9 Fantastiska hälsofördelar med sojamjölk

9 Fantastiska hälsofördelar med sojamjölk!

9 Fantastiska hälsofördelar med sojamjölk

Mjölkhälsovinsterna för sojamjölk innehåller främjande av kardiovaskulär hälsa, främjar benhälsa, lindrar postmenopausala symptom, främjar humör, förhindrar vissa typer av cancer, som är användbara för typ 2-diabetes, naturlig migränbehandling, hjälper till att bekämpa inflammation och hjälper kognitiva funktioner.

För många personer är konsumtion av sojamjölk ett kosttillskott som hjälper dem att möta deras proteinbehov för dagen. Detta gäller speciellt när man pratar om vegetarianer eller veganer, eftersom eliminering av animaliska proteiner från kosten lämnar en tomrum som många växtbaserade livsmedel inte kan fylla. Lyckligtvis kommer sojamjölk till räddning, som levererar kompletta proteiner och flera unika fördelar för hälsan, vilket gör den till den obestridliga kungen av veganbaserade proteindrycker.

Soymilk är också föregångaren för produktion av tofu, en annan vegansk dietary stapel. Undrar vad fördelar sojamjölk konsumtion har att erbjuda din kropp? Läs vidare nedan för att få veta mer:

Nutrition (per 243 Ml / 1 Cup Servering)

  • Kalorier 131
  • Totalt fett- 4,3 g
  • Kalium -285mg 8% RDI
  • Totalt Carbohydrate – 15g
  • Kostfiber 1,5 g 6% RDI
  • Protein -8 g 16% RDI
  • Kalcium -6% RDI
  • Järn 8% RDI
  • Vitamin B -6-10% RDI
  • Magnesium – 15% RDI9 Fantastiska hälsofördelar med sojamjölk

1. Främjar hjärt-kärlsjukdom

En av de mest kända effekterna av sojamjölkförbrukning är dess förmåga att främja hjärt-kärlsjukdom, genom att agera på flera aspekter samtidigt.

Till exempel, som ett växtbaserat mjölksubstitut, behåller det fortfarande en anständig mängd fiber som främjar utsöndringen av gallsyror. Avlägsnande av gallsyror från cirkulationen är en effektiv metod för kolesterolkontroll som vissa receptbelagda läkemedel använder.

Dessutom bidrar sojamjölk till att bevara vaskulär flexibilitet, så att blodkärlen lätt kan hantera förändringar i blodtrycket, och tar avlastningen av dina hjärtan.

2. Främjar benhälsa

Sojamjölk är en extremt rik källa till dietkalcium, som är en av de viktigaste mineralerna för bevarande och befästning av benvävnad. Betydelsen av benet uppskattas inte – det anses ofta som död vävnad som inte kräver näring.

Detta kunde inte vara längre ifrån sanningen, eftersom benet lever, med dess strukturella integritet kan kompromissa om du inte levererar de näringsämnen som är nödvändiga för sin hälsa. Kalcium och andra mineraler utgör den strukturella matrisen av ben som är nödvändig för att hjälpa till att bevara din hållning, rörlighet och senare i livet (särskilt postmenopausalt hos kvinnor) förhindrar sannolikheten för osteoporosutveckling.3. Lindrar postmenopausala symptom

Den signifikanta inverkan minskningen av naturlig östrogenproduktion orsakar hos postmenopausala kvinnor är enorm; de förlorar den skyddande effekten av östrogen i hjärtat, står förmodligen för att utveckla benstörningar, kan förlora sin ungdomliga glöd, och generellt upplever symtom på accelererad åldrande.

Soymilk, tack vare närvaron av isoflavoner, hjälper till att leverera fytoöstrogener – växtbaserade substanser med en kemisk struktur som är nära besläktad med humant östrogen och som kan förbättra många av effekterna kvinnor observerar postmenopausalt.

Konsumtion av sojamjölk före och under klimakteriet kan också hjälpa till att lindra symtom som heta blinkar, kramper, nattsvett och sömnlöshet. Vad väntar du på? Om du är kvinna, det är ingen dålig tid att börja konsumera sojamjölk – så dra nytta av det nu.

4. Främjar humör

Sojamjölk innehåller ett spektrum av näringsämnen, inklusive B-vitaminerna som spelar en nyckelroll i regleringen av humör. Ofta är soymilk förstärkt med magnesium, ett mineral som är känt för att stimulera serotoninproduktion-serotonin är en av de mest kända neurotransmittorerna som dikterar din känsla av välbefinnande.

