Är lime nyttigt? Allt för Hälsan

Är lime nyttigt? Allt för Hälsan

Är lime nyttigt

1. Lime hjälper till att öka immuniteten.

Lime är ganska rikt på vitamin C. Vi har alla hört talas om vikten av C -vitamin i livsmedel som ökar immuniteten. Många studier om immunitet visar att C -vitamin är ett näringsämne som bekämpar virus och infektioner.

Förutom C -vitamin är limefrukter rika på antioxidanter. Antioxidanter hjälper till att stärka immunsystemet.

2. Lime hjälper till att förbättra hjärtfunktionen.

Lime har flera hjärthälsofördelar. Antioxidanter har fördelaktiga effekter på det kardiovaskulära systemet. Detta hjälper till att hålla dina artärer och cirkulationssystem friska och funktionella. När artärerna blir mer funktionella och flexibla transporteras blodet som pumpas från hjärtat utan problem.

C -vitamin hjälper till att sänka blodtrycket, en av de främsta orsakerna till hjärtsjukdomar världen över. Detta vitamin hjälper till att förhindra bildandet av plack som bekämpar åderförkalkningssjukdom.

De höga kaliumnivåerna som finns i limefrukter kan också sänka arteriell belastning och blodtryck. Inte bara det, fiber kan sänka blodtrycket och eliminera förekomsten av dåligt LDL -kolesterol. Fiber kan också minska inflammation i blodkärlen. Detta innebär förebyggande mot hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt och stroke.

3. Lime har hudhälsofördelar.

Två komponenter av lime, antioxidanter och C -vitamin, finns i många hudprodukter. C -vitamin hjälper till att bygga upp kollagen, hålla huden stark, smidig och återfuktad.

I en studie med 4000 kvinnor hade de som tog C -vitamin en lägre risk att utveckla rynkor och torr hud när de åldrades.4. Lime minskar risken för cancer.

Lime har cancerbekämpande egenskaper. Cancer kännetecknas av onormal tillväxt av celler och spridning runt andra organ och vävnader. Citrusfrukter som lime har förmågan att hämma tillväxt och spridning av olika cancerceller till andra delar av kroppen.

En av hälsofördelarna med lime är att de ger kroppen stora mängder antioxidanter. Antioxidanter är kända för att motverka de negativa effekterna av fria radikaler som våra kroppar producerar naturligt när vi äter mat. Fria radikaler kan öka risken för cancer, så att äta mat rik på antioxidanter kan hjälpa förebyggande behandling.

Finns också i citrusfrukter, d-limonen har flera hälsofördelar, varav en är förebyggande av cancer. Lime innehåller en flavonoid som kallas naringenin, som enligt senaste studier har kraftfulla cancerbekämpande egenskaper.

5. Lime ökar näringsupptagningen.

Järn är ett av de mineraler som kroppen behöver för att fungera korrekt. Mer exakt är järn en viktig faktor i produktionen av blod och hemoglobin. Låga halter av detta mineral kan orsaka många problem.

C -vitamin spelar en viktig roll i kroppens absorption av järn. Att ta 100 mg av detta vitamin har visat sig öka järnabsorptionen med 13%.

6. Lime är bra för att öka ämnesomsättningen.

En av hälsofördelarna med lime är att den kan öka din ämnesomsättning på grund av dess höga citronsyrahalt. För att bibehålla en hälsosam vikt rekommenderas att du äter 1 lime dagligen.

7. Lime hjälper till att förbättra matsmältningen.

Lime har många fördelar relaterade till matsmältningshälsa. Eftersom lime är surt kan det bryta ner mat och stimulera kroppen att producera mer matsmältningsenzymer. Denna surhet håller matsmältningskanalen i rörelse och hjälper dig att ha regelbundna tarmrörelser.Lime innehåller fiber i form av pektin. Fiber är känt för att bromsa matsmältningen, hålla blodsockret stabilt och hämma tumörtillväxt i tjocktarmscancer.

Studier har också visat att pektin främjar friska kolesterolnivåer. Och liksom andra citrusfrukter, innehåller limefrukter ett näringsämne som kallas d-limonen, vilket kan hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär.

8. Lime hjälper till att bekämpa inflammation.

En annan fördel med lime är dess antiinflammatoriska egenskaper. Citronsyra, C-vitamin och antioxidanter är välkända antiinflammatoriska medel som effektivt kan lindra smärta.

9. Lime hjälper till att kontrollera blodsockret.

Pektin är en användbar typ av fiber som finns i många frukter, till exempel lime. Att konsumera pektin hjälper kroppen att bromsa matsmältningsprocessen. Som ett resultat absorberar kroppen lättare blodsockret i en långsammare och mer stabil takt.

Studier har visat att lime och andra citrusfrukter betraktas som superfoods för diabetes av ett antal skäl. De höga halterna av fiber som finns i lime reglerar kroppens absorption av socker i blodet, vilket minskar förekomsten av blodsockertoppar, en allvarlig risk för personer med diabetes. Lime och andra citrusfrukter har också ett lågt glykemiskt index, så de orsakar inte oväntade stigningar i blodsockernivån.

10. Lime har egenskapen att hämma tillväxten av mikroorganismer.

Viss forskning tyder på att limoninen som finns i lime kan hjälpa till att förhindra uppbyggnad av streptokockbakterier. Streptococcus är en typ av bakterier som orsakar en mängd olika infektioner och hälsotillstånd, inklusive luftvägs- och orala infektioner.

Att äta lime kan hjälpa till att förhindra att dessa skadliga organismer utvecklas och förhindrar bakteriella sjukdomar.

