Horoskop: 17 januari stjärntecken

Horoskop: 17 januari stjärntecken

17 januari stjärntecken

Astrologiska tecken som är en integrerad del av Zodiac-systemet, är tecken som kan hjälpa oss att förklara människors öde och karaktär för människor utifrån himmelkroppernas placering som sol, måne och andra planeter i astrologiska tecken och hus och den exakta platsen av planeter och hus beräknas efter tid och födelseort för vissa personer.

Zodiac är ett imaginärt “bälte” på himlen som har 360 grader och 17 grader breda, genom vilket himmelkropparna rör sig från jorden. Det är uppdelat i tolv tecken, vardera 30 grader vardera. Tecknen har en symbolisk betydelse och namnen gavs till konstellationerna med samma namn.

Så varje dag i månaden “faller” under ett visst astrologiskt tecken, men har också hans “differentia specialis”. Var och en av oss har samma egenskaper som andra människor som är födda på samma datum, men vi är alla olika, och denna skillnad beror på många andra faktorer.

Personlighet

Människor som firar sin födelsedag den 17 januari är i Zodiac-systemet för tecken – en Stenbockar. De delar alla några liknande egenskaper men de är också specifika i sina termer – det finns inga identiska människor på denna planet, till och med tvillingar har sina skillnader.Det här är människorna som aldrig slösar bort sin tid och försöker göra detsamma med andra; de kan kallas ambitiösa och övertygande.

Det som motiverar dem i strävan efter framgång och förverkligande av affärsföretag är det beslutet; men det som gör dem till stora arrangörer är deras obestridda intellekt, så att de kan vara lika bra i att organisera ett parti eller delta i regeringen.

Dessa människor vars födelsedatum är 17 januari är de seriösa, tankeväckande, ambitiösa, men det rekommenderas för dem att försöka lyckas under de första åren eftersom de har mer energi i sin ungdom.

Allt de behöver förverkliga måste gå i uppfyllelse, annars är de olyckliga. Inga hinder är ett problem för dem. de lägger allt framför dig och stirrar på målet. De litar inte på sina planer eller känslor. De kommer snabbt att ge upp något de tycker om, men i gengäld måste de bli mer och bättre.

Utan tvekan är dessa människor ihållande, viljiga, kloka, andliga, osäkra ibland, men också en materialist (de älskar pengar och vet hur de ska hantera dem. De får vanligtvis allt de vill, bara om de ägnar sig åt det vissa målet ; men är väldigt bra på att kontrollera sina känslor, även mot sina barn.

Älska kompatibilitet

Liksom alla Stenbockar är människor från 17 januari de människor som behöver en stark och säker kärleksförbindelse så att de kan känna sig säkra och fullständiga. De kommer aldrig att ge sina hjärtan till en fullständig främling; de är rädda för att de skulle bli de som skadas först. Dessa människor behöver tid för att se till att det inte finns någon fara för att bli avvisad, så de kommer att bli de första att lära känna sina framtida partners.Kanske är det bästa sättet att beskriva dem i kärlek att de är passionerade människor som är täckta av förkylning och lugnt beteende (detta är inte en realistisk bild av dem). När de äntligen överger sig till sina partners, är de fantastiska anhängare av de personer de älskar; de kommer att göra allt för dem, ingenting är för svårt för dem.

I kärlek är de verkliga, och de bäst matchas med partners som vill skapa med sig ett litet och kärleksfullt paradis, där de kommer att njuta av tillsammans med passionen och ett leende.

I vänskap tycker människor som är födda den 17 januari att ha saker under deras kontroll och kräver att alla i deras miljö ska agera på rätt sätt. De behöver vänner som är solida som en vägg, som sätter säkerhet och värdesätter det som verkligen är viktigt och användbart.

Syfte och karriär

Individer som är födda den 17 januari är ambitiösa och beslutsamma, så de behöver ett jobb som ger möjlighet till verklig framgång, inget mindre intresserar dem, bara topplägen.

De är faktiskt människor som gillar ansvar för nästan allt, de är hårt arbetare, utan tvekan om det; och de är fantastiska både som kollegor och chefer.

Innan varje nytt steg kommer det att vara bra att beräkna om de betalar sig för att göra något. De är grundläggande och organiserade, de hanterar ofta allt de anförtro dem. De vill vara de bästa och kunna utvärdera sina möjligheter. De går inte i huvudet genom väggen; de planerar klokt och går säkert till deras framgång.

