Är sallad nyttigt? Allt för Hälsan

Är sallad nyttigt? Allt för Hälsan

sallad nyttigt

1. Sallat är bra för inflammation.

Vissa proteiner i sallad hjälper till att kontrollera inflammation. Detta demonstrerades i en iransk studie. Studier har visat att sallad har använts i folkmedicin för att lindra inflammation och benvärk.

Vitaminerna A, E och K i sallad kan också bidra till att minska inflammation. Andra grönsaker rik på vitamin K inkluderar grönkål, broccoli, spenat och kål. Ju mörkare färgen på sallad är, desto mer antioxidanter har den och desto bättre för inflammation.

2. Sallat kan hjälpa dig gå ner i vikt.

En av de främsta anledningarna till att sallad kan vara en idealisk viktminskningsmat är kalorier. En sallad innehåller endast 5 kalorier. Dessutom är sallad en kalorifattig diet men innehåller andra näringsämnen som är rikliga.

Sallat har också låg energitäthet. Romainesallat är 95% vatten och innehåller rikligt med fiber. Fiber hjälper dig att hålla dig mätt. Dessutom har sallat mycket låg fetthalt.

3. Sallat är bra för hjärnans hälsa.

Allvarlig hjärnskada kan leda till att nervceller dör, vilket kan leda till allvarliga hjärnsjukdomar som Alzheimers sjukdom. Många studier har visat att salladextrakt har kontrollerat denna neuronal apoptos som sin roll i GSD eller glukos / serumberövning.

Sallat är också rikt på dietnitrat. Föreningen omvandlas till kväveoxid i kroppen, en cellulär signalmolekyl som främjar endotelfunktionen. Minskad endotelfunktion har en negativ effekt på kognitiv nedgång och andra neurologiska störningar i samband med åldrande.4. Sallat hjälper hjärthälsan.

Romainsallat är en rik källa till folsyra, vitamin B, som omvandlar homocystein till metionin. Okonverterad homocystein skadar blodkärlen och ackumulerar plack, vilket påverkar hjärtat negativt.

Sallat är också en rik källa till vitamin C som minskar åderförkalkning och hjälper till att behandla hjärt-kärlsjukdomar. C-vitamin är känt för att stärka artärerna och förhindra hjärtinfarkt. Att inkludera sallad i din dagliga kost hjälper ditt hjärta.

Sallat innehåller också kalium, vilket sänker blodtrycket och förhindrar hjärtsjukdomar. Sallatintag kan öka HDL och sänka LDL-nivåerna.

Enligt forskning är att äta sallad relaterat till att förbättra kolesterolmetabolismen. Det är också känt att öka kroppens antioxidantstatus.

5. Sallat är till hjälp för cancerrisk.

Sallat är en grönsak utan stärkelse. Enligt en rapport från World Cancer Research Fund kan stärkelsefria grönsaker förhindra flera typer av cancer, inklusive mun, hals, matstrupe och magcancer.

6. Sallat kan minska risken för diabetes.

Studier visar att särskilt sallad kan minska risken för typ 2-diabetes. Detta kan bero på det låga glykemiska indexet för sallad.

Sallat innehåller färre kalorier och kolhydrater. Detta faktum innebär att det hjälper din diabetes diet hälsa. I synnerhet är romansallat bättre än andra sorter eftersom det innehåller viktiga mikronäringsämnen.

Dessutom innehåller sallad laktucaxantin, en antidiabetisk karotenoid som sänker blodsockernivån och kan vara ett diabetesläkemedel.

7. Sallat är bra för synhälsan.

Sallat innehåller Zeaxanthin, en antioxidant som förbättrar synhälsan. Det har också visat sig förhindra makuladegeneration relaterad till åldrande. Den mörkgröna salladen innehåller både lutein och zeaxantin. Detta hjälper till att förbättra synhälsan.

Romainsallat är också ett bra substitut för spenat. Flera studier har visat att lutein och zeaxantin hjälper till att förbättra ögons hälsa och förhindra grå starr och andra ögonsjukdomar.

8. Sallat hjälper till att förbättra matsmältningshälsan.

Fibern i sallad främjar matsmältningen och förhindrar andra matsmältningssjukdomar som förstoppning och utbuktning. Det kan också lindra magont. Sallat är känt för att hjälpa magen att bearbeta olika typer av mat. Det kan också hjälpa till att behandla andra problem som matsmältningsbesvär. Men hittills behövs mer exakt forskning.

