Är majs nyttigt? Allt för Hälsan

Är majs nyttigt? Allt för Hälsan

Är majs nyttigt?

1. Majs kan minska inflammation.

Proteiner och vegetabiliska kemikalier i majs skyddar kroppen mot inflammatoriska ämnen. Majsgluten är ett av dessa proteiner. Flavonoider och antocyaniner hämmar aktiveringen av flera inflammatoriska gener och cellulära mekanismer.

Enligt forskning kan majs också minska förstoppning, astma, artrit, irritabel tarmsjukdom, GERD och dermatit.

2. Majssilke hjälper dig att gå ner i vikt.

Majssilke har många viktiga flavonoider, tanniner, saponiner, alkaloider och cytosteroler tillsammans med kalcium, kalium och magnesium.

Dessa fytokemikalier i majssilke kontrollerar fettansamling, differentiering av fettceller. Samtidigt reglerar den graden av fettsyradissociation och genen som styr fettsyrametabolismen. Detta kan potentiellt hjälpa dig att gå ner i vikt.

Men majs är rikt på socker och kolhydrater, så det går inte bra med viktminskning.

3. Majs kan förhindra anemi.

Majs innehåller mycket vitamin B12, järn och folsyra. Brist på dessa näringsämnen kan orsaka anemi.En minskning av hemoglobinnivåerna kan leda till flera utvecklingsproblem. Anemiska barn kan uppleva tillväxtstörningar, kognitiva utvecklingsstörningar och försvagat immunsystem.

Järn transporterar syre och näringsämnen och spelar en viktig roll i energimetabolism och menstruation.

Majs är näringsrikt på järn.

Att lägga majs till din kost kan lösa problem, särskilt med anemi hos barn och kvinnor. Kroppens optimala järninnehåll är också viktigt för ögon, hår och hud.

4. Majs är en bra energikälla.

Majs innehåller mycket kalorier. Därför är det bra för människor som behöver kolhydrater för att förbättra sin atletiska förmåga.

Kolhydrater är den bästa energin för kroppen under långa perioder av träning. Det bättre med majs är också att det har ett glykemiskt index på cirka 56 till 69.

Fibrerna och kolhydraterna som finns i majs hjälper till att bygga kroppen. Därför är majs bra för människor som tränar med hög intensitet.

5. Majs hjälper till att förbättra synen.

Lutein och zeaxantin är två karotenoider som spelar en viktig roll i synutvecklingen. Denna brist på karotenoider orsakar grå starr, makuladegeneration och åldringsrelaterade oftalmiska sjukdomar.

Majs innehåller 21,9 μg / g lutein och 10,3 μg / g zeaxanthin tillsammans med ß-kryptosanthin och ß-karoten.

6. Majs hjälper till att fördröja åldrandet.

Majs är rik på antioxidanter som är användbara för att förhindra åldrande.

7. Majs är bra för din hud.

Regelbunden massage av oljor eller kosmetika som innehåller majsingredienser kan förbättra hudens hälsa. Majs innehåller också viktiga mineraler och vitaminer.

8. Majs hjälper till att ta bort akneärr i ansiktet.

Majs innehåller mycket vitamin E, så det hjälper till att ta bort akneärr.

9. Majs kan förbättra hårbotten.

Massera hårbotten med majsolja förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket främjar en hälsosam och stark hårproduktion.

C-vitamin, lykopeninnehåll och olika andra antioxidanter i majs hjälper också till att stärka håret.

10. Majs hjälper till att sänka kolesterolet.

Majs innehåller vattenlösliga fibrer som förändras till gelliknande ämnen i blodomloppet. Det absorberar i sin tur dåligt kolesterol (LDL-kolesterol). Majs innehåller också karotenoider och bioflavonoider. Detta kontrollerar kolesterolnivåerna i blodet.

11. Majs kan hjälpa din kardiovaskulära hälsa.

Livsmedel som är rika på omega-3-fettsyror kan minska risken för hjärtsjukdomar. Fettsyror i majs innehåller mycket bra olja. Som ett resultat eliminerar omega-3-fettsyror skadliga fettsyror och minskar risken för hjärtsjukdomar. Det förhindrar också ateroskleros (kolesterolavsättning på artärväggen).

12. Majs kan hjälpa matsmältningen och förstoppningen.

Majs innehåller mycket kostfiber. Fiber hjälper matsmältningen och förhindrar förstoppning. Personer med irritabelt tarmsyndrom och diarré kan lindra symtomen om de äter majs.

13. Majs är en god mat under graviditeten.

Majs innehåller rikligt med folsyra och kan vara en god mat för gravida kvinnor.

Biverkningar av majs / försiktighetsåtgärder

1. Majs kan få en allergisk reaktion.

Att äta majs kan orsaka allergiska symtom som hudutslag och kräkningar. Om du har några problem med din kropp efter att ha ätit majs, vänligen besök sjukhuset omedelbart.2. Om du bara äter majs kan det finnas en risk för pellagra.

Det finns många människor i världen som använder majs som basfoder. Det finns en risk för pellagra om du äter mycket majs. Pelagra är ett symptom på kroppens niacinbrist. För att förhindra denna pelagra bör du äta andra hälsosamma livsmedel jämnt.

3. Om du äter mycket majs kan det orsaka gas och svullnad.

Majs innehåller en hög andel stärkelse. När du äter majs bryts det ner i tjocktarmen och producerar mycket gas. Därför, om du äter mycket majs, kan din kropp känna sig mätt och orsaka mycket gas.

4. Att äta mycket majs kan orsaka matsmältningsbesvär och magont.

Majs är en bra fiberkälla. Men överdosering av dessa fibrer kan vara dåligt för magen. Att äta stora mängder spannmål kan också leda till matsmältningsbesvär och magkramper. Därför rekommenderas att konsumera en lämplig mängd majs.

5. Att äta majs rå kan orsaka tarmirritation och diarré.

Majs bör inte ätas rå eftersom det kan orsaka diarré.

6. Om du äter mycket majs kan du få håligheter.

Majs innehåller mycket socker, så det kan orsaka håligheter hos vissa människor. Borsta tänderna efter att ha ätit majs.

7. Människor som äter mycket majs kan utveckla benskörhet.

Människor som är beroende av sin majsdiet kan utveckla benskörhet eftersom de har mycket lite kalcium i majs. Detta är dock endast fallet om andra lämpliga kalciumrika livsmedel inte har fyllts på.

8. Om du äter mycket majs kan du gå upp i vikt.

Som tidigare nämnts innehåller majs stora mängder socker och kolhydrater. Om du äter för mycket majs kan du gå upp i vikt. Människor på diet bör undvika att äta majs.

9. Förtäring av majs kan orsaka slöhet.

Majs innehåller stärkelse. Stärkelse kan orsaka sömnighet.

Show Buttons
Hide Buttons