Horoskop: 23 januari stjärntecken

Horoskop: 23 januari stjärntecken

23 januari stjärntecken

Det finns inte många områden med mänsklig kreativitet och intressen där det finns så många motsatta åsikter som inom vetenskapen om astrologi, men det finns ett betydande intresse för detta ämne, och många artiklar, böcker och studier behandlar detta ämne rikligt.

Detta avser specifikt ett försök att förklara vad som faktiskt är astrologi och hur det fungerar – och på ett sätt kan denna förklaring vara enkel och effektiv, eller den kan vara djup och komplicerad. Men faktum är att inget rätt eller fel sätt, alla sätt är ok.

Astrologievetenskapen talar mycket ofta till oss på det mest förenklade sättet att även massor kan förstå det, och det finns ingen kultur i världen som inte känner igen denna vetenskap.

Det finns en mycket detaljerad analys av de olika astrologibegreppen – du kan hitta många texter, särskilt på Internet, som handlar om detta ämne.

Den här artikeln inkluderade, men här behandlar vi mer om datum, specifika födelsedatum och vad de tar med till “tabellen” för att förstå människans natur.

Syftet med denna text är att ge läsarna en kortfattad inblick i förekomsten av olika aspekter av människorna som är födda den 23 januari och att hjälpa läsarna att förstå bättre innehållet de kommer att möta i den framtida studien av detta ämne.Personlighet och karaktär

Människor som är födda den 23 januari är, som alla Vattumännen (eftersom detta datum tillhör Vattumannens styre), ett folk som tillhör de bredöppnade individerna, och det finns inget konstigt eller oacceptabelt för dem i denna värld. Ibland vet de att de är otydliga och konstiga för sin miljö (även för sina närmaste människor), men de ser inte det som ett problem. Tvärtom, de ser detta kännetecken som sin dygd.

Om du känner en person i din miljö som har vissa särligheter, olika attityder än resten av världen och starka åsikter som de gillar att visa upp, och du kan berätta för henne att de skiljer sig från de andra, är det nästan säkert att den personen är född den 23 januari.

De flesta människor strävar efter att passa in i samhället och att likna andra, att vara en del av den specifika gruppen och att accepteras helt; men dessa människor gör det motsatta; de lever i filmen som är regisserad av sig själva; de bryr sig inte om att de kanske inte passar in i allas smak. Att vara så här kan beröva dig så många saker i livet, men människor från 23 januari ser inte problemet, de har vad de tycker att det är nödvändigt.

Dessa är också de människor som talar sina tankar utan förbehåll och berättar sanningen i dess renaste form: de är inte aggressiva mot det, men de kan vara något inaktiva. Ibland kommer de att försöka övertyga andra i sina åsikter.

Faktum är att dessa människor inte bryr sig om vad andra tycker om dem; även de kan njuta av det pratet om dem, allt detta skvaller. De gillar att höra berättelser om andra liv, men det belastar dem inte och får dem inte att analysera för mycket; de lever sina liv helt gratis.Älska kompatibilitet

Även om människor som vid första anblicken firar sina födelsedagar den 23: e dagen i januari, kan tyckas som om de förmedlar potentiella partners från sig själva, och vi kommer att säga er just nu – detta är inte helt sant. Människor ser dem som känslomässigt stängda (vad de är eller kan vara ibland), kalla och lustiga, men för de som tittar på vad som är under ytan väntar överraskning. Och det finns en total motsägelse där. De är kärleksfulla människor som verkligen ger sina hjärtan till sina partners och framför allt är de stora humanister.

De känner kärleken till hela världen; det är den universella kraften för dem. Med andra ord, närhelst de kan hjälpa någon gör de det av hela sitt hjärta och de är också glada över att vara involverade i humanitärt arbete. Det är det som gör dem magiska, och det är anledningen till att människor älskar dem så mycket och vill vara deras livspartners.

Människor som firar sin födelsedag den 23 januari har önskan att flytta världen till det bättre, och i den processen är de mycket empatiska och kreativa. De är bra lyssnare, så om du letar efter ett gråtparti kan du säga att du hittade det – partners kan lita på dessa människor 100 procent. De kan också ge bra råd och är uppriktiga på vägen.

