningar, fördelar och varning!

Peppar Typer, användningar, fördelar och varning

Bell peppers förbättrar inte bara smaken av din måltid, men de är också en källa för att få gott om näringsämnen. Plus, dessa peppar är lätta att konsumera. Lägg dem bara till en sallad eller grilla några för att servera med kyckling eller fiskfilé. Du kan också baka paprika och kombinera dem med biff för att konsumera en näringsrik tät måltid.

Även om dessa paprika växer i samma växt, finns det två betydande faktorer, dvs graden av mognad och tidpunkten för skörden som bestämmer deras mångfald. Hållbarheten för varje peppar är baserad på färgen.

Bortsett från detta är paprikor ett bra sätt att behandla kroppsinflammation och andra hälsosjukdomar. Överkonsumtion av paprika kan leda till hälsofrågor. så det är bättre att titta på den mängd du konsumerar. Denna artikel kommer att diskutera allt du behöver för att lära dig om paprika.

Näringsvärde av Bell Peppers

Varje sort av paprika innehåller följande näringsämnen:

 • Kolhydrater 6g
 • Capsanthin 9mg
 • Dietfibrer2.1g
 • Folat 5%
 • Lutein 5 mg
 • Luteolin 2 mg
 • Protein 1g
 • Kalium 3 mg
 • Quercetin 4mg
 • Vitamin A 7%
 • Vitamin B6 8%
 • C-vitamin 196%
 • Vitamin E 9%
 • Vitamin K1 8%
 • Violaxanthin 5 mgTyper av Bell Peppers

 • Grön
 • Gul
 • Orange
 • Röd

1. Green Bell Peppers

Dessa paprika växer som grön och vänder sin färg när de mognar. Gröna paprika är inte dyr jämfört med andra sorter. Det är värt att notera att gröna skördas på kort tid, så att de saknar några näringsämnen. Denna typ av paprika innehåller inte söt smak som andra typer.

2. Gul Bell Peppers

Gula paprika skördas i mitten av mognad. De stannar mellan omoggröna och mogna rödpeppar. Denna typ är varken söt eller bitter. Dessutom är de dyra.

3. Orange Bell Pepper

Apelsinpipor skördas innan de blir röda. Denna sort är söt i smak och fylld med näringsämnen. Orange paprika blandar väl i olika recept också.

4. Red Bell Pepper

Dessa paprika håller sig länge på vinstocken. Så de är söta bland andra typer och innehåller gott om näringsämnen. Nutritionists har visat att röd paprika har en hög nivå av beta-karoten, vitamin C och vitamin A jämfört med grön paprika. Men de har en kort hållbarhet vilket gör dem också dyra.Användning av Peppar

Du kan använda paprika för att förbereda läckra rätter. Du kan välja vilken typ som helst för att förbättra smaken på dina måltider. Bell peppers är mångsidiga matkällor som du kan tjäna som maträtt eller fylld med korn.

Du har möjlighet att steka paprika tillsammans med andra grönsaker. Om du är fan av salsa, måste du hålla en eller två paprika hemma. Den söta smaken av paprika gör dem till en idealisk ingrediens för såser och dips. Du kan också garnera din sallad, soppa eller gryta med tunnhackad paprika.

Hälsofördelar med Bell Pepper

1. Förbättrar ögonhälsan

Macular degeneration och katarakt uppstår på grund av de negativa effekterna av fria radikaler. Dessa ögonsjukdomar är vanliga hos äldre människor som blir svåra att behandla. Du kan införliva röda paprika i kosten hos en äldre person för att förhindra ytterligare ögonförstöring. Föreningarna som zeaxanthin och lutein är effektiva och skyddar näthinnan från de skadliga effekterna av oxidation.

2. Ökar immunsystemet

Mat rik på vitamin C är en utmärkt källa för ökad immunitet. På så sätt kan du förhindra risken för kroniska sjukdomar. Hälsoexperter har visat att en stark immunitet håller hälsofarliga faktorer i sjön. Du kan hitta en stor mängd vitamin C i paprika. C-vitamin fungerar som en antioxidant som ökar din immunitet och skyddar organ.

3. Bibehåller kognition

Bell peppers är en av de hjärnvänliga livsmedel på grund av innehållet i näringsämnen i dem. Enzymerna i paprikan utlöser glada hormoner i din hjärna. Dessutom främjar de också koncentration och mental klarhet som i slutändan förbättrar kognitionen.

4. Förbättrar hjärthälsan

Många externa och interna faktorer påverkar din kardiovaskulära hälsa och ökar risken för hjärtproblem som högt blodtryck. Du behöver konsumera mer näringsrika livsmedel som paprika. Dessa peppar ger växtbaserade antioxidanter och karotenoider, vilket är väsentliga för att hålla ditt hjärta frisk. Men överkaka inte paprikan eftersom det kan förstöra näringsämnena.

5. Glatt och fläckfri hud

Vitamin C och E-vitamin är två hemliga vitaminer som förbättrar din huds tillstånd avsevärt. Därför lägger många märken till skönhetsprodukter. Att få vitaminer från naturliga källor är dock ett utmärkt sätt att bekämpa hudproblem utan att skada det.

När du äter paprika regelbundet ger de en tillräcklig nivå av vitamin E och vitamin C. Dessa vitaminer förstärker hudcellerna och reparerar de döda. Som ett resultat blir din hud mjuk och baby mjuk.

6. Minskar risken för cancer

Det är sant att paprikor ger antioxidanter som undanröjer många hälsofarliga faktorer, inklusive fria radikaler. Att äta gula, orange och röda paprikor kommer att ge en betydande mängd antioxidanter som i slutändan sänker risken för cancer och minskar radikal aktivitet i kroppen.7. Förhöjer metabolism

En ökad metabolisk hastighet är nödvändig för att din kropp ska kunna utföra kroppsfunktioner utan något hinder. Denna ökade metabolism håller dina energinivåer höga och hjälper dig att förlora lite vikt. Det är emellertid inte möjligt att uppnå en ökad metabolismhastighet utan tillräckliga doser vitaminer och mineraler.

Du kan konsumera paprika så att näringsämnena i det kommer att öka din ämnesomsättning. Dessutom innehåller de färre kalorier; Tveka därför inte att lägga till dem i olika recept.

varningar

Även om naturliga livsmedelskällor inte innehåller skadliga effekter, måste du undvika överkonsumtion för att undanröja biverkningar. Det är ingen tvekan om att paprikor är näringsrika livsmedelskällor, men deras överkonsumtion kan också leda till oönskade hälsoförhållanden.

Till exempel kan du utveckla paprika allergi om du är allergisk mot pollen. Om du har hudproblem som eksem , använd inte paprika utan att ha råd med din hudläkare.

Dessutom är det ganska sällsynt men människor utvecklar ofta diarré efter att ha konsumerat överflödiga paprika. Biverkningar av paprika inbegriper också klåda, uppblåsthet, kramper eller näsa ihop.

Slutsats

Bell peppers kan säkert göra underverk för din hälsa; så bör du lägga till dem i din kost. Men förbise inte det faktum att allt fungerar bäst i mått.

Show Buttons
Hide Buttons