Horoskop: 18 januari stjärntecken

Horoskop: 18 januari stjärntecken

18 januari stjärntecken

Mänsklig natur är ganska imponerande, och vi är så nyfikna på att ta reda på vad vårt födelsedatum döljer, och vi undrar också om vi kan ta reda på sanningen som ligger bakom den.

Astrologi är en vetenskap och kan användas på så många sätt; det kan hjälpa människor att lära känna vem de är och vad de vill ha från livet. Ännu viktigare är att de har möjlighet att överskrida sina dolda potentialer och styrka, så att de kan utvecklas och blomstra.

I den här artikeln kommer vi att upptäcka de hemliga aspekterna av människor som är födda den 18 januari; och i början kommer vi att säga att alla av dem delar kännetecknen för stjärntecken Stenbocken. Naturligtvis är vi alla olika och specifika på våra egna sätt.

Egenskaper och personlighet

Människor som är födda den 18 januari har den högsta nivån på allvar, självdisciplin och självkontroll och över genomsnittet ansvar. Det verkar som om de aldrig gör felaktigheter eller dumheter i livet, eller åtminstone så det verkar för andra. I nästan alla möjliga situationer är dessa människor fulla av självförtroende; det är deras väg eller inget sätt alls.Det är dessa människor som kan leva livet med stort förtroende och kan skapa en magisk upplevelse för sin miljö.

Men om du vill att personer som är födda den 18 januari ska vara dina vänner måste du acceptera att de är för allvarliga och ofta kan vara ganska pessimistiska. De tenderar att kritisera saker och händelser kring dem, och dessutom är de oerhört envisa.

Dessa individer har en åsikt om allt, precis som alla som är födda under Stenbockens tecken; och de tror att ingen är smartare än de är.

Människor vars födelsedatum är 18 januari är de människor som älskar sin familj, och det är också något som alla Stenbockar delar.

De respekterar tradition, men de kan inte säga att de har för många vänner; det finns bara en viss typ av människor som kan vara deras vän, några som kan acceptera dem som de är. De är bästa vänner med människor som liknar dem och tycker inte om de ansvarslösa människorna.

En egenskap som kan bidra till dessa människor är att de älskar att vara ensamma och är självförsörjande för det mesta.

När de är arga, kan vara mycket brutala med orden. Precis som vissa människor kan förstöra dig med fysiska åtgärder, känner de bara ord och använder dem rikligt för att slåss och bevisa sin poäng. De har starka instinkter och kan bedöma människor i otrolig hastighet.

Älska kompatibilitet

Som nästan alla stenbockar är människor som firar sin födelsedag den 18: e januari i kärlek både kallt och reserverat, men att göra kärlek och romantiska relationer är något de vill ha i sina liv.Vi bör också säga att de borde lära sig att vara mindre tuffa med sina hjärtan, dessa människor är inte lätta mål; men när du är den utvalda, kommer de att förbli trogen för alltid.

Om du förväntar dig uttalanden om kärlek från dem, kommer du inte att höra det från människorna som är födda den 18 januari, och de kommer istället att visa sin uppskattning och respekt med handlingar och handlingar, inte ord. Om du förväntar dig någon gudomlig känsla, känslomässigt överflöd, sluta drömma omedelbart – de rör inte, och visar sällan sina känslor. Så personen som är med dem i en relation bör acceptera det faktum eller bör lämna dem omedelbart.

De är hängivna till sitt arbete och att uppnå sina mål, så förvänta dig inte av dem att vara romantiska, de kan vara ganska knepiga i det avsnittet och på toppen av det vill de vara de främsta ledarna i en relation.

Ett råd för de människor som vill vara i en relation med dem, och det är aldrig att komplicera saker med överdrivna känslomässiga utbrott och hjärtskärande scener; de är praktiska människor och letar efter möjliga, kapabla och framför allt intelligenta partners.

Syfte och karriär

När det gäller karriären för de personer som är födda den 18 januari, kan vi säga att de är otroligt ansvarsfulla och ihållande när det gäller företag och deras yrke i livet. Nivån på självdisciplin som de besitter är ganska imponerande; med all den uthållighet de har kan människor från 18 januari gå långt, även om de inte har någon talang eller tendens till något – de kommer att få det att hända.När de har en uppgift framför sig, oavsett hur enkla eller komplicerade de bara har ett uppdrag – att utföra det, även om det betyder att de ska arbeta övertid, utan stopp. Dessa människor söker inte hjälp och kämpar främst sina strider oberoende, oavsett om de är på affärs- eller personlig plan.

