Är melon nyttigt? Allt för Hälsan

Är melon nyttigt? Allt för Hälsan

Är melon nyttigt

1. Melon är bra för att stärka immunförsvaret.

Att konsumera cantaloup regelbundet kan förbättra och stärka immunförsvaret, så att kroppen kan bekämpa sjukdomar. Melon är rik på vitamin C och vitamin A, vilket stimulerar vita blodkroppar i kroppen för att öka immuniteten.

Som en kraftfull antioxidant bekämpar vitamin C effektivt fria radikaler i kroppen. Dessa fria radikaler skadar huden och orsakar för tidig åldrande. Att lägga melon till din kost kan hjälpa till att förhindra för tidig åldrande.

2. Melon är bra för kardiovaskulär hälsa.

Melon har kardiovaskulära hälsofördelar. Melon är rik på kalium, vilket reglerar blodtrycket och håller ditt hjärta friskt. Detta mineral förhindrar högt blodtryck och förhindrar att natrium skadar kroppen ytterligare.

Melon är också rik på en förening som kallas adenosin, som har blodförtunnande egenskaper och är fördelaktig för hjärtat. Detta förhindrar blodproppar i hjärt-kärlsystemet.

C-vitamin hjälper till att förhindra åderförkalkning och folsyra hjälper till att förhindra hjärtinfarkt.

3. Melon hjälper till att förebygga cancer.

Melon innehåller mycket vitamin C och betakaroten, som effektivt kan ta bort fria radikaler från kroppen. Dessa fria radikaler är skadliga eftersom de angriper kroppsceller och orsakar cancertillväxt.

4. Melon hjälper till att lindra stress.

En annan fördel med melon är dess stressavlastande egenskaper. Melon är rik på kalium, vilket normaliserar hjärtslag och främjar syresättning i hjärnan, vilket gör dig mer avslappnad och fokuserad. Denna frukt innehåller superoxiddismutas, som bekämpar stress genom att sänka blodtrycket och slappna av nerverna.5. Melon är bra för ögons hälsa.

Fördelarna med melon inkluderar en egenskap som kallas betakaroten, vilket hjälper till att upprätthålla en sund syn. När den absorberas av kroppen omvandlas detta betakaroten till vitamin A, vilket hjälper till att förhindra grå starr och förbättrar synen. Studier har visat att regelbunden konsumtion av livsmedel med mycket vitamin A kan minska risken för att utveckla grå starr med upp till 40%.

6. Melon är bra för lungorna.

De flesta vet inte att melon är en bra frukt för lungorna. Att konsumera meloner regelbundet kan fylla på A-vitamin som förlorats på grund av kontinuerlig rökning eller exponering för passiv rökning. Detta hjälper till att föryngra lungorna och är särskilt användbart för rökare som har skadat lungorna allvarligt från rökning.

7. Melon kan hjälpa till att behandla sömnlöshet.

Melon innehåller unika föreningar som slappnar av nerver och lugnar ångest. Därför lugnar det nervsystemet hos sömnlöshet och hjälper till att bli av med sömnstörningar.

8. Melon hjälper till att behandla menstruationsproblem.

Menstruationscykeln är en av de mest fruktansvärda tiderna för kvinnor. För någon som kämpar för kramper kan melon vara till hjälp.

C-vitamin i melon är effektivt för att reglera menstruationsflödet och lindra menstruationskramper hos kvinnor. Regelbunden konsumtion av meloner under menstruationen kan hjälpa till att förbättra menstruationsrelaterade problem.

9. Melon hjälper dig att gå ner i vikt.

Melon har också fördelar i kosten. Meloner är låga i kalorier och höga i fiber, vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Fiber hjälper dig att gå ner i vikt eftersom det tar längre tid att lämna magen och komma in i mag-tarmkanalen, vilket gör att du känner dig fylligare längre. Denna långsamma matsmältningsprocess förhindrar överätning.

10. Melon är en god mat för gravida kvinnor.

En av fördelarna med melon är att den är rik på folsyra. Folsyra är ett viktigt näringsämne för kvinnor som planerar att bli gravida och för kvinnor som är gravida. Melons höga folsyrainnehåll hjälper till att skapa och underhålla nya celler, särskilt hos gravida kvinnor.

11. Melonfrön är bra för hälsan.

Melonfrön är också effektiva. Att äta mosade melonfrön kan hjälpa till att bekämpa tarmmaskar. Det är också effektivt vid behandling av hosta, feber och matsmältningsbesvär.

