Är sparris nyttigt? Allt för Hälsan

Är sparris nyttigt? Allt för Hälsan

Är sparris nyttigt?

1. Sparris hjälper dig att gå ner i vikt.

Den största anledningen till att sparris hjälper dig att gå ner i vikt är inulin, en vattenlöslig fiber. Det är välkänt att fiber är bra för människor att gå ner i vikt. Enligt en studie ger 6 g inulin så mycket fyllning som 260 kalorier.

Sparris är också bra för viktminskning dieter eftersom det har mycket få kalorier.

2. Sparris är bra för cancer.

I en rapport publicerad av American Cancer Society talar sparris om att lindra cancersymtom. Kallas Cancer Survivors Network, den här rapporten talar om de personliga upplevelserna hos cancerpatienter och hur de gynnades av deras sparrisintag.

En annan studie visade att en specifik sparrisförening som kallas saponin inducerar cancercellsdöd. Dessutom hämmade föreningen ytterligare tillväxt av cancerceller. En annan förening av sparris, Sulphoraphane, studeras för närvarande för sina kemiska förebyggande egenskaper.

Folsyra från sparris är också ett bra näringsämne. Detta B-vitamin kan minska risken för cancer i bukspottkörteln, tjocktarmen och matstrupen.

3. Sparris hjälper till att förbättra urinvägarnas hälsa.

Urinvägshälsa betyder blåsans, njurarnas och urinrörets hälsa. Sparris är bra för urinvägshälsan. Antimikrobiella egenskaper hämmar tillväxten av bakterier som kan orsaka infektion.Sparris fungerar som ett naturligt diuretikum för att öka urinutsläppen och hjälpa till med olika urinvägsinfektioner.

Även diuretiska egenskaper hos sparris hjälper till att tvätta avfall från njurarna och förhindra njursten.

4. Sparris är bra för inflammation.

Denna grönsak innehåller höga halter av antioxidanter och hjälper till att bekämpa inflammation. Sparris innehåller också inflammatoriska ämnen som kan leda till hjärtsjukdom.

Ytterligare studier har visat att antiinflammatoriska komponenter i sparris kan hjälpa till att lindra smärta och andra problem som huvudvärk, ryggsmärta, reumatism och gikt.

Sparris är också en bra källa till vitamin K som hjälper kroppen att koagulera blod.

5. Sparris är bra för hjärthälsan.

Sparris K-vitamin spelar en roll för att skydda hjärthälsan. K-vitamin förhindrar åderförkalkning och tar bort kalcium från artärernas endometrium.

Vattenlöslig fiber i denna grönsak minskar risken för hjärtsjukdom. Fiberintag är associerat med att sänka blodtrycket och serumkolesterolnivåerna.

Sparris innehåller tiamin, ett annat vitamin B. Detta näringsämne kontrollerar nivån av aminosyran homocystein. Överskott av homocystein i blodet kan utgöra en risk för hjärthälsan.

En annan studie talar om fytosteroler, saponiner, polyfenoler, flavonoider och askorbinsyror, som är växtkomponenter i sparrisrötter. Dessa ingredienser hjälper till att avlägsna överskott av kolesterol från blodet och förbättra hjärthälsan.

Folsyra från sparris är också bra för att förhindra hjärtsjukdomar.6. Sparris hjälper till att förbättra hjärnans hälsa.

Sparris är en bra källa till vitamin E och C. Studier visar att dessa två vitaminer bidrar till att minska risken för Alzheimers.

Sparris har visat sig förhindra kognitiv försämring och kognitiv nedgång hos äldre vuxna.

Dessa gröna grönsaker har också visat sig hjälpa till att behandla depression. Folsyra i dessa grönsaker kan hjälpa dig att må bra och behandla överkänslighetsreaktioner. Studier har visat en koppling mellan låga folatnivåer och depression.

7. Sparris hjälper matsmältningen.

Fiber är känt för att hjälpa matsmältningen. Inulin, en annan unik kostfiber av sparris, förbättrar matsmältningsprocessen.

Förutom fiber är sparris rik på fukt för att förhindra förstoppning och förbättra matsmältningshälsan.

Sparris är också en prebiotisk. Prebiotic är en växtfiber som ger goda bakterier näring i tarmen och skapar en balans mellan goda och dåliga bakterier.

8. Sparris hjälper till att förbättra benhälsan.

Låga nivåer av vitamin K är förknippade med frakturer. Sparris är rik på vitamin K.

Korrekt intag av vitamin K förbättrar kalciumabsorptionen. Det minskar också mängden kalcium som släpps ut i urinen, vilket minskar risken för sjukdomar som osteoporos. Vitamin K kontrollerar också benmineralisering och hjälper till att bibehålla bentätheten.

Järn från sparris stärker ben och leder.

Enligt en studie kan prebiotika också förbättra kalciumabsorptionen.

9. Sparris är bra för att bygga immunitet.

En annan viktig förening av sparris är glutation, som hjälper till att förstöra cancerframkallande ämnen. Denna förening har visat sig spela en roll i immunfunktionen.

Prebiotika av sparris hjälper till att förbättra immuniteten och bekämpa sjukdomar som förkylning. Sparris är också ganska rik på antioxidanter som stärker immunförsvaret.

10. Sparris hjälper till att behandla diabetes.

Sparris kan hjälpa till med diabetes genom att hålla blodsockernivån konstant. Det ökar också produktionen av insulin, ett hormon som hjälper kroppen att absorbera glukos.