11. Lime hjälper till att förhindra njursten.

Lime innehåller både citronsyra och vitamin C. En studie visade att C -vitamin och citronsyra hjälper till att förhindra nedbrytning eller bildning av vissa typer av njursten.

Forskare säger att att inkludera C -vitamin och citronsyra i din kost kan minska risken för att vissa stenar återkommer.

12. Lime förhindrar anemi.

Anemi är en blodsjukdom som ofta orsakas av järnbrist. Även om limefrukter inte innehåller mycket järn, innehåller de högt C -vitamin, vilket hjälper till att öka mängden järn som kroppen kan absorbera.

13. Lime har astmasymtom lindrande egenskaper.

En annan fördel med lime är att den kan lindra astmasymtom orsakade av förkylning. De som konsumerade mer C -vitamin hade en lägre risk att utveckla astma.

14. Lime kan hjälpa till att behandla akne.

Bakterier som finns i ansiktets porer kan förvärra inflammation, öka rodnad och smärta. De antibiotiska egenskaperna hos lime hämmar tillväxten av bakterier som orsakar akne. För att förhindra akne kan du förbereda ett limepaket blandat med honung. Honung har antibakteriella egenskaper som förhindrar bakterietillväxt, och kalkens sura egenskaper styr överflödig olja.

15. Lime är utmärkt för tandköttsvård.

Brist på C -vitamin kan leda till tandköttsproblem. C -vitaminbrist kan orsaka blödande tandkött.

Lime innehåller flavonoider som hämmar mikrobiell tillväxt och, tillsammans med kalium, främjar läkning av sår och sår.16. Lime är bra för ögons hälsa.

Antioxidant och antibakteriella egenskaper hos lime är fördelaktiga för ögonen. C -vitaminets antioxidantegenskaper skyddar ögonen från åldrande och makuladegeneration, och flavonoider förhindrar infektioner.

17. Lime har artritläkande egenskaper.

Artrit orsakas av uppbyggnad av överskott av urinsyra i kroppen. Denna urinsyra elimineras vanligtvis genom urinering. Men när överskott av urinsyra byggs upp, förvärras smärtan och inflammationen av artrit. Citronsyra, som finns i citrusfrukter som lime, löser urinsyra, som avlägsnas i större mängder genom urinen. Lime har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra smärta och inflammation.

18. Lime kan hjälpa till att behandla gikt.

Gikt orsakas av ackumulering av fria radikaler eller toxiner, främst urinsyra, i kroppen. En stor källa till antioxidanter som vitamin C och flavonoider, lime hjälper till att förhindra gikt genom att minska antalet fria radikaler och avgifta kroppen.

19. Lime kan hjälpa till att behandla hemorrojder.

Hemorrojder är obekväma tillstånd i analområdet som orsakar blödning och obehag vid avföring och normala aktiviteter. Om de inte behandlas kan hemorrojder till och med leda till vissa former av cancer. Lime kan hjälpa till att läka sår och sår i matsmältnings- och utsöndringssystemet, så att det kan lindra förstoppning, rotorsaken till hemorrojder.

20. Lime har antipyretiska egenskaper.

Limejuice har naturliga febernedsättande fördelar. För patienter med feber hjälper en hög koncentration av C -vitamin i citrus att sänka temperaturen naturligt.21. Lime är fördelaktigt för behandling av blåsor.

Lime innehåller mycket kalium, vilket hjälper till att ta bort toxiner och avlagringar som byggs upp i njurarna och urinblåsan.

Lime har antiseptiska egenskaper som hjälper till att behandla infektioner i urinsystemet. Detta förhindrar prostatatillväxt och förhindrar urinblockering på grund av kalciumavlagringar i urinvägarna.

22. Lime är bra för behandling av magsår.

Magsår utvecklas vanligtvis på slemhinnan i magen, matstrupen och övre tunntarmen, vilket orsakar mycket magsmärta. Lime orsakar en alkalisk reaktion, vilket hjälper till att minska magsyra.

Lime innehåller också flavonoider med antioxidant, anti-cancer och avgiftande egenskaper som främjar snabb läkning av matsmältnings- och munsår.

23. Lime hjälper till att sänka kolesterolet.

En annan fördel med lime är att den innehåller en flavonoid som kallas hesperidin, som är känd för att sänka kolesterol- och triglyceridnivåerna i kroppen. Om du lider av förhöjda kolesterolnivåer rekommenderas att du konsumerar lime för att öka hesperidinnivåerna.

24. Lime är bra för kvinnors hälsa.

Denna citrusfrukt innehåller kalcium och folsyra, två viktiga näringsämnen för postmenopausala och reproduktiva kvinnor. En medelstor färsk lime innehåller 22 milligram kalcium och 5 mikrogram folsyra.

Lime näringsfakta / 100g

 • Kalorier: 30 Kcal
 • Fett: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Kolhydrater: (4%)
 • Kostfiber: (10%)
 • Protein: (1%)
 • Kalcium: (3%)
 • Järn: (3%)
 • Kalium: ( 2%)
 • Folsyra: (2%)
 • Niacin: (1%)
 • Pantotensyra: (4%)
 • Riboflavin: (2%)
 • Tiamin: (2%)
 • Vitamin B6: (3%)
 • Vitamin C: (32%)
 • Vitamin E: (1%)
 • Koppar: (7%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (3%)
 • Selen: (1%)
 • Zink: (1%)
 • Kolesterol: (0%)

% är en procentandel av det rekommenderade dagliga beloppet.

Show Buttons
Hide Buttons