Är öl nyttigt? Allt för Hälsan

Är öl nyttigt? Allt för Hälsan

Är öl nyttigt

Fördelarna med öl som anges nedan är alla när de konsumeras med måtta. Överdrivet drickande har en dålig effekt på kroppen, så var försiktig.

1. Öl hjälper till att förebygga cancer.

Studier har visat att viktiga ingredienser i öl kan användas för att bekämpa cancer och inflammatoriska sjukdomar. En flavonoidförening som kallas xanthohumol finns vanligt vid ölbryggning. Det har visat sig spela en viktig roll för kemoförebyggande av cancer, inklusive prostatacancer.

Öl är också en bra källa till polyfenoler på grund av kornen som används för jäsning. Öl, liksom rött vin, har visat sig vara effektivt för att bekämpa cancer.

2. Öl minskar risken för njursten.

En studie visade att ökad ölkonsumtion var förknippad med en minskad risk att utveckla njursten.

I en forskningsstudie drog en detaljerad studie av 27 000 medelålders män slutsatsen att ”för varje flaska öl om dagen var det uppskattningsvis 40 procent mindre risk för njursten”.

Både vatten och alkohol som finns i öl har visat sig öka urinflödet och späda urinen, vilket minskar risken för stenbildning. Alkohol kan också öka utsöndringen av kalcium, en viktig komponent i njursten.

Njurarna är viktiga för att behålla rätt mängd vatten i kroppen och ta bort avfallsprodukter. Att dricka öl med måtta kan hjälpa dina njurar att fungera bra. När njurarna är friska är de andra kroppsorganen också friska.3. Öl kan hjälpa till att förhindra hjärtinfarkt.

Öl har hjärthälsofördelar. När artärväggarna tjocknar av kolesterol och andra feta ämnen är det känt att orsaka hjärtproblem.

Öl innehåller vitamin B6, som förhindrar hjärtsjukdomar genom att förhindra uppbyggnad av en förening som kallas homocystein. Detta har en blodförtunnande effekt och förhindrar bildning av blodproppar som orsakar blockeringar i kranskärlen. Måttlig konsumtion av öl minskar också risken för kolesterol och inflammation, den främsta orsaken till åderförkalkning, en plack som byggs upp på väggarna i blodkärl och artärer.

4. Öl minskar risken för stroke.

Studier har visat att personer som dricker måttliga mängder öl har en lägre risk för stroke än de som inte gör det.

Ischemisk stroke är den vanligaste typen av stroke. Detta inträffar när en blodpropp blockerar flödet av blod och syre till hjärnan. Att dricka öl med måtta gör dina artärer mer flexibla och förbättrar blodflödet. Som ett resultat bildas inte blodproppar och risken för stroke minskar.

5. Öl har egenskaper som stöder benhälsan.

En annan fördel med öl är dess benhälsogenskaper. Öl är känt för att innehålla mycket kisel, en faktor som främjar bentillväxt.

Men du behöver bara äta med måtta. Studier har visat att en eller två öl om dagen kan minska risken för benfrakturer, men mer än så ökar faktiskt risken för frakturer.

6. Öl kan hjälpa till med diabetes.

Studier har visat att medelålders män som dricker en eller två öl dagligen kan minska risken att utveckla typ 2-diabetes med upp till 25%.

En studie av 38 000 medelålders män drog slutsatsen att alkoholhalten i öl hjälpte till att förebygga diabetes genom att öka insulinkänsligheten.

En nederländsk studie visade att icke-drinkare var mindre benägna att få diagnosen typ 2-diabetes när de började dricka måttligt i minst fyra år.

Men det viktigaste här är bara när du äter det i en lämplig mängd per dag.7. Öl är bra för hjärnans hälsa.

Studier har visat att öldrickare kan minska sina chanser att utveckla kognitiv funktionsnedsättning, Alzheimers sjukdom eller andra former av demens med upp till 23%.

En teori antyder att de välkända kardiovaskulära fördelarna med måttlig alkoholkonsumtion kan förbättra hjärnans ämnesomsättning genom att förbättra blodflödet till hjärnan.

