Är solrosfrön nyttigt? Allt för Hälsan

Är solrosfrön nyttigt? Allt för Hälsan

Är solrosfrön nyttigt?

1. Solrosfrön sänker kolesterolnivåerna.

Solrosfrön är rika på enkla och fleromättade fettsyror, vilket kan påverka ämnesomsättningen och ackumuleringsprocesserna.

Mättade fetter innehåller mycket smör, margarin, etc. Att ersätta mättade fetter med omättade fetter kan minska kolesterolnivåerna.

Solrosfrön kan sänka dåligt kolesterol (LDL) i kroppen. Fallande kolesterol har en positiv effekt på hjärthälsan.

2. Solrosfrön är bra för kardiovaskulär hälsa.

Solrosfrön kan hjälpa till att kontrollera kolesterolnivåerna i blodet. Låga kolesterolnivåer innebär en låg risk för åderförkalkning och annan hjärtsjukdom. Solrosfrön har också antihypertensiva effekter.

Dessa frön innehåller växtkemikalier som helikantin, som tar bort vissa proteiner, vitamin E och fria radikaler från blodet. Proteiner i solrosfrön (såsom pepsin och pankreatin) blockerar också angiotensin-1-omvandlingsenzymer (ACE). Detta är ett vasokonstriktivt material som smalnar blodkärlen och ökar blodtrycket.

Att äta livsmedel som är bra för angiotensin-1-omvandlingsenzym (ACE) -hämmare kan hjälpa till med hjärtproblem som högt blodtryck, ischemiska anfall och arytmier.3. Solrosfrön har antiinflammatoriska egenskaper.

Solrosolja och frön är kända för sina antiinflammatoriska effekter eftersom de innehåller aktiv tokoferol (vitamin E), linolsyra, triterfen och andra polyfenolföreningar.

Höga blodsockernivåer i kroppen kan orsaka inflammation. Solrosfrön är rika på kostfiber, vilket sänker näringsintaget från maten och förhindrar blodsockertoppar efter måltiderna.

4. Solrosfrön kan vara ett bra mellanmål för diabetiker.

Att äta rätt mat är viktigt för att kontrollera diabetes. Att äta mat med mycket socker och kolhydrater kan orsaka dåliga blodsockertoppar.

Snackmat som solrosfrön med lågt kolesterolvärde kan hjälpa till att hantera diabetes. Solrosfrön har lågt glykemiskt index. Att äta solrosfrön kan förhindra att blodsockernivån stiger.

Omättade fettsyror och polyfenolföreningar i solrosfrön har också diabetiska effekter. Genom att kontrollera blodsockernivån kan du indirekt skydda levern, bukspottkörteln och andra vitala organ.

5. Solrosfrön hjälper till att lindra förstoppning och diarré.

Livsmedel med hög fiber som solrosfrön fungerar som laxermedel för att lindra förstoppning.

Det är bra att äta solrosfrön som de är eller lägga till smoothies, frukostflingor och yoghurt. Du bör dock bara äta 20 till 35 gram av detta frö om dagen. Att äta för mycket fiber rik på solrosfrön kan förvärra förstoppning eller diarré.

Dessutom kan antiinflammatoriska egenskaper hos solrosfrön lindra irritabelt tarmsyndrom (IBS).

6. Solrosfrön hjälper till att kontrollera östrogenobalansen.

Solrosfrön är en av de vanligaste källorna till vegetabiliskt östrogen. Vegetabiliskt östrogen är en vegetabilisk metabolit. Denna fytokemikalie är känd för att vara strukturellt och funktionellt lik östrogen och testosteron.

Studier visar att vegetabiliskt östrogen och isoflavoner har fördelaktiga egenskaper som hjälper till att förhindra bröstcancer, prostatacancer, osteoporos och olika postmenopausala störningar.

Dessa egenskaper hos vegetabiliskt östrogen är emellertid fortfarande kontroversiella, och mer forskning behövs. Använd den därför endast som referens, och jag rekommenderar att du konsulterar en professionell läkare.

7. Solrosfrön kan ha antibakteriella egenskaper.

Forskning tyder på att solrosfrasextrakt uppvisar antibakteriella och svampdödande egenskaper.

Solrosfrön kan hämma tillväxten av vissa arter av bakterier, såsom Salmonella typi, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis och Vibrio cholera.

Solrosfrö tanniner, alkaloider och saponiner är kända för att döda bakterier och svamppatogener.

Ytterligare information

Solrosfrön innehåller protein, omättade fettsyror, linolsyra, oljesyra, kostfiber, magnesium, fosfor, kalium, kalcium, selen, vitamin A, vitamin E och folsyra.

Detta utsäde är rikt på aktiva biokemikalier. Den innehåller fenolsyror och flavonoider som heliketin, quercetin, kaempferol, luteolin och apigenin.

Den innehåller också alkaloider, tanniner, saponiner och terpener. Tack vare alla dessa näringsämnen har solrosfrön starka antioxidanter, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter.Biverkningar av solrosfrön / försiktighetsåtgärder

Solrosfrön kan orsaka förstoppning och diarré.

Det fanns fall av förstoppning och diarré hos barn som åt oskalade solrosfrön. Att äta oskalade solrosfrön kan orsaka magsten genom att få avföringen att hålla fast vid ändtarmen och bli stel.

Därför bör både vuxna och barn vara försiktiga med att äta solrosfrön utan att skala av huden.

Solrosfrön kan orsaka allergiska reaktioner.

Solrosfrön orsakar sannolikt allergiska reaktioner. Solros pollen och protein är kända som kraftfulla allergener.

Efter att ha ätit solrosfrön kan hudförhållanden, utslag, ödem, allergisk rinit, astma, bronkit och konjunktivit uppstå.

Om du upplever dessa symtom efter att ha ätit solrosfrön, kontakta din läkare snabbt.

Solrosfrön kan förvärra akne.

En av de typiska biverkningarna av solrosfrön eller olja är förvärrad akne.

Solrosfrön kan förvärra akne eftersom de har högt fettinnehåll och orsakar comadogen talg. Dessa talg med hög lipid kan blockera hudens porer och förvärra akne.

Omvänt visar lokal applicering av produkter som innehåller solrosfröolja eller extrakt antiinflammatoriska effekter.

Show Buttons
Hide Buttons