Hortensia: Betydelsen av blommor

Hortensia: Betydelsen av blommor

hortensia betydelse

Hortensiornas ursprung och kultur

Hortensia är infödd i Asien och Sydamerika. Det sägs att blomman fördes tillbaka till Europa på det första holländska East India Company Company.

Ordet hortensia härrör från de grekiska orden hydros som betyder vatten och angos som betyder kruka. Växten fick detta namn eftersom dess form liknade en gammal vattenflaska.

Symbolen för denna blomma varierar mycket från kultur till kultur. I Japan är denna blomma förknippad med uppriktiga känslor, förståelse och ursäkt. Denna betydelse kommer från en mycket gammal tid. Det sägs att Japans kejsare en gång överlämnade hortensior till familjen till en tjej som han älskade så mycket men försummade eftersom han var för upptagen. Hortensior sägs ha förknippats med innerliga känslor, uppskattning för förståelse och ursäkter efter att den japanska kejsaren gav dem till familjen till en tjej han älskade. I det moderna Japan har hortensior också en symbolisk betydelse av harmoni och samexistens.

I buddhistisk tradition torkas bladen av hortensior och används för att brygga ett ceremoniellt te som heter Heavenly Tea.

Däremot har hortensior negativa känslor i Europa, där de används för att förklara arrogans och stolthet. Denna förening är baserad på växtens förmåga att producera många blommor men få frön. Det sägs att de gav dessa blommor till dem som vägrade intresse för kärlek som ett tecken på deras kyla.Betydelsen och symbolen för hortensia efter färg

Hortensior är allmänt kända för sina rosa, blå, lila och vita färger. Alla färger på hortensior är vackra, men blommornas symboliska betydelse gör detsamma. Beroende på hortensiaens färg kan blommans symboliska betydelse variera mycket.

När du ger en hortensia måste du vara försiktig och välja rätt hortensiablommafärg för mottagaren för att undvika symboliskt besvärliga situationer. Betydelsen och symboliken för varje färg av hortensia är följande:

Rosa hortensia (röd hortensia): symboliserar uppriktiga känslor.

Denna röda blomma betyder uppriktiga känslor, romantik, sanna känslor. Att välja en rosa hortensia till alla hjärtans dag gör det till ett speciellt alternativ till rosor eller nejlikor.

Den rosa hortensian symboliserar också sanna känslor, så den är perfekt för bröllopsbuketter. Rosa hortensior sägs innehålla kärlekens mening och uppriktighet. Om du tittar noga på denna blomma kommer du att märka att den liknar en hjärtform.

Blå hortensia: symboliserar ånger och ursäkt.

Blå hortensia symboliserar ånger och ursäkt. Det visar också känslor av förståelse och djup uppskattning. Det är en bra present att presentera för någon du har gjort fel eller för någon som kanske har förbisett betydelsen i ditt liv tidigare.

Betydelsen av den blå hortensian kommer från den legendariska historien som den japanska kejsaren bad sin flickvän om ursäkt. Oavsett om du är i Japan eller någon annanstans i världen, symboliserar den blå hortensian uppskattning och förståelse för andra och har innebörden att erkänna att du är ledsen.

Vit hortensia: symboliserar arrogans, fåfänga, stolthet.

I allmänhet kan vita blommor vara en symbol för renhet och nåd. Men den vita hortensiablomman förknippas också med stolthet, fåfänga och stolthet. Vitt är också en traditionell symbol för medkänsla. Denna mening sägs ha sitt ursprung i den viktorianska eran.Lila hortensia: symboliserar önskan att djupt förstå någon.

Lila hortensia blommor symboliserar djup förståelse. Lila hortensia används också som en underbar blomma för vänskap eller bestående relationer, eftersom det också betyder tacksamhet. Lila är traditionellt en majestätisk nyans. Lila hortensia kan också symbolisera stolthet, kunglighet och ledarskap.

Lila hortensior uttrycker också djup förståelse, vilket gör dem till ett populärt val för fjärde bröllopsdagspresenter. Att presentera dessa blommor är ett vackert sätt att visa uppskattning för din partner.

Grön hortensia: symboliserar förnyelse.

I allmänhet symboliserar gröna blommor förnyelse. Grön hortensia kan också representera välstånd, lycka till, hälsa och ungdom. Detta är en bra present till någon som precis har börjat eller behöver injicera positiv energi i sitt liv.