Kiselhalten i öl kan också vara en anledning. Kisel tjänar till att skydda hjärnan från de skadliga effekterna av aluminium i kroppen, vilket är en av de möjliga orsakerna till Alzheimers.

8. Öl kan hjälpa till att förhindra grå starr.

En annan fördel med öl är att det gynnar dina ögon. När det konsumeras med måtta är det fördelaktigt för ögons hälsa.

Studier har visat att antioxidanterna som finns i öl spelar en roll för att skydda mot mitokondriell skada.

Katarakt bildas när linsens mitokondrier utanför ögat, den del av cellerna som omvandlar glukos till energi, skadas. Antioxidanter skyddar mitokondrier från denna skada.

9. Öl har egenskaper som hjälper dig att gå ner i vikt.

Öl innehåller egenskaper som hjälper dig att gå ner i vikt.

Forskare har funnit att en förening som kallas xanthohumol, som vanligtvis finns i öl, kan hjälpa till att minska vikt och kolesterolnivåer.

10. Öl spolar ut gifter ur kroppen.

Öl har en diuretisk effekt, vilket ökar urinering och främjar avlägsnande av toxiner från kroppen.

11. Öl hjälper till att minska stressen.

Studier har funnit att en eller två öl om dagen kan minska stress eller ångest. Men ofta dricka för att hantera stress kan göra mer skada än nytta. Alkohol kan hjälpa till att minska stressen för tillfället, men i längden kan det orsaka depression och ångest, vilket gör det svårt att hantera stress.

12. Öl är bra för tandhälsan.

En av de unika fördelarna med öl är dess fördelaktiga egenskaper för tandhälsan. En studie visade att öl hjälper till att blockera aktiviteten hos bakterier som främjar tandförfall och tandköttssjukdom.

13. Öl har en positiv effekt på hud och hår.

Vitaminerna i öl förhindrar akne och tillför utstrålning till huden. Malt i öl främjar en sund hårväxt.

14. Öl har kolesterolsänkande egenskaper.

Studier har visat att måttligt drickande kan bidra till att förbättra kolesterolhälsan över tid.

Att dricka öl kan öka nivån av bra HDL -kolesterol i kroppen. Detta goda kolesterol hjälper till att bli av med det dåliga kolesterolet och plack som byggs upp i dina artärer.

15. Öl innehåller en mängd olika näringsämnen.

En annan fördel med öl är att det innehåller en mängd olika näringsämnen.

Näringsämnen varierar något mellan märkena öl, men eftersom de flesta märken är tillverkade med fullkorn och frukt innehåller de vanligtvis fiber och små mängder järn, kalium och magnesium.

Dessutom har öl ett högre protein- och B -vitamininnehåll än andra alkoholhaltiga drycker.

16. Öl hjälper till att minska inflammation.

Fördelarna med öl inkluderar också dess antiinflammatoriska egenskaper. Inflammation i kroppen är grundorsaken till många sjukdomar. En studie visade att vissa ingredienser i öl hade antiinflammatoriska egenskaper.

Biverkningar av öl

Öl fungerar som ett diuretikum. Att dricka öl kan öka lusten att kissa.

De flesta öl innehåller maltkorn. Korn innehåller gluten, en typ av protein. Vissa människor har visat sig vara känsliga för gluten. Om du är känslig för gluten, välj en glutenfri öl.

Vissa studier visar att att dricka öl faktiskt kan vara bra för ditt hjärta, men dessa effekter innebär bara att dricka begränsade mängder. Därför kan dricka för mycket öl påverka det kardiovaskulära systemet negativt. Att dricka öl hjälper inte någon som redan har hjärt -kärlsjukdom. Alla som är inblandade i detta bör konsultera en läkare.Att dricka öl kan öka ditt blodtryck. Drick därför endast måttliga mängder öl för att kontrollera blodtrycksnivån.

Att dricka för mycket öl kan orsaka sura uppstötningar och orsaka halsbränna.

Öl kan interagera med vissa mediciner. Sedativa och erytromycin kan interagera med öl och kan vara ohälsosamt. Flera antibiotika kan också interagera med öl och orsaka biverkningar som huvudvärk och kräkningar. Personer som tar vissa mediciner bör alltid konsultera sin läkare.

