Är kokos nyttigt? Allt för Hälsan

Är kokos(kokosnöt) nyttigt? Allt för Hälsan

kokos nyttigt

1. Kokosnötter är rika på kostfiber.

Kokosnötter är rika på kostfiber och ger en hel del 61% fiber. Fibereffekten av kokosnöt sänker frisättningen av glukos. Det hjälper också till att lindra stress i bukspottkörteln och enzymsystem som minskar risken för att utveckla diabetes.

2. Kokosnötter är effektiva för att hantera diabetes.

Kokosnötter förbättrar insulinsekretionen och utnyttjar blodsockret. Kokosnötter kontrollerar diabetes genom att positivt påverka hormoner för blodsockerkontroll. Detta hjälper till att sänka blodsockernivån. Kokosnötter hjälper också till med matsmältningssystemet och symtom i samband med tarmsjukdomar.

3. Kokosnötter har anti-aging egenskaper.

Cytokinin, kinetin och trans-Zeatin som finns i kokosnötter har anti-trombos, anti-cancer och anti-aging effekter på kroppen.

4. Kokosnötter har fördelen att de förbättrar immuniteten.

En av fördelarna med kokosnöt är dess excellens i immunsystemet. Att äta kokosnötter kan hjälpa till att öka kroppens motståndskraft mot sjukdomsframkallande virus och bakterier. Att äta kokosnötter kan hjälpa till att behandla sjukdomar som halsinfektioner, bronkit och urinvägsinfektioner.

5. Kokosnötter är bra för magfett.

Kokosnötter hjälper dig att förlora fett i buken. Magfett är förknippat med en mängd olika sjukdomar. Enligt en studie kan att äta 200 g kokosnöt varje dag avsevärt minska BMI och midja på 12 veckor.6. Kokosnötter ökar energin.

Kokosnötter kännetecknas av att bränna fett för att öka energi. Triglycerider som finns i kokosnötter ökar energiförbrukningen med 5%, vilket resulterar i långvarig viktminskning. Det är också känt att minska hunger. Detta är direkt relaterat till hur fettsyror i kroppen metaboliseras till ketoner som en effekt av att minska aptiten. Att äta kokosnötter främjar också sköldkörtelfunktionen och hjälper till att lindra symtom på kronisk trötthet.

7. Kokosnötter är till hjälp för cancer.

En av de många fördelarna med kokosnöt är att den har anticancereffekter. Detta har visats genom forskning. Det är särskilt fördelaktigt för behandling av koloncancer och bröstcancer.

8. Kokosnötter hjälper till att bibehålla fukten i kroppen.

Kokosnötvatten innehåller viktiga elektrolyter som hjälper till att upprätthålla fukt. Människor som är relaterade till träning bör inkludera kokosnöt i kosten. Kokosnötter fyller på förlorade elektrolyter, vilket ökar immunsvaret. Det är också mer utsökt och näringsrikt än normalt vatten.

9. Kokosnötter hjälper till att förhindra urinvägsinfektioner.

De naturliga diuretiska egenskaperna hos kokosnöt är bra för urinvägshälsan. Denna egenskap hjälper till att behandla och förebygga urinvägsinfektioner.

10. Kokosnötter hjälper till att förbättra kolesterol i blodet.

Kokosnötter hjälper till att förbättra kroppens kolesterolnivå i blodet och sänka risken för hjärtsjukdomar. Det mättade fettet i kokosnötter ökar kroppens HDL-kolesterol och kontrollerar dåligt LDL-kolesterol. Det hjälper potentiellt kardiovaskulär hälsa genom att förbättra kardiovaskulära riskfaktorer.

11. Kokosnötter hjälper till att bekämpa bakterier.

Kokosnötter innehåller många speciella sura föreningar som dödar bakterier, virus och svampar och hjälper till att förhindra infektion.

12. Kokosnötter är bra för oral hälsa.

Kokosnötter dödar orala bakterier, minskar dålig andedräkt och hjälper till att förbättra den allmänna tandhälsan.