Även när de gör misstag, använder de dem som lektioner och ger aldrig upp, men som alla stenbockar är dessa människor också materialister och kanske mer än många andra karaktärer. De älskar pengar, gillar att tjäna dem och gillar att spendera dem.

De är organiserade, och med dem har allt sin plats, de hatar kaos och röran; dessa individer är okomplicerade och praktiska redan innan de fattar ett beslut eller en slutsats, den första handlingen med alla fakta till sitt förfogande.

Med tanke på den ambition och de arrangörer som de verkligen är, är de bra chefer och teamledare. Med tanke på noggrannheten i detaljer och uthållighet kan de hyllas väsentligt som revisorer, programmerare, finansiella rådgivare, arrangörer, chefer. Även om de är i rollen som hemförälder, visar de stora organisatoriska och ledaregenskaper.

Symboler, lyckssiffror och färger

När det gäller alla Stenbockar, för människor som är födda den 18 januari har de en härskande planet, och det är Saturnus, en av de mest mystiska och avlägsna planeterna i vårt solsystem. Denna planet är solens längst och därför den kallaste, och ofta är denna förkylning bunden som ett kännetecken för dessa människor. Kommer du ihåg när vi sa att människor från 18 januari kan verka kalla och avlägsna? Allt tack vare Saturnus inflytande.Saturnus anses vara den mest ”onda” planeten som får människor som är under dess inflytande att fatta svåra beslut, rebounds och växa upp. Tack vare dess effekt är människor som är under dess kontroll allvarliga och strikta, och de förfalskar inte det, de är verkligen så. Detta är också en långsamt rörande planet som måste kretsa solen i 30 år – den processen är lång och utmattande, men den slutar aldrig – som dessa människors liv flyttar de alltid in sin pasta. Och dessa individer kan därför ha långsammare framgång på vissa områden. Saturnus betraktas också som en planet av ålder, och åldern i sig bär en hel del visdom, allvar och livslektioner.

Färger som matchar människor som är födda den 18 januari är svart, grått och brunt; allt som är ganska vanligt och traditionellt de älskar.

Historia och anknytning till traditionen och det förflutna är ett kännetecken för Stenbockarna, och också en av de ledande funktionerna hos dessa människor.

Historiska händelser den 18 januari

Det är det spännande att titta på vissa händelser som markerade 18 januari, i olika delar av vår historia.

År 1520 – King of Denmark and Norway, Christian II, vann Sverige.

År 1535 – grundade den spanska erövringen Francisco Pizarro Lima, nu huvudstad i Peru.

År 1654 – Ledaren för de västra kosackerna, Hetman Hmeljnicki, erkände Moskva-kejsarens högsta myndighet. Detta ledde till att Ukraina förenades med Ryssland, uppmanat av det ryska-polska kriget (som leddes från 1654 till 1667).

År 1778 – den engelska sjömannen James Cook upptäckte Hawaii

År 1871 – kung av den prussiska prinsessan Wilhelm I besökte slottets palats i Vera och utropades till den första kejsaren av det nya tyska imperiet.

År 1919 – den franska premiärministern George Klemanso öppnade Versailles fredskonferens efter slutet av första världskriget. Enligt ett fredsfördrag undertecknat den 28 juni tog Tyskland över ansvaret för kriget, lovade att betala krigskompensation och förbjöd henne att beväpna. Nya länder skapades Polen, Ungern, Tjeckoslowakien, Estland, Lettland, Litauen och kungariket Serber, kroater och slovenska.

År 1944 – efter sju dagar av hårda strider, slutade sovjetiska trupper blockaden av Leningrad under andra världskriget, där cirka 620 000 människor dog under den tyska belägringen sedan september 1941 av utmattning och svält.

År 1974 – Efter sju dagars förhandlingar undertecknade Egypten och Israel ett avtal om frigöring av militära styrkor längs Suezkanalen.

År 1977 – I den värsta järnvägsolyckan i Australien dog 80 personer när ett tåg i Sydney träffade betongbron.

År 1989 klättrade tusentals tjeckoslowakier upp till det centrala pulvret i Wenceslasplattan och skandaliserade “frihet”, “sanning” och “mänskliga rättigheter” i en fredlig protest mot de kommunistiska myndigheterna.