Som alla Vattumannen människor, pratar dessa människor inte för mycket om sina tankar och känslor. Det är därför människor ofta är lite svårare att få kontakt med potentiella älskare eller långsiktiga partners. Få kan följa sin takt och energi och gå in i deras magiska värld. De har många bekanta, men de riktiga vänner som förstår dem kan räkna med fingrarna på en hand. De som å andra sidan kommer att vara lojala mot graven och redo för sina händer i elden för att sätta dem.Syfte och karriär

Förutom att vara oberoende och oförutsägbara kan vi säga att en av de väsentliga kännetecknen för Vattumannen är deras envishet, och folket av den 23 januari har också den egenskapen. Där det är envis är det ambition och uthållighet och kan användas av dessa människor för att lyckas med sina valda yrken. De vet inte om hinder; när det är något som måste göras kommer de att hitta sätt. Om man inte kan, hittar de någon annan som kan.

En annan viktig egenskap hos 23 januari är deras uttalade kreativitet och fantasi, och som sådan hatar de det irriterande och obehagliga jobbet.

Ovanpå alla dessa saker är det dessa människor som alltid har kreativa idéer och mål, och om de börjar förverkliga dem har de inget emot att göra misstag – de går envist till framgång och bryr sig inte om att komma in i problemet ibland .

Eftersom de är kommunikativa är de bra på jobb som kräver relationer med människor såväl som marknadsföring.

Å andra sidan är kännetecknen för dessa människor också ekonomisk vårdslöshet, och de tänker inte tillräckligt med deras ekonomiska säkerhet. Innan de spenderar pengar på ett äventyr eller reser, bör de spara lite för en oförutsägbar framtid. De bryr sig inte om att göra en karriär. Det är bara viktigt att de gör det de tycker om och älskar mest – det kan vara humanitärt arbete.

Symboler, färger, lyckssiffror

Allt i naturen som inte är vanligt kan symboliskt beskriva människorna som är födda den 23 januari, och all blandning av färger som är förblindande för andra kan betraktas som deras färger. Som till exempel ljusrosa eller gul.Deras favoritfärger är 21 och 19, och de härskande planeterna är Uranus och Saturnus. Planeten Uranus gör dem lite excentriska och Saturnus coola och orörbara. De kan vara på ett sätt kopplat till vattenelementet, men också med luft.

Historiska händelser den 23 januari

Mata din nyfikenhet och ta reda på vad tidigare händelser markerade 23 januari genom historien.

År 1516. – Fernando II, kung av Aragon från 1479, som dog med hustrun Isabella I, drottning av Kastilien från 1474, förenade de två främsta Pyrenéstaterna, av vilka Spanien senare blev.

År 1719. – Vaduz skapade furstendömet Liechtenstein

År 1806. – Den brittiska statsmannen William Pit Jr dog. Under livet blev han den yngsta premiärministern i Storbritanniens historia. Han har drivit en omfattande kolonialpolitik, stärkt den brittiska makten i Indien och i Europa var han huvudorganisatören för koalitionen mot revolutionärer och Napoleon.

År 1920 – Nederländerna vägrade att överlämna sig till allierade av den tidigare tyska kejsaren William II, som flydde till Nederländerna efter abdicering i november 1918. Hans utlämning krävdes som straff för brott som tyskarna begick under första världskriget.

År 1931. – Den ryska balettdansern Anna Pavlovna Pavlova, den största balettkonstnären i början av 1900-talet, dog.

År 1943. – Under andra världskriget ockuperade den brittiska armén av åtta väpnade styrkor under Montgomery-befäl Tripoli i Libyen.

År 1944. – Den norska målaren Eduard Munch, en av initiativtagarna till expressionistisk bildkonst, dog.

År 1945 – sovjetiska trupper under andra världskriget, på väg till Berlin, träffade floden Odra i Polen.

