Är valnötter nyttigt? Allt för Hälsan

Är valnötter nyttigt? Allt för Hälsan

Är valnötter nyttigt?

1. Bra för hjärt-kärlsystemet.

Det höga omega-3-innehållet i valnötter är mycket fördelaktigt för hjärt-kärlsystemet. Att äta några valnötter om dagen kan sänka ditt blodtryck. Omega-3-fettsyror är kända för att minska dåligt kolesterol i kroppen och främja god kolesterolproduktion. Det hjälper också till att minska inflammation och förbättra vaskulär funktion. Genom detta kan valnötter förbättra hjärthälsan som ett resultat.

2. Minskar cancerrisken.

Valnötter är rika på växtföreningar som omega-3-fettsyror, polyfenoler och urolitiner. Enligt forskning kan dessa bioaktiva ingredienser ha anticanceregenskaper.

Valnötter kan minska risken för vissa typer av cancer, såsom bröstcancer, koloncancer och prostatacancer. American Association for Cancer Research säger att äta några valnötter om dagen kan bidra till att minska risken för bröstcancer.

3. Det är bra för din hjärna.

Valnöts omega-3-fettsyror är också bra för hjärnan. Att äta mat rik på essentiella fettsyror kan sakta ner kognitiv nedgång.

Studier på äldre vuxna visade att äta valnötter dagligen förbättrar kognitiv funktion.4. Det kan minska inflammation.

Essentiella fettsyror är fördelaktiga för personer med inflammatoriska sjukdomar som astma, artrit och eksem. Valnötter är rika på essentiella fettsyror av omega-3.

Valnötter kan minska risken för inflammation och kranskärlssjukdom. Valnötens polyfenoler hjälper till att bekämpa inflammation.

5. Det kan öka immuniteten.

Valnötter innehåller antioxidanter som håller immunförsvaret friskt och förhindrar utveckling av sjukdomar.

Valnötter är rika på koppar, vitamin B6 och mineraler som kan öka immuniteten.

6. Det kan förbättra benhälsan.

Valnötter innehåller en essentiell fettsyra som kallas alfa-linolensyra. Denna essentiella fettsyra hjälper till att upprätthålla friska ben.

Valnötternas omega-3-fettsyror är också bra för benhälsan.

7. Det hjälper dig att sova.

Valnötter har melatonin. Enligt en studie är denna förening känd för att hjälpa sömnmönster. Omega-3-fettsyror kan också hjälpa till att hålla blodtrycket lågt och lindra stress. Det behövs dock mer forskning i detta avseende.

8. Det kan hjälpa gravida kvinnor.

Enligt forskning kan äta valnötter varje dag hjälpa gravida kvinnor. Valnötter innehåller hälsosamma vitamin B-komplexgrupper som folsyra, riboflavin och tiamin. Detta kan förbättra din hälsa under graviditeten.

Folsyra i valnötter behövs särskilt för gravida kvinnor och foster. Folsyra innehåller många fördelaktiga näringsämnen som kan vara till hjälp under graviditeten.

9. Det hjälper matsmältningshälsan.

Valnötter är rika på fiber. Detta näringsämne är bra för matsmältningshälsan. Alla behöver fiber varje dag för att upprätthålla matsmältningshälsan.

Att äta valnötter varje dag kan hjälpa till att lindra matsmältningshälsoproblemen och bibehålla korrekt tarmfunktion.

10. Det kan fördröja hudens åldrande.

Enligt en studie är valnötter bra för huden eftersom de innehåller vitamin B. Detta vitamin sägs hjälpa till att lindra stress. Stressavlastning är känt för att förbättra hudens hälsa, men mer forskning och information behövs i detta avseende.

E-vitamin i valnötter kan hjälpa fria radikaler orsakade av stress. Fria radikaler kan hjälpa till att bromsa åldrandet.

11. Det hjälper till att återfukta din hud.

Applicera olja som innehåller ingredienser i valnötter kan hjälpa till att lindra torr hud. Valnötsolja kan hålla huden fuktig.

12. Det hjälper till att minska mörka ringar.

Studier visar att applicering av valnötsolja regelbundet kan minska mörka ringar. Det hjälper också till att lindra svullnad.

13. Bra för hårets hälsa.

Valnötter är en bra källa till fettsyror. Detta hjälper till att stärka hårsäckarna. Studier har visat att personer som använder valnötolja och schampo har förbättrat hårbotten och hårhälsan. Det behövs dock mer forskning om detta.

14. Det kan hjälpa till att behandla mjäll.

Valnötolja används ofta för sina fuktgivande egenskaper. Enligt forskning kan valnötter hjälpa till att behandla mjäll med naturlig hårolja.

15. Det kan hjälpa till med håravfall.

Regelbunden användning av valnötsolja eller schampo har rapporterats för att minska risken för håravfall. Men det behövs mycket forskning för att stödja detta.Biverkningar / varningar för valnötter

Valnötter är kända för att vara bra för hälsan. Men försiktighet krävs eftersom överdrivet intag eller vissa personer kan leda till allergier och läkemedelsinteraktioner.

1. Det kan orsaka en allergisk reaktion.

Studier visar att personer som är allergiska mot nötter måste vara uppmärksamma på valnötter. Detta beror på en allergisk reaktion. Allergiska reaktioner kan inkludera tryck på nacke eller bröst, urtikaria och andningssvårigheter.

Valnötter kan orsaka både primär och sekundär allergi. Primära allergier är relaterade till direkt konsumtion av valnöt eller valnötingredienser. Sekundära allergier innebär att du rör vid valnötter direkt med din kropp.

2. Det kan orsaka leverskador.

Studier har visat att överdosering av valnötter kan orsaka njurskador. Det behövs dock mer forskning i detta avseende.

3. Det kan torka kroppsvätskor.

Enligt forskning kan valnötter torka kroppsvätskor som slem. Det kan också orsaka uttorkning. Det behövs dock mer forskning inom detta område.

4. Det kan orsaka hudutslag.

Om du applicerar valnötingredienser lokalt kan du få hudutslag. Föreningar som finns i nötskal kan irritera huden och orsaka kontaktdermatit.

5. Kan reagera med andra läkemedel.

Valnötter kan interagera med andra mediciner du tar. Om du använder vissa läkemedel måste du prata med din läkare innan du tar valnötter.

Show Buttons
Hide Buttons