Ytterligare information: Nackdelar med överdriven alkoholkonsumtion

Levern är ett organ som hjälper till att bryta ner och ta bort skadliga ämnen från kroppen, inklusive alkohol. Långsiktig alkoholkonsumtion stör denna process. Det ökar också risken för kronisk leverinflammation och leversjukdom. Ärrbildning från denna inflammation kallas cirros. Bildandet av ärrvävnad förstör levern. Eftersom levern blir alltmer skadad blir det svårare att befria kroppen från gifter.

Leversjukdom är livshotande och orsakar toxiner och avfallsprodukter i kroppen. Kvinnor löper högre risk att utveckla alkoholisk leversjukdom. En kvinnas kropp absorberar mer alkohol och behöver längre tid för att bearbeta den. Dessutom utvecklar kvinnor leverskador snabbare än män.

Bukspottkörteln hjälper till att reglera kroppens användning av insulin och dess reaktion på glukos. Om din bukspottkörtel och lever inte fungerar korrekt, riskerar du att utveckla hypoglykemi. En skadad bukspottkörtel kan också hindra kroppen från att producera tillräckligt med insulin för att kunna använda sockret.

Om din kropp inte kan hantera och balansera dina blodsockernivåer kan du uppleva större komplikationer och biverkningar i samband med diabetes. Det är viktigt för personer med diabetes eller lågt blodsocker att undvika att dricka för mycket alkohol. Att dricka för mycket alkohol kan orsaka onormal aktivering av matsmältningsenzymer som produceras av bukspottkörteln. Ackumulering av dessa enzymer kan orsaka en inflammation som kallas pankreatit.

Ett av de enklaste sätten att förstå hur alkohol påverkar kroppen är att förstå hur alkohol påverkar centrala nervsystemet. Alkohol kan minska kommunikationen mellan hjärnan och kroppen. Eftersom alkohol orsakar mycket skada på centrala nervsystemet kan du känna domningar i händer och fötter.Alkohol gör det svårt för hjärnan att skapa långsiktiga minnen. Det minskar också förmågan att tänka klart och göra rationella val. Med tiden kan skador på frontalloben uppstå. Kroniskt och allvarligt alkoholmissbruk kan orsaka permanent hjärnskada.

Alkohol kan skada vävnaderna i matsmältningskanalen och förhindra att tarmen smälter mat och absorberar näringsämnen. Sår och hemorrojder är vanliga hos personer som dricker mycket. Sår kan vara dödligt om det inte diagnostiseras och behandlas tidigt.

Människor som dricker för mycket alkohol har också en ökad risk för cancer. Människor som dricker mycket är mer benägna att utveckla cancer i munnen, halsen, matstrupen, tjocktarmen och levern. Människor som röker med alkohol löper större risk.

Alkohol kan också påverka hjärtat och lungorna. Människor som kroniskt dricker alkohol har en högre risk för hjärtrelaterade problem än de som inte gör det. Kvinnor som dricker alkohol är mer benägna att utveckla hjärtsjukdomar än män som dricker alkohol.

Kvinnor som dricker mycket alkohol kan också ha problem med menstruationen. Detta kan leda till risken för infertilitet. Kvinnor som dricker mycket under graviditeten har en högre risk för för tidig födsel och missfall.

Om du dricker alkohol under en längre tid kanske din kropp inte kan hålla dina ben starka. Detta kan öka risken för frakturer.

Överdriven dricka minskar kroppens naturliga immunsystem. Detta gör det svårare för kroppen att bekämpa invaderande bakterier och virus. Människor som dricker mycket länge är också mer benägna att utveckla lunginflammation eller tuberkulos än allmänheten.

Näringsfakta för öl / 100g

 • Kalorier: 43 Kcal
 • Fett: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Kolhydrater: (1%)
 • Protein: (1%)
 • Kalium: (1%)
 • Folsyra: (2%)
 • Niacin: (3%)
 • Riboflavin: ( 2%)
 • Vitamin B12: (1%)
 • Vitamin B6: (4%)
 • Koppar: (1%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (2%)
 • Selen: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% är en procentandel av det rekommenderade dagliga beloppet.

Show Buttons
Hide Buttons