Anthocyanin: En pigment fylld med hälsofördelar!

Anthocyanin: En pigment fylld med hälsofördelar!

Anthocyanin: En pigment fylld med hälsofördelar

Har du någonsin funderat på varför hittar du rött, crimson / blue samt svarta varianter av grönsaker och frukt som vanligtvis är vitfärgade eller gula? Svaret är denna variation av pigmentering händer hos människor och varelser på samma sätt.

Denna färgskillnad är inte ytlig, eftersom mörka grönsaker och frukt innehåller en extremt viktig komponent som kallas anthocyanin, vilken komponent kan gynna människors hälsa på många sätt.

Anthocyanin är verkligen ett pigment som normalt gör grönsaker och frukt mörkare, och det är förbrukningen fortsätter att vara kopplad till flera viktiga hälsofördelar.

Typiskt desto mer mörk varan, desto mer potent anthocyanin, som går från röd till djup crimson, nästan svart. De goda orsakerna till detta pigment är äggplanter, svarta hallon (likadant bildade björnbär är något mindre anthocyaniner rika), svarta vinbär, äggbär, blå majs (Hopi) och särskilt.

Mörka grönsaker kontra diabetes och inflammation

Varför är dessa pigmenter bra för oss, hur som helst?

Ett antal studier som spårade över 200 000 män och kvinnor mer än en 20-årsperiod som helhet visade att kosten rik på antocyanin, vilket innebär cirka två områden av särskilt varje vecka, var starkt kopplad och hade en minskad risk för diabetes typ 2 symtom. Deltagare som hade en ätaplan rik på antocyaniner var 23% mindre benägna att utveckla insulinresistens.

Diabetes typ 2 äger rum när våra fysiker skapar förmåga att tolerera insulin, hormonet som är ansvarigt för att absorbera kolhydrater i kroppen och det är anslutet med överanvändning av socker- och carb-rika livsmedel. Vad antocyanin verkar slutföra är att främja insulinkänslighet i kroppen, förhindrande av diabetesstart.

Dessutom antas dietplanen för antocyaniner vara konsekvent bra för att minska inflammation i samband med viktproblem och kroniska problem som åtföljer det.

Det pigment som stannar cancer

Anthocyaniner har också visat sig bli potenta antioxidanter, en sak som är mer och mer framträdande i hälso-cirklar. Vad är definitivt en antioxidant, i slutändan, och vad är det för?

I ett nötskal: oxidation i din kropp kan skapa defekta syreatomer (kända som toxiner) med frånvarande elektroner. Atomen syftar till att åtgärda detta genom att stjäla elektroner i atmosfären, det vill säga från din kropp.

Detta kommer att orsaka cellmutation i olika organ och vävnader, och det har visat sig förändra DNA. Detta kan följaktligen resultera i många degenerativa sjukdomar som ofta är kopplade till åldrande, till exempel cancer, Alzheimers, Parkinsons, diabetes och andra. Antioxidanter neutraliserar fria radikaler genom att donera balansbehovna elektroner. Att äta bara en halv mugg av särskilt varje måltid fortsätter att bevisas för att förbättra din kropps förmåga att neutralisera dessa farliga toxiner och väsentligt skydda integriteten i vårt DNA.

Och det är bara anthocyanin! Det är uppenbart att var och en av dessa grönsaker och frukt också kommer att vara rik på näringsämnen som hjälper till att lindra och stoppa många hälsofrågor.

Show Buttons
Hide Buttons