11. Sparris är bra för graviditet.

Anledningen till att sparris är till hjälp under graviditet beror på folsyra. Detta näringsämne hjälper fostret att utvecklas ordentligt och minskar risken för fosterskador. Gravida kvinnor bör ta minst 400 mikrogram folsyra varje dag.

Glutation som finns i dessa grönsaker är känt för att öka fertiliteten.

12. Sparris hjälper till att förbättra synhälsan.

Sparris A-vitamin är bra för ögons hälsa. Detta vitamin hjälper näthinnan att absorbera ljus. Det är också en antioxidant, så det kan förhindra andra synrelaterade problem som makuladegeneration.

Sparris är rik på vitamin E och de kraftfulla antioxidanterna lutein och zeaxantin. E-vitamin förbättrar synen. Lutein och zeaxantin skyddar ögonen från sjukdomar som grå starr och makuladegeneration.

13. Sparris kan lindra baksmälla.

Anledningen till att jag har baksmälla är att jag tappar mineraler och aminosyror efter att ha druckit.

Sparris ‘aminosyror skyddar levern från toxiner och lindrar de obehagliga effekterna av baksmälla.

14. Sparris kan förbättra menstruationshälsan.

Under menstruationen känner kvinnor sig trötta och slöa. Vitamin B kan vara till hjälp just nu. Sparris är rik på vitamin B och kan hjälpa till med detta problem.Enligt en studie används sparris medicinskt för att behandla menstruationsstörningar. Det sägs att premenstruellt syndrom kan lindras. Sparris är också känt för att producera östrogen och behandla klimakteriet. Men hittills behövs mer forskning. Titta bara som referens.

15. Sparris kan hjälpa till att behandla tuberkulos.

Även om det inte är medicinskt bevisat, användes rötter av sparrisväxter ofta som en behandling för tuberkulos. Men eftersom det är en folkmedicin till punkten, kommer alla som är involverade i tuberkulos definitivt att behöva konsultera en läkare.

16. Sparris hjälper till att förbättra hudens hälsa.

Att applicera sparresextrakt på din hud kan hjälpa din hud. Det kan också hjälpa till att behandla akne. Vitamin C och E förbättrar också hudtonen. Speciellt C-vitamin ger näring åt huden och förhindrar torkning av huden.

Åtta biverkningar av sparris, försiktighetsåtgärder

Se följande för att undvika biverkningar och negativa effekter av att äta sparris.

1. Sparris kan orsaka muntorrhet.

Sparrisstammar är kraftfulla naturliga urindrivande grönsaker. Denna diuretiska egenskap orsakar frekvent urinering och orsakar uttorkning. Ju lägre vätskenivå, desto högre uttorkningsnivå. Uttorkning gör att din kropp torkar.

2. Sparris kan orsaka tarmproblem.

Stammarna på denna gröna grönsak är rika på fiber, men överdrivet fiberintag rekommenderas inte. Fiber tar bort fukt och härdar avföring. I sin tur påverkar det tarmrörelserna i tunntarmen negativt. Som ett resultat kan du uppleva tarmobstruktion åtföljd av förstoppning, kramper och smärta.

3. Det är relaterat till stinkande avföring av sparris.

Detta är en av de vanligaste rapporterade biverkningarna av sparrisintag. Denna gröna grönsak innehåller antioxidanter rika på mineral svavel. Svavel är ett element som har en unik lukt.4. Sparris kan orsaka allergier.

Efter att ha ätit denna grönsak rapporterades olika allergiska reaktioner enligt följande. Om det är något fel på din kropp, kontakta en läkare omedelbart.

5. Förtäring av sparris orsakar gas i kroppen.

Livsmedel som är rika på kolhydrater, särskilt kostfiber, orsakar gas i mag-tarmkanalen. Studier visar att människor pruttar i genomsnitt 14 gånger om dagen. Sparris innehåller det komplexa kolhydratet Lapinose. Eftersom vi inte har de enzymer som behövs för att bryta ner dessa kolhydrater, fermenteras de av bakterier och orsakar överdriven gasbildning.

6. Sparris bör vara försiktig med människor som använder blodtrycksmedicin.

Sparris är känt för att spela en positiv roll i blodtryckskontrollen och minska risken för högt blodtryck. Sparris bör dock uppmärksammas om du har högt blodtryck och har rekommenderats blodtryckssänkande läkemedel. Studier visar att sparris kan orsaka att blodtrycket sjunker som svar på mediciner. Ta det efter samråd med en läkare.

7. Sparris kan orsaka plötslig viktminskning.

Viktminskning är en av biverkningarna av att konsumera överdriven sparris. Överdriven konsumtion av dessa grönsaker kommer att leda till viktminskning på grund av diuretiska egenskaper. Emellertid kan överdriven fuktförlust i kroppen leda till en risk för uttorkning.

8. Sparris samverkar med medicin.

Det finns två huvudtyper av läkemedel där sparris samverkar:

Antihypertensiv medicin och sparris har potential att sänka blodtrycket. Därför kan blodtrycksnivån sänkas tillsammans med läkemedel mot lågt blodtryck, vilket kan innebära risk för dig.

Diuretikum är ordinerat för personer som lider av njurproblem eller ödem. Sparris är ett naturligt diuretikum. Människor som använder läkemedel relaterade till diuretika behöver uppmärksamhet.

Förutom det nämnda läkemedlet rekommenderas att du söker råd från en specialist för korrekt intag.

Show Buttons
Hide Buttons