Drömtydning blod: Drömmar Betydelse, Symboler

Drömtydning blod: Drömmar Betydelse, Symboler

blod

Blod har varit den mest kontroversiella, den vanligaste och mest kraftfulla och mystiska substansen i alla mänskliga samhällen och kulturer, från antiken till nuvarande dagar.

Blod är livsgivande vätska, en sann elixir av liv och vitalitet.

Det finns många övertygelser och vidskepelser om blod. Dess symbolik är stark, riklig och ihållande.

Blod är något som gör att människor känner sig ganska ambivalenta. Det är avskyvärt och attraktivt, på samma gång. Det finns individer som inte kan stå emot några bloddroppar medan andra är toleranta för det.

Men i alla fall räddar vi för att förlora blod, eftersom det är förknippat med att förlora vår hälsa och dö. Alla allvar och allvarliga skador är förknippade med blod, så vi känner ofta avsky när vi ser blod.

Det är några av de rationella förklaringarna, men blod har extremt viktig betydelse när det gäller andlighet, mysticism, religion och folklore.

Symbolism av blod

Eftersom blod är en sann elixir av livet, är ämnet som gör oss levande många och olika övertygelser om det. Kontroversen, weirdness och magnificence av tolkningar av blod som menar i olika kulturer och genom mänsklig historia är åtminstone intressant. Forntida hedniska kulturer omfattade ofta ritualer av blodoffer, vanligtvis kopplade till praxis avsedda att säkra bra skörd och välstånd.Det finns register som bevisar shamaner, präster och andra religiösa utövare hade använt både mänskligt och djurblod i sina ritualer i förflutna. I vissa hörn av världen är sådana ritualer fortfarande praktiseras. Självklart, om du gräver in i en mörk och djup rike av mystiker, dunkla metoder, kommer du säkert att hitta mycket om att använda blod.

Blod har alltid betraktats som magiskt; ett ämne som används både för vit och svart magi. Det används i kärlekspotjoner, magiska förberedelser för att få en att läka eller lida och så vidare. Som en universell symbol för vitalitet och livslängd (och faktiskt en verklig och oundviklig essens i livet) har blod alltid varit förknippat med odödlighet och ungdom. Tänk bara på vampyrhistorier, till exempel.

En av de mest populära legenderna om blod och ungdom är den av den ökända Erszebet Bathory, en ungerska “blodgrevinna”, en kvinna som påstod badade sig i hennes oskulds flickors offer för att förbli ung och vacker, för alltid.

Blod är också en vanlig symbol för kärlek, lust, liv, passion, offer och obligationer. Blood edar som skulle göra bröderna till individer som inte är faktiskt relaterade, anses vara de mest kraftfulla ederna i många kulturer. Orsaker relaterade till blodanslutningar mellan människor, som blodet är “tjockare än vatten” och “dåligt blod”, brukar användas för att förklara och uttrycka relationerna inom familjer, ärftliga beteenden och så vidare.

Drömmar om blod

Att tänka på blod i vårt vakna tillstånd är alltid något konstigt. Drömmar om blod eller drömmar som innehåller blod i vissa specifika omständigheter är ofta förknippade med betydande betydelser i verkligheten. Tänk på blod som en symbol, det har dubbla betydelser i drömmar.

Beroende på hur du ser blod i din dröm kan du hjälpa dig att tolka det på ett bra sätt och eventuellt relatera det till någon verklig situation i ditt liv.

Drömmer om blod är vanligtvis kopplad till negativa antaganden. Generellt sett kan blod symbolisera vitalitet och energi, eller motsatsen, vilket innebär att man förlorar dem.

Eftersom blod i drömmar vanligen ses utanför kroppen, är det naturligt kopplat till förlust och negativa resultat. Det kan innebära att du förlorar din energi eller något annat.

Det kan innebära att någon malm dränerar ut din energi. Du upplever kanske en tuff emotionell period i ditt liv, som lätt kan återspeglas i din dröm i en blödningsituation eller förlorar blod på annat sätt.

Å andra sidan kan man se blod av dina fiender i din dröm, vilket innebär att du övervinnar svårigheter som ställs av andra. Om du drömmer om blod som strömmar genom dina ådror, representerar det din styrka, din förnyade verve och framsteg.

Specifika drömmar om tolkning av blod

Drömmar om blod kan ha olika föreningar och förklaringar, beroende på vilket blod du har drömt om och i vilken inställning. Drömmar om blod brukar dock ha stark koppling till viktiga och viktiga saker i ditt liv.

Låt oss kolla några av de mest sannolika bloddrömssituationerna.

Blodiga ord

Om du drömmer om de ord som skrivits i blod kan det vara en avspegling av din verkliga ansträngning för att uppnå någonting. Det kan representera en plan eller situation som du lagt ner mycket på eller något som du inte kommer att ge upp lätt. Det kan föreslå att du är helt upptagen av vissa tankar att de förekommer i form av ord skrivna i blod.

Eftersom blod är symboliskt den mest kraftfulla substansen, gör det orden ganska långlivade och varaktiga. Drömmer särskilt om ordet “blod” som du ser skrivet någonstans betyder att det finns en pågående situation du hanterar men kan inte göra något åt.

Blodiga händer

Drömmer om blodet på händerna kan innebära att du har undertryckt skuldkänslan som nu återspeglar i din dröm. Tänk på dina senaste handlingar och beteende. Har du skadat någon eller gjort något du ångrar? Kanske drömmer om blodiga händer att du ska berätta något och hjälpa dig att befria dig från skuld.Blödning

Om du drömmer att du är skadad och du förlorar blod kan det innebära att du blir trött och utmattad i livet. Det kan representera både fysisk och emotionell utmattning. Kanske är du fast i en obehaglig situation som du för närvarande inte kan lösa och det dränerar din energi ut. Tänk på din omgivning och människor runt omkring dig. Blödning i dröm kan också betyda att någon lägger mycket press på dig och gör dig känslomässigt trött och dränerad.

Blödning i drömmen kan spegla konfrontation med dem runt dig, dina vänner, familjemedlem, en partner. Att drömma är att du donerar blod, även om det i allmänhet är en positiv åtgärd betyder det vanligtvis att du förlorar din energi på grund av stress. Om du drömmer om att hosta blod, föreslår du att du lägger stor vikt vid meningslösa problem och du slösar bort din energi.

Blodiga scener

Blood splatters runt, svåra blodiga scener, som brottsscener, blodflöde överallt eller överflödig hela kroppen återspeglar ditt djupa emotionella missnöje och utbrott. Du kan undertrycka många negativa tankar i ditt vakna liv, vilket leder till känslomässig sprängning som händer i dina drömmar.

Om du ständigt har sådana störande drömmar måste du verkligen hantera dina känslor i verkligheten och släppa de negativa. Blodiga rum och väggar kan sugesst det finns ett hot du inte känner till i ditt vakna liv.

Menstruationsblod

Menstruationsblod anses vara den mest kraftfulla formen av blod, vad gäller hednisk blodmagi och många folklore övertygelser, över hela världen. Att drömma om menstruationsblod kan tyda på att du äntligen släpper dina bekymmer och blir lindrade av spänning.

Det innebär en period av avslappning och lugn ligger framåt. Å andra sidan kan det föreslå att en kvinna eller tjej undertrycker hennes kvinnliga natur. Eftersom menstruationsblod är kopplat till cykler, om du drömmer att dricka, kan det föreslå att du fastnat i en förtrollad cirkel och du måste bryta upp den för att gå vidare.

Show Buttons
Hide Buttons