År 1991 fördömde det jordanska parlamentet luftattacker mot Irak i Operation Desert Storm och uppmanade arabiska och islamiska länder att vidta åtgärder mot USA och dess allierade; Irak har lanserat åtta raketmissiler mot Israel för att dra den in i Gulfkriget.

År 1996 – det regeringspartiet för Greklands regeringsparti, socialisten PASOK, valde reformisten Kostas Simitis som premiärminister efter att den allvarligt sjuka PASOK-grundaren Andreas Papandreou avgick.

År 1997 – Franc Vranicki avgick som österrikisk kansler i nästan 11 år.År 2002 – Sierra Leones regering tillkännagav slutet på ett inbördeskrig som dödade 50 000 människor, mestadels civila. Kampen mot regeringen ledde United Revolutionary Front (RUF) känd för sin brutalitet.

År 2005 introducerade den europeiska flygplanstillverkaren Airbus sin nya A380, den viktigaste passagerarjet som någonsin byggts i Toulouse, Frankrike. Det nya tvåsitsplanet har ett vingarpan på 80 meter, en svans högt som sjuitsits och mer än 550 platser. 13 miljarder dollar investerades i hans utveckling.

Kända människor födda 18 januari

1689 -Fransk filosof Charles Louis de Secon Montesquieu, författaren till Capital Spirit Act där han utvecklade en teori om maktuppdelningen i lagstiftande, verkställande och rättsliga som blev grunden för den parlamentariska demokratin.

1795 – Ana Pavlovna, den holländska drottningen

1882 – författaren Alen Aleksander Miln, författare till populära romaner för barn “When We Were Very Young”, “Wine the Poo”, “House on the Pew Corner”, “Now We Are Six”.

1892 – Oliver Hardy, amerikansk komiker.

1896 – Ville Ritola, en finsk idrottsman

1900 – François de Menthon, chef för den franska åklagaren i Nürnberg-processerna.1904 – Amerikansk skådespelare av den engelska-födda Archibald Aleksander Lich, känd som Keri Grant, en lysande komiker i Howard Hawks komedier och tolkar av karaktärroller i Alfred Hitchcocks filmer (“The Terrible Truth”, “Philadelphia Story”, “Northwest”, ” Håll tjuven! “).

1909 – Den serbiska och jugoslaviska författaren Oskar Davičo, som på 50- och 60-talet på 1900-talet gjorde en betydande inverkan på serbisk poesi. Under den perioden blev han också en av de mest aktiva och mest dynamiska personligheterna i det litterära livet i Belgrad och Jugoslavien (diktsamlingar “The Charms of the Wall”, “The Home Eyes”, romanerna “Poems”, “Concrete” och svärd ”).

1913 – Danny Kaye, en amerikansk skådespelare och sångare.

1914 – Arno Schmidt, tysk författare och översättare.

1928 – Aleksandar Gomeljsky, en före detta rysk och sovjetisk baskettränare

1933 – John Boorman, brittisk regissör.

1933 – Ray Dolby, en amerikansk uppfinnare, uppfinnare av Dolby System for Forest Reduction.

1947 – Takeshi Kitano, japansk skådespelare och filmregissör.

1950 – Gilles Villeneuve, en kanadensisk bilist.1955 – Kevin Michael Costner, amerikansk skådespelare och producent.

1966 – Alexander Halifman, ryska schackmästare.

1973 – Bernie Burns, en amerikansk filmproducent.

1980 -Jason Jordan Segel, amerikansk TV och filmskådespelare.

1981 – Olivier Laurent Pierre Roucus, belgisk tennisspelare.

1982 – Ariadne Artiles, spansk modell.

1996 -Sara Gilman, TV-skådespelerska.

2001 – Claire Engler, amerikansk TV-skådespelerska.

Som alla stenbockar är människor som firar sina födelsedagar den 18: e dagen i årets första månad disciplinerade, ansvarsfulla, strikta och till synes helt impassiva. Stenbocken är ett av dessa tecken som kan vara lite konstiga och svåra att karakterisera, och en del av detta mysterium finns i livet för de människor som är födda den 18 januari.

De kan vara utmanande och envisa, men också kärleksfulla och hängivna partners; de har verkligen de egenskaper som gör dig lycklig.

Show Buttons
Hide Buttons