12. Melon kan hjälpa till att behandla artrit.

Att lägga till rätt mängd melon i din kost kan hjälpa till att bli av med smärtan och obehaget i samband med artrit. Melon har antiinflammatoriska egenskaper som kan minska inflammation genom att förhindra oxidativ stress i leder och ben.

13. Melon är bra för matsmältningshälsan.

Melon har en lugnande effekt och är bra för magen. Denna frukt reglerar tarmens rörlighet, vilket gör matsmältningssystemet friskt.

Melon är ett utmärkt naturläkemedel för personer som lider av matsmältningsbesvär, förstoppning och andra matsmältningsbesvär på grund av dess höga fiber- och vatteninnehåll. Fiberinnehållet i denna frukt hjälper till att reglera ordentlig tarmrörelser med en lugnande effekt på magen. Fiber ger avföring större vikt och dämpar hunger. Det innehåller också mycket vitamin C och mineraler, vilket hjälper till att behandla magsår.

14. Melon återfuktar och föryngrar huden.

Melon har också fördelar för huden. Precis som våra kroppar är saftiga frukter bra för vår hud.

Melon innehåller vitamin K och E, som spelar en viktig roll för att hålla huden frisk och strålande. Melon är också en bra källa till B-vitaminer, kolin och betain, som ger näring och föryngrar huden.

15. Melon hjälper huden att regenerera.

Vitaminerna A och C i melon är fördelaktiga för huden. Vitamin A främjar hudregenerering och vitamin C är involverat i bildandet av kollagen, bindväven som ger huden ett ungdomligt utseende.16. Melon har anti-aging egenskaper.

Melon är rik på folsyra, vilket främjar cellförnyelse och håller huden frisk. Folsyra är särskilt fördelaktigt för gravida kvinnor.

C-vitamin förhindrar skador orsakade av fria radikaler. På detta sätt ger melon fördelar mot åldrande genom att hämma rynkor, bibehålla hudens elasticitet och främja kollagensyntes.

17. Melon hjälper till att förhindra håravfall.

Inositol är en form av B-vitamin som behövs för att förhindra håravfall och främja hårväxt. Melon innehåller en tillräcklig mängd inositol. Att konsumera denna frukt regelbundet kan stimulera hårväxt.

Biverkningar av melon

Meloner kan sänka dina sockernivåer. Diabetes är ett tillstånd som kännetecknas av förhöjda blodsockernivåer (glukos). Enligt experter kan det vara dåligt för diabetiker att äta för mycket melon. Det kan orsaka överbelastning av socker, vilket kan leda till höga blodsockernivåer. Melon har ett GI-värde på 65. Detta är ganska högt med tanke på att vattenmelon har ett glykemiskt index på 72. Därför rekommenderas att personer med diabetes konsulterar en läkare innan de konsumerar.

Melon kan orsaka diarré. Den höga vattenhalten och fibern gör denna frukt till en utmärkt frukt. Vissa experter hävdar dock att att äta för mycket melon kan orsaka diarré. För stort intag är känt för att främja lös avföring och gasproblem.

Melon innehåller en stor mängd kalium. Betablockerare, en typ av medicin som ofta ordineras för hjärtsjukdomar, kan höja kaliumnivåerna. Personer som använder betablockerare bör konsumera melon med måtta, eftersom höga kaliumnivåer kan orsaka njurskador. Personer med njurproblem bör också rådfråga sin läkare innan de konsumerar mat med högt kaliuminnehåll, såsom meloner.

% av den rekommenderade dagliga mängden i 100 g meloner

 • Kalorier: 34Kcal
 • Kolhydrater: (6,5%)
 • Protein: (1,5%)
 • Totalt fett: (<1%)
 • Kolesterol: (0%)
 • Kostfiber: (2,25%)
 • Folsyra: (5%)
 • Niacin: (4,5%)
 • Pantotensyra Syra: (2%)
 • Pyridoxin: (5,5%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Tiamin: (1%)
 • Vitamin A: (112%)
 • Vitamin C: (61%)
 • Vitamin E: (0,5%)
 • Vitamin K: (2 %)
 • Natrium: (0%)
 • Kalium: (6%)
 • Kalcium: (1%)
 • Koppar: (4,5%)
 • Järn: (2,5%)
 • Magnesium: (3%)
 • Mangan: (2%)
 • Zink: (1,5%)

% är en procentandel av den rekommenderade dagliga mängden.

Show Buttons
Hide Buttons