13. Kokosnötter hjälper friska ben och tänder.

Regelbunden konsumtion av kokosnöt hjälper friska ben och tänder att utvecklas. Kokosnötter förbättrar kroppens förmåga att absorbera kalcium och mangan för att utveckla ben. Det har också effekten att förhindra osteoporos.

14. Kokosnötter hjälper blodcirkulationen.

Att konsumera kokosnöt ökar hudens syre stadigt och främjar blodcirkulationen. Korrekt blodcirkulation behövs för att transportera syre till celler smidigt.

15. Kokosnötter är bra för att bibehålla fukt.

Kokosnötvatten ger dig mest av de elektrolyter du behöver i kroppen. Det gör att nerver och muskler fungerar optimalt.

16. Kokosolja är bra för hudens hälsa.

Kokosolja förhindrar torrhet och döda hudceller och håller dem fuktiga. Det hjälper till att förbättra hudens tillstånd som har torr och grov hud. Det minskar också risken för infektiös atopisk dermatit, såsom staphylococcus aureus.

Användningen av kokosnötolja på huden renar och neutraliserar inte bara toxiner, svampar och bakterier i det yttre lagret, utan bygger också upp hudens naturliga immunsystem och skydd.

17. Kokosolja är effektiv för torra händer.

Kokosolja kan också användas för att behandla torra händer. Ofta torkar du ofta upp dina händer och får dem att se fula ut. Du kan skapa vackra och släta händer genom att applicera kokosolja.

18. Kokosolja hjälper till att förhindra hudcancer.

En av fördelarna med kokosnötolja är att den hjälper till att förhindra hudcancer. Kokosolja förhindrar hudcancer genom att blockera 20% av UV-strålarna och förbättra hudens fukt och lipidinnehåll. Det kan också användas som kropps- och hudfuktighetskräm eftersom det återfuktar huden.19. Kokosolja har anti-aging effekter.

Kokosolja är bra för att hålla huden ung och vacker. Antioxiderande egenskaper saktar ner åldringsprocessen genom att skydda kroppen från skadliga fria radikaler. Massera några droppar kokosnötolja varje dag för att hålla huden frisk och smidig.

20. Kokosnötter hjälper fet hud.

Kokosnötvatten kan användas för att behandla fet hud. Det tvättar bort överflödig olja från huden och håller hudtonen jämn. Kokosvatten är också mycket effektivt för akne, svarta fläckar och fläckar. Låt oss göra klar och blank hud med ett ansiktspaket blandat med kokosnötvatten.

21. Kokosnötter är bra för din hårbotten.

Kokosnöt antibakteriella egenskaper skyddar hårbotten från mjäll och klåda.

22. Kokosnötter hjälper friskt hår.

En annan fördel med kokosnöt kan hjälpa till att bibehålla glansigt hår.

K-vitamin- och järnhalten i kokosnöt håller håret friskt och glänsande.

Friska näringsämnen i kokos per 100 g

 • Kalori: 354 Kcal (18%)
 • Kolhydrater: 15,23 g (12%)
 • Protein: 3,3 g (6%)
 • Totalt fett: 33,49 g (167%)
 • Kolesterol: 0 mg (0%)
 • Kostfiber: 9 g (24%)
 • Folsyra: 26 ug (6,5%)
 • Niacin: 0,540 mg (3%)
 • Pantotensyra: 0,300 mg (6%)
 • Pyridoxin: 0,054 mg (4%)
 • Riboflavin: 0,020 mg (1,5%)
 • Tiamin: 0,066 mg (5,5%)
 • C-vitamin: 3,3 mg (5,5%)
 • E-vitamin: 0,24 mg (2%)
 • K-vitamin: 0,2 ug (<1%)
 • Natrium: 20 mg (1%)
 • Krukmakeri: 356 mg (7,5%)
 • Kalcium: 14 mg (1,4 %)
 • Koppar: 0,435 mg (48%)
 • Järn: 2,43 mg (30%)
 • Magnesium: 32 mg (8%)
 • Mangan: 1,500 mg (65%)
 • Fosfor: 113 mg (16%)
 • Selen: 10,1 ug (18%)
 • Zink: 1,10 mg (10%)
 • Pytosterol: 47 mg

Show Buttons
Hide Buttons