År 1968 – Nordkoreas marin fångades av det amerikanska spionfartyget “Pueblo” i territoriella vatten. Besättningen på fartyget släpptes i december samma år.

År 1989. – Den spanska surrealistmålaren Salvador Dali, en av 1900-talets största konstnärer, dog.

År 2000. – Mer än en miljon demonstranter passerade genom centrum av Madrid och protesterade för eskaleringen av våldet från den baskiska separatistgruppen ETA i vars våldsamma åtgärder under de senaste 32 åren dödades nästan 800 personer.

År 2002. – I Paris, 71 år, dog en av de mest berömda franska och världssociologerna Pierre Bourdieu, initiativtagaren till kritikerna av den nya tidens sociologi, en hård kritiker av neoliberalism och globalisering.

År 2002. – I den pakistanska huvudstaden kidnappades och dödades en korrespondent från USA: s “Wallstreet Journal”, Daniel Pearl, som utredde islamiska militanta grupper i landet några dagar senare.

År 2003. – I Bolivia vädjade många framstående personer till näringslivet till regeringen för att omedelbart förklara nödsituationen och avsluta protesterna i hela landet, vilket ledde till kaos i ekonomin och förlust av människoliv. Åtta människor dödades under demonstrationen av hundratusentals människor som blockerade motorvägarna ett tag för att hålla jämna steg med fattigdomsminskningen.

År 2003. – I Italien, 81 år gammal, dog Giovanni Aiello, som var chef för det berömda bilföretaget Fiat i cirka 30 år.

Kända människor födda 23 januari

Vilka kända och historiska människor delar födelsedagar med dig?

599 – Taizong of Tang, en kinesisk bil från Tang-dynastin.

1752 – Muzio Clementi, italiensk pianist och kompositör.1783 – Marie Henri Beyle, en fransk författare.

1785 – Carl Adolf Agardh, svensk botaniker.

1799 – Alois Negrelli von Moldelbe, en österrikisk ingenjör och konstruktör av Suezkanalen.

1828 – Saigō Takamori, japansk samurai.

1832 – Édouard Manet, en fransk målare

1840 – Ernst Abbe, tysk astronom, matematiker och fysiker.

1862 – David Hilbert, en tysk matematiker.

1878 – Harry Steier, en tysk tenor.

1888 – Aritomo Goto, vice-admiral för den japanska marinen under andra världskriget.

1892 – Erté eller Romain de Tirtoff, en rysk illustratör, scenograf och modedesigner.

1898 – Sergey Einstein, den mest betydelsefulla ryska filmregissören och teoretiker.

1903 – George Orwell, den berömda författaren.

1910 – Jean Baptiste Reinhardt, en belgisk jazzmusiker.

1919 – Bob Paisley, en engelsk fotbollstränare och fotbollsspelare.1928 – Jeanne Moreau, en fransk filmskådespelerska

1950 – Richard Dean Anderson, en amerikansk skådespelare.

1957 – Caroline av Hannover, prinsessan av Hannover, är det äldsta barnet till Rainier III, prinsen av Monaco, och den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly.

1964 – Bharrat Jagdeo, Guyana-president.

1967 – Naim Süleymanoglu, en turkisk vikt garver.

1969 – Andrey Kanchelskis, en rysk fotbollsspelare och tränare

1970 – Moreno Torricelli, en italiensk fotbollsspelare.

1984 – Arjen Robben, en holländsk fotbollsspelare.

1987 – Andrea, en bulgarisk sångare

Först och främst kan dessa människor beskrivas som oförutsägbara, spännande, ovanliga och ibland excentriska. Det är inte konstigt att alla som passar in i samhället som de är och inte försöker vara unika och specifika för sig själva är tråkiga och förutsägbara. Å andra sidan är det svårt för människorna som är födda den 23 januari att våga att unika och annorlunda.

De har karakteristiken att inte ta något för givet, de undersöker allt och letar efter djupare mening, syfte och riktning. De är inte slavar till reglerna, och tradition och sociala normer är i deras liv för att bryta dem, inte att följa dem.

Show Buttons
Hide Buttons