4 Omständigheter när man ger hortensiablommor som gåva

  • Att överlämna blå hortensior är en bra idé när du behöver ge någon en uppriktig ursäkt. Det är känt att hortensior en gång användes av kejsare för att hjälpa dem att få förlåtelse.
  • Lila hortensior förmedlar djup förståelse, vilket gör dem till ett bra val för vänner som går igenom svåra tider. Det kan visa att du förstår situationen de går igenom.
  • Hortensia, en blomma av uppriktig känslighet och djup förståelse, är en stor gåva för en nära vän. I synnerhet kan gröna hortensior uttrycka tacksamhet för ett djupt band genom att önska hälsa och välstånd hos en vän.
  • Hortensia förknippas ibland med fjärde bröllopsdagen. Även om hortensior officiellt inte är en jubileumsblomma, kan rosa hortensior göra en underbar och speciell present till en romantisk partner.

Funktioner av hortensia

Det är en lövfällande buske med en höjd av 1 till 1,5 m. Flera stjälkar kommer ut från en stjälk, och de unga grenarna är gröna och tjocka. Bladen är långa ovala, 8 ~ 15 cm långa, med en skarp spets och skarpa tandningar på kanten.

Det som ser ut som ett kronblad är ett kronblad, vissa har tandade kanter och kronbladen är små. Ståndare och pistiller är urartade och små och fruktlösa. Således, i gamla dagar, betydde hortensiablomman också en fruktlös kvinna.

Blommor är relativt långlivade och kan hålla i två till tre månader om de sköts ordentligt. Blommor i olika färger som vitt, rosa, rött, lila och blått samlas för att göra det färgglatt och attraktivt.

Hortensia har egenskapen att blomma i olika färger beroende på jord och gödselmedel även i samma sort.

De flesta hortensior innehåller toxiner, men vissa växter har en historisk medicinsk användning. Till exempel är hortensia -rhizomer och rötter kända för att behandla problem med urinvägarna. Hortensia rot extrakt kan förbättra kroppens förmåga att rensa infektioner i njurar, urinblåsa och urinvägar genom att öka urinering. Det kan också hjälpa till att förhindra njursten.

Det finns dock många delar som inte har verifierats medicinskt, så du bör alltid rådgöra med din läkare. Var medveten om eventuella biverkningar eller interaktioner med andra mediciner.

Hortensia färg

Blommorna på de flesta hortensior är vita. Vissa arter kan dock ha blommor i ett större antal färger.

Färgerna varierar från blått, rosa, mörklila, ljuslila och rött. Jordens pH -nivåer och närvaron av aluminiumjoner som växter kan absorbera spelar en stor roll i färgen på blommor hos dessa arter.

En högre surhet i en jord som kännetecknas av ett pH på mindre än 7 indikerar en större mängd aluminiumjoner som ska absorberas. Resultatet är blå till mörklila blommor.

Å andra sidan kommer mer alkaliska jordar (pH -nivå över 7 och saknar aluminiumjoner) att resultera i rosa till röda hortensiablommor.För att få lila hortensior måste jorden ha ett pH mellan 5,5 och 6,5. På grund av detta är det inte ovanligt att hitta den perfekta lila hortensian utan en blå, rosa eller röd nyans.

Dessutom påverkas inte alla hortensior av färgförändringar genom jordens surhet. Till exempel ändrar vita blommor inte färg.

Förändringar i färgen på hortensia blommor är också relaterade till ärftligheten hos vissa hortensia sorter.

Andra faktorer kan påverka färgförändringar, till exempel väderförhållanden (varma eller kalla, våta eller torra), växtskydd och andra naturliga faktorer.

Att gödsla hortensior en eller två gånger om året kan förbättra plantornas hälsa, så färgen kan bli lite mörkare.

För att få blå hortensior behöver du aluminium i jorden. Därför rekommenderas aluminiumsulfat att tillsättas i jorden runt hortensian eftersom det hjälper till att sänka markens pH.

Om jorden naturligt innehåller aluminium och är sur, närmar sig hortensiaens färg automatiskt nyanser av blått och lila.

Därefter påverkar valet av gödningsmedel också färgförändringen. Gödselmedel med låg fosforhalt och kaliumhalt hjälper till att uppnå en bra blå färg.

Rosa hortensia ska inte absorbera aluminium från jorden, så jorden måste vara alkalisk.

Hortensia blomma tatuering

Hortensia blommor symboliserar vanligtvis tacksamhet. Denna blomma kan symbolisera tacksamhet för en viss person. En hortensia -tatuering är ett bra sätt att uttrycka dina känslor för din älskade utifrån den symboliska betydelsen av blommor med djup förståelse och uppriktiga känslor.

Show Buttons
Hide Buttons