Som nästan alla Stenbockar, ett stjärntecken som dessa människor tillhör, har de också utmärkta budgetfärdigheter, kan spara pengar eftersom de måste känna sig säkra, och för att vara säkra måste de ha en betydande summa pengar i fickorna.

Arbetsintressen för dessa individer kan vara poliser, soldater, direktörer, ekonomichefer, chefer, konstnärer, kompositörer, målare, skulptörer och revisorer.

Symboler, lyckssiffror och färger

När det gäller alla Stenbockar är den härskande planeten Saturnus, och det är planeten som ger kyla, mörker, begränsningar och avståelse, men också de förändringar som kan vara positiva och bekräftande. Detta är anledningen till att dessa människor är lugna och tålamodiga, och de kan vänta tillräckligt länge för att nå det mål de sätter sina ögon på.

De är inte okunniga om illusioner; de är sober så kalla som sin härskare Saturnus. Men en sak måste nämnas, och det är det faktum att deras regerande planet Saturn aldrig berövar dem andlig upplyftning och insikter.

Deras färg är svart eller vit, och att säga att det kan tillämpas här är att Stenbocken inte är tråkig, han är pålitlig. Detta gäller också för människorna som är födda den 17 januari.

Historiska händelser den 17 januari

Människans inspelade historia är lång, spännande, ledsen och glad samtidigt; vi kan kalla vissa dagar eller år mindre lyckliga, andra mer, men de har alla en oundviklig inverkan på människor.

År 1377 – förnyade påven Gregorius XI påvstolstolen i Rom och i den akten slutade han påvens “fångenskap”. Påven flyttade till senare år till Avignon (i Frankrike).År 1562 – Edict of Saint-Germaine (eller med andra ord januari Edict) trädde i kraft, som erkände Huguenoterna (protestanter) i Frankrike. Samma dag bildade ledarna för den katolska hertigen och kardinal av Lorraine unionen (senare känd som den heliga ligan), som blockerade genomförandet av proklamationen och orsakade religiösa krig. Dessa krig varade bara 36 år i Frankrike.

År 1773 räddade den engelska sjömannen James Cook Antarktiscirkeln med båt “Resolution”.

År 1919 – den polska kompositören Ignati Jan Paderewski, en stor pianist i sin tid, som på senare år blir Polens första premiärminister som inrättades efter första världskriget

År 1945 befriade sovjetiska trupper och polska patriotiska styrkor Warszawa från andra världskriget, mer än fem år efter Polens huvudstads fall i händerna på tyska nazister.

År 1959 – Senegal och Franska Sudan beslutade att bilda en federal stat som heter Republiken Mali. Beslutet trädde i kraft i april samma år.

År 1961 dödades Patrick Lumumba, den före detta premiärministern i Kongo, skaparen av landets självständighet, och han kom ihåg som en symbol för kampen mot kolonialismen och “svarta Afrika” -hjälten. Han avlägsnades från premiärminister den 5 september 1960 och fångades den 1 december av general Mobutus soldater och fördes till Katanga, där han dödades.År 1966 – I en krasch ovanför Spanien dödade en amerikansk bombplan “B-52” och ett spanskt bränsleförsörjningsflygplan åtta personer, och angriparen tvingades kassera en icke-exploderande vätebomb i Atlanten.

År 1991 genomförde de amerikanska och västerländska allierade den andra och tredje vågen av massbombning av mål i Irak och Kuwait under Gulfkriget; och i gengäld exploderade tre irakiska raketer “Scud” i Tel Aviv.

År 1995 – I en jordbävning som drabbade det bredare området i den japanska staden Kobe dödades mer än 6 400 människor och materiella skador uppskattades till 85,5 miljarder dollar.

År 1997 – I Dublin förklarade domstolen det första äktenskapsskillnaden i Irlands historia, baserat på lagen som godkändes i en folkomröstning, som motsattes hårt av den romersk-katolska kyrkan.

År 2002 – I vulkanutbrottet i vulkanen Nyiragongo i Demokratiska republiken Kongo förstördes staden Goma och de omgivande byarna, den totala dödstalet var mer än 100 människor och tiotusentals förlorade sina hem.

År 2002 – den spanska författaren Kamilio Hose Sela, vinnaren av Nobelpriset för litteratur, dog 1989. Han är författare till romanen “The Family of Pascal Duarte”.

År 2005 dog den tidigare kinesiska kommunistpartiets ledare Jao Ziyang, som 1989 motsatte sig användning av militärmakt mot studenter som demonstrerade på Himmelska fridens torg i Peking och sökte demokratisering av landet.

Show Buttons
Hide Buttons