Är sushi nyttigt? Allt för Hälsan

Är sushi nyttigt? Allt för Hälsan

Är sushi nyttigt

1. Sushi är rikt på omega-3.

Sushi är rik på omega-3 fiskolja, som klassificeras som ett essentiellt fett. Detta minskar risken för höga kolesterolnivåer, hjärtsjukdomar och inflammation. Det har också många hälsofördelar, inklusive sänkning av blodtryck och triglycerider.

2. Sushi är bra för din hjärna.

Fisk i sushi är den bästa hjärnmat! Omega-3-fettsyror ger näring och reparerar hjärnceller. Fisk är också rik på protein och essentiella fetter, vilket hjälper till att öka koncentrationen och bibehålla energi.

3. Sushi lugnar stämningen.

Sushi hjälper till att undertrycka negativa känslor och främjar mental hälsa. Sushi slappnar av i hjärnan och förhindrar ångest och depression. Människor som äter fisk regelbundet är mer benägna att känna sig lyckliga och tydliga.

4. Sushi har antirynkegenskaper.

En av fördelarna med sushi är att det är bra för din hud. Sushi är en rik källa till antioxidanter som saktar ned cellskador, förhindrar oxidativ skada på huden och saktar den totala åldringen. Dessa antioxidanter hjälper till att bevara hudens cellulära struktur och hålla cellerna yngre, både externt och internt.5. Sushi är bra för att förhindra osteoporos.

En annan fördel med sushi är dess osteoporosförebyggande egenskaper. Fisk är en utmärkt källa till kalcium, ett viktigt mineral för benhälsan. Att äta sushi regelbundet kan hjälpa till att hålla lederna friska och förhindra tillstånd som benskörhet. Kalcium utgör också en viktig komponent för friskt hår och naglar.

6. Sushi hjälper till med minnet.

Det höga innehållet av omega-3 essentiella fetter i sushi fisk hjälper till att förbättra minne och kognitiv funktion. Att inkludera fisk i din kost kan hjälpa till att skydda din hjärna och bibehålla en sund kognitiv funktion.

7. Sushi hjälper muskelåterhämtningen.

Sushi är en utmärkt proteinkälla som kan hjälpa till med muskelåterhämtning. För maximal effekt rekommenderas det att äta fisk två eller tre gånger i veckan.

8. Sushi har immunförstärkande egenskaper.

Sushi har fördelen att öka immuniteten. Sushi är full av viktiga mineraler som zink, kalcium, magnesium, fosfor och järn, som spelar viktiga roller i energiproduktion och immunitet. Det är också rikt på vitamin A, karoten, C-vitamin och retinol.

Inte bara det, men två ingredienser som nästan alltid parar med sushi är wasabi och ingefära, som båda har antibakteriella egenskaper. Detta dödar potentiellt bakterier och hjälper till att stärka kroppens immunförsvar.

9. Sushi hjälper till att förhindra fetma.

Sushi innehåller jod. Jod hjälper till att förhindra hypotyreos, vilket kan leda till fetma och slöhet.

Sushi är också rikt på protein, vilket håller kroppens energinivåer stabila längre, förbättrar ämnesomsättningen och ökar mättnaden. Mellanmål mellan måltiderna minskas eftersom du känner dig mätt länge efter att ha ätit sushi. Om du är på diet kan det vara bra att inkludera sushi i dina måltider.

10. Sushi är bra för hjärthälsan.

Sushi är känt för att vara rikt på omega-3-fettsyror. Dessa fettsyror fungerar som en form av gott kolesterol som hjälper till att förhindra igensatta artärer. Omega-3 hjälper också till att sänka blodtrycket.

11. Sushi hjälper till att reglera hormoner.

Tång används också som ingrediens i sushi. Tång innehåller många friska mineraler, varav den mest framträdande är jod. Detta viktiga mineral är en viktig del av vår kost och är särskilt viktig för att sköldkörteln ska fungera korrekt. För mycket jod kan ha negativa effekter, men de nivåer som vanligtvis finns i tång hjälper till att bibehålla hormonbalansen och optimera metabolisk aktivitet.

12. Sushi har ämnesomsättningsförstärkande egenskaper.

Sushi har metaboliska fördelar. Fisk innehåller mycket protein och låg fetthalt och kalorier. Detta är en bra kombination för vår ämnesomsättning. Protein med lågt kaloriinnehåll och hög kvalitet håller våra kroppar friska genom att avsevärt förbättra kroppens förmåga att fungera korrekt, bygga nya celler och metabolisera energi.

13. Sushi hjälper till att förebygga cancer.

Fisk är inte den enda komponenten i sushi. Ingredienserna kan variera, men de flesta sushi serveras med wasabi och ingefära, som båda har anticanceregenskaper på grund av sina antioxidantföreningar. Dessa antioxidanter kan neutralisera fria radikaler, vilket eliminerar deras förmåga att mutera till cancerceller. Dessutom har spårmineralen selen som finns i sushi rapporterats ha anticancereffekter.14. Sushi hjälper till att förbättra cirkulationen.

Fisk och sojasås är rik på järn. Järn ökar cirkulationen i kroppen och spelar en viktig roll i produktionen av röda blodkroppar. Tillräckliga nivåer av röda blodkroppar förbättrar ämnesomsättningen och påskyndar läkningsprocessen hos vävnader och celler.

Biverkningar av sushi

Sushi innehåller vanligtvis mycket salt. Först används salt ofta för att laga ris. Rökt fisk och inlagda grönsaker innehåller också salt. Slutligen serveras den vanligtvis med en salt sojasås. För mycket salt i din kost kan öka risken för magcancer och högt blodtryck.

Det finns en risk för infektion med bakterier och parasiter när man äter fisk, som är en ingrediens i sushi.

Fisk, sushi-ingrediensen, kan innehålla tungmetaller som kvicksilver på grund av havsföroreningar. Höga kvicksilverhalter är särskilt skadliga för gravida och ammande kvinnor eftersom de kan orsaka fosterskador.

Näringsfakta per 100 g sushi

 • Kalorier: 143 Kcal
 • Totalt fett: (2%)
 • Kolesterol: (1%)
 • Natrium: (26%)
 • Totalt kolhydrater: (11%)
 • Kostfiber: (3%)
 • Protein: (9%)
 • Kalcium: (1%)
 • Järn : (8%)
 • Kalium: (3%)
 • Vitamin A: (5%)
 • Vitamin C: (2%)

% är en procentandel av den rekommenderade dagliga mängden.

Show Buttons
Hide Buttons