Är päron nyttigt? Allt för Hälsan

Är päron nyttigt? Allt för Hälsan

Är päron nyttigt?

1. Päron hjälper till att förbättra blodcirkulationen.

Eftersom päron innehåller mycket järn och koppar kan de vara till nytta för patienter som lider av mineralbrister som anemi. Ökade järnnivåer i kroppen stimulerar syntesen av röda blodkroppar. Dessutom främjar ökade kopparnivåer i kroppen syntesen av essentiella mineraler och absorption av järn. Att ha tillräckligt med mineraler i kroppen kan hjälpa till att förhindra muskelsvaghet, kognitiv försämring, trötthet och organsvikt. Det är därför läkare rekommenderar att man äter mat rik på koppar och järn i tillräckliga mängder. Genom att konsumera päron kan du säkerställa en betydande del av dessa viktiga mineraler i din kost.

2. Päron är bra för att förebygga hjärtsjukdomar.

Det finns flera studier som belyser päronens effekter på hjärthälsan. Dessa studier visar att päron har en positiv effekt på hjärthälsan på grund av deras höga kaliuminnehåll. Kalium fungerar som en vasodilator som hjälper till att sänka blodtrycket. Som ett resultat ökar blodflödet i alla delar av kroppen, vilket hjälper till att leverera syre till organen. Organers syresättning främjar effektiv funktion.

Fibrerna i päron minskar också kolesterolet i kroppen, vilket skyddar oss mot hjärtsjukdomar.

3. Päron hjälper till att förebygga cancer.

Päronas antioxidativa egenskaper har potential att döda cancerframkallande celler i vår kropp. Antioxidanter är kända för sin anti-canceraktivitet, som har kopplats till cancerförebyggande. Vissa studier tyder på att fytonäringsämnen som flavonoider och kanel som finns i päron kan bidra till att minska risken för cancer. Antioxidanter fungerar på ett sätt som tar bort fria radikaler från kroppen, vilket möjliggör ny, hälsosam celltillväxt.4. Päron är inte allergiska.

Päron är en av få frukter som kan ges till spädbarn eftersom de är mindre benägna att orsaka en allergisk reaktion när de äts jämfört med andra frukter.

5. Päron hjälper till att kontrollera blodsockernivån.

Päron minskar risken för diabetes. Päron är antocyaninrika frukter och har kopplats till diabetes.

Man har funnit att päron innehåller antocyaniner, som har både antiinflammatoriska och antidiabetiska effekter.

Päron är också en fiberrik frukt som saktar ner matsmältningsprocessen, vilket ger kroppen mer tid att bryta ner och absorbera kolhydrater. Som ett resultat kontrolleras blodsockernivån ordentligt, vilket kan hjälpa till att hantera och förhindra diabetes.

6. Päron stärker immunförsvaret.

En studie publicerad i The American Journal of Clinical Nutrition fann att vitamin C och A, som finns i päron, hjälper till att öka immuniteten. Päron är en rik källa till C-vitamin och mineraler som fungerar som stora antioxidanter. Antioxidanter hjälper till att stimulera produktionen av vita blodkroppar som är viktiga för immunsystemet. Detta stärker i slutändan immunförsvaret, vilket gör att kroppen kan förhindra mindre sjukdomar som influensa, magbesvär och mer. Antioxidanter skyddar också mot skador orsakade av fria radikaler.

7. Päron är bra för benhälsan.

Dessa frukter innehåller betydande mängder koppar, kalcium, fosfor, mangan och magnesium, vilket är fördelaktigt för benhälsan. Detta mineral spelar en viktig roll för att hålla dina ben starka. Människor med tillstånd som osteoporos rekommenderas att inkludera päron i kosten eftersom de hjälper till att förebygga och behandla förlust av benmineraler.

8. Päron hjälper till att läka sår

Päron är en bra källa till C-vitamin, så de hjälper till att läka sår. Askorbinsyra hjälper till att syntetisera nya vävnader i kroppens cellulära strukturer och olika organ. Därför kan konsumtion av päron hjälpa till att läka brännskador eller sår.

9. Päron är bra för matsmältningshälsan.

Som nämnts ovan är päron en utmärkt källa till olösliga och lösliga fibrer som är viktiga för matsmältningshälsan. Att äta fiberrika livsmedel är viktigt eftersom det hjälper till att upprätthålla tarmens tarmrörlighet. Päron innehåller cirka 20-25% av det rekommenderade dagliga fiberintaget. Löslig fiber tjänar också till att leverera friska tarmbakterier. Friska tarmbakterier ger förbättrad immunitet.

10. Päron är bra för gravida kvinnor.

Folsyra skyddar barn från fosterskador. Folsyra som finns i päron kan hjälpa till med detta problem. Päron innehåller också många viktiga vitaminer och mineraler som är bra för en hälsosam graviditet.

11. Päron hjälper dig att gå ner i vikt.

Päron är rika på fiberinnehåll, vilket hjälper dig att känna dig mätt under lång tid. Päron är också en av de få frukter som innehåller lite kalorier. Eftersom denna frukt främjar hälsosam matsmältning kan den också hjälpa till att bekämpa förstoppning. Ett hälsosamt matsmältningssystem är förknippat med hälsosam viktminskning.

12. Päron hjälper till att kontrollera blodtrycket.

Glutation och antioxidanter i päron hjälper till att kontrollera blodtrycket.13. Päron hjälper till att behandla inflammation.

Päron är rika på flavonoider och antioxidanter. Studier har visat att de antiinflammatoriska egenskaperna hos päron minskar svullnad och smärta i samband med inflammation. Päron är en fördelaktig frukt för människor som lider av reumatiska sjukdomar som gikt och artrit. Vitaminerna C och K hjälper också till att bekämpa inflammation.

14. Päron är bra för rynkor på huden.

Att äta päron dagligen är bra för anti-aging. Denna frukt är rik på vitamin C, vitamin K och koppar, som är mycket fördelaktiga antioxidanter. Alla dessa faktorer kan bekämpa skadliga fria radikaler och därmed skydda hudceller från skador. Därför hjälper det till att minska rynkor i huden.

Päron är också rika på näringsämnen som zeaxantin och lutein, som är involverade i de enzymatiska reaktionerna i olika kroppsorgan. Detta hjälper till att hålla huden ung genom att minska åldrande fläckar och rynkor.

15. Päron hjälper till med akne.

Päron kan vara till nytta för personer med akne. Päron innehåller höga nivåer av viktiga vitaminer och viktiga mineraler. Denna frukt kan göra din immunitet starkare. Som ett resultat kan det hjälpa till med akne och alla andra typer av hudinfektioner på huden.

16. Päron är bra för hårets hälsa.

I synnerhet innehåller mogna päron naturlig sockeralkohol som kallas ‘sorbitol’ eller ‘glukitol’ som ger näring till hårrot och hårbotten för att hålla håret friskt och fuktigt.

Päron innehåller också mycket vitamin A, vilket hjälper till att hålla huden och håret friskt.

Show Buttons
Hide Buttons