9. Sallat kan hjälpa till att behandla sömnlöshet.

Salatlaktucarium lugnar nervsystemet och främjar sömn. Om du inte kan sova bra på natten är det bra att lägga sallad till middagen. Sallat innehåller ett annat ämne som kallas laktucin, vilket inducerar sömn och avkoppling. Denna grönsak användes också under medeltiden för att lindra sömnlöshet.

10. Sallat kan förbättra benhälsan.

Vitaminerna K, A och C är viktiga för kollagenproduktion (det första steget i benbildning). Sallad är rik på alla tre saker. K-vitamin hjälper till att göra brosk och bindväv. Vitamin A hjälper till att utveckla nya benceller. A-vitaminbrist kan leda till ökad benskörhet och risk för frakturer. C-vitamin hjälper benutarmning, en av faktorerna bakom åldrande.

Brist på vitamin K kan öka risken för benskörhet och frakturer.

11. Sallat kan öka immuniteten.

Mycket forskning behövs inom detta område, men salladsrika vitaminer A och C kan vara ett bra val för att öka immuniteten.

12. Sallat är bra för graviditet.

Sallat innehåller folsyra. Detta näringsämne kan minska risken för fosterskador. Dessutom är sallad rik på vitamin K. Brist på vitamin K under graviditeten kan orsaka blödning. Att äta rätt mängd sallad i din måltid kan hjälpa till att förhindra detta. Dessutom kan salladsfibrer förhindra förstoppning, ett av problemen som gravida kvinnor ofta upplever.

13. Sallat kan förbättra muskelstyrkan och ämnesomsättningen.

Potentium i sallad kan förbättra muskelstyrkan. Sallat innehåller nitrat, vilket är känt för att främja motorisk förmåga. Men hittills behövs mycket noggrann forskning inom detta område. Se bara på det som en referens.14. Sallat kan förbättra hudens och hårets hälsa.

Vitamin A i sallad kan främja omvandling av hudceller. C-vitamin kan skydda din hud mot ultravioletta strålar och fördröja tecken på åldrande. Fibern i sallad kan avgifta kroppen och främja hudens hälsa.

Även om det inte är bevisat kan tvätta ansiktet med salladsextrakt eller vätska på morgonen förbättra hudens hälsa. Att tvätta håret med salladsextrakt eller vätska som ett folkmedicin kan också hjälpa ditt hår.

15. Sallat är bra för anemi.

Sallat innehåller en lämplig mängd folsyra. Folsyrabrist kan leda till anemi. Folsyra är också känt för att hjälpa till med storskalig anemi. Romainsallat kan också hjälpa till att behandla vitamin B12-bristanemi.

16. Sallat hjälper till att upprätthålla fukt.

Sallat är 95% vatten. Om du äter dessa grönsaker kan du hålla dig hydratiserad.

Biverkningar av sallad / försiktighetsåtgärder

Sallat måste vara försiktig vem som är inblandad i blodförtunnande medel.

För stort vitamin K-intag kan orsaka problem för personer som tar blodförtunnande medel, såsom warfarin. Att äta för mycket sallad kan minska effekten av warfarin. Därför, om du tar blodförtunnande medel, var noga med att rådfråga din läkare innan du tar sallad.

Försiktighet är nödvändig under graviditet och bröstmjölk.

Det finns inget stöd för medicinsk forskning, men det finns en studie som visar att överdriven konsumtion av sallad har en negativ effekt under graviditet och bröstmjölk. Undvik därför överdriven konsumtion. Den normala mängden sallad är säker.

Slutsats

Sallad är känd för sin utmärkta näring. Från att bekämpa inflammatoriska sjukdomar till att förbättra hud- och hårhälsan kan sallad förbättra hälsan på många sätt. Det är bra för sommaren eftersom det har ett högt fuktinnehåll. Men överdriven konsumtion av dessa gröna grönsaker kan orsaka biverkningar. Håll dig till rätt normal mängd mat. Om du har biverkningar eller problem med din kropp, undvik att äta och kontakta din läkare.

Show Buttons
Hide Buttons