Personer med depressiv sjukdom lider ofta av låga serotoninnivåer, varför naturliga stimuleringsmedel är vanliga grundstenar vid behandling, som vid behov fungerar som adjuvanser för receptbelagd medicinering.

5. Förhindrar vissa typer av cancer

När det gäller sojamjölks förmåga att förebygga cancer, är det bäst att ta en blandad väska. Vad menar vi med det här? Det har funnits funderingar som indikerar sojamjölk kan vara fördelaktiga eller utlösande, beroende på den specifika typen av cancer och med hänsyn till individuella variationer.

Till exempel, när det gäller prostatacancerutveckling, sojamjölk och sojaprodukter i allmänhet, spelar en roll för att utlösa kaskaden som kan orsaka utvecklingen i första hand. Men intressant, om cancer redan har följt, kan det tjäna ett syfte genom att hjälpa till att sakta ner graden av cancercellstillväxt.

Många av dess effekter på cancer kan hänföras till dess fytoöstrogenföreningar; Det har effekter som är mindre stimulerande än endogen östrogen, vilket i vissa fall fungerar som en blockerare.

Det har förebyggande potential mot bröst-, tjock- och magkanker, medan för prostatacancer kan det fungera som adjuvanser för kemoterapeutisk medicinering.

6. Användbar för typ 2 diabetiker

Sojamjölk är hög i protein , måttlig i fiber, men upprätthåller fortfarande låga kolhydrater i näringsprofilen. Detta gör det till en bra mat för konsumtion som diabetiker.

I synnerhet kan soymilk hjälpa till att framkalla blygsamma förbättringar av insulinkänslighet, ett vanligt problem som plågar diabetiker över hela världen. Minskad insulinkänslighet försämrar glukosupptaget och förmågan att komma in i celler, med slutresultatet av skador på olika celltyper.

Glukos är inte tänkt att förbli i blodcirkulationen under en längre tidsperiod, varför diabetiker är benägna att komplikationer från förhöjda nivåer.

Protein och fiber är väl kända för sin förmåga att sakta ner hastigheten vid vilken glukos tränger in i cirkulationen, vilket ger insulin lite tillsatt tid för att bearbeta glukosen som redan finns där.

7. Naturlig migränbehandling

Personer som regelbundet konsumerar sojamjölk märker också en minskning av frekvensen av migränattacker, tack vare närvaron av magnesium i den.

Det har visat sig att personer som konsumerar den lägsta mängden magnesium är mer benägna att uppleva mer intensiva och frekventa migränattacker. Det är inte fullt känt varför migrän utlöses, men magnesium kan hjälpa till genom att främja blodkärlshomostas, vilket förhindrar överdriven utvidgning av kärlen under hårbotten.8. Anti-inflammatoriska åtgärder

Det är viktigt att veta att sojabönolja anses vara prooxidant i naturen och accelererar många oxidativa processer till vår egen nedgång. Soymilk är emellertid annorlunda eftersom det anses vara en antioxidantmat innehållande växtbaserade Omega-3-fetter, såsom alfa-linolensyra.

Även om det inte är lika effektivt som fiskbaserade Omega-3-fetter , är det fortfarande nödvändigt att ha en vegansk konsumtion av alfa linolsyra eftersom våra kroppar inte kan producera detta viktiga fett. Omega-6-fetter , samtidigt som de är viktiga för övergripande hälsa, är inte antiinflammatoriska, och måste balanseras med Omega-3-konsumtion för optimal hälsa.

9. Kognitiv konservering

Bevarande av kognitiv funktion när vi åldras är nyckeln till att njuta av dina guldår, men något som många misslyckas med att adressera. Konsumtionen av sojamjölk, särskilt under 65 år, är positivt förknippad med ökad kognitiv funktion, vilket innebär att mer mentala fakulteter hålls väl i äldre ålder.

Många av dessa fördelar fungerar bäst för kvinnor och under 65 år, eftersom det här förefaller vara punkten efter vilken meningsfulla interventioner är för lite för sent.

Slutsats

Soymilk är utomordentligt fördelaktigt för vår hälsa, tack vare den mängd näringsämnen som den har. Men det är, om du är kvinna.

Hos män måste fördelarna med sojamjölkförbrukning och andra sojaprodukter i allmänhet försiktigt vägas mot riskerna. Soja är en känd hormonförstörare som orsakar undertryck av manliga hormoner, påverkar fertiliteten och orsakar en betydande grad av feminisering.

Det är inte att säga att män inte kan dra nytta av små mängder sojamjölk konsumtion men att göra det regelbundet är inte något att ta lätt.

Show Buttons
Hide Buttons