17 Fantastiska Hemmet Remedies för Diabetes

17 Fantastiska Hemmet Remedies för Diabetes!

Hemmet Remedies för Diabetes

Diabetes har blivit ett vanligt hälsoproblem och påverkar både unga och äldre. När det har diagnostiserats bör du välja försiktighetsåtgärder för att undvika ytterligare hälsoskador. Nutritionists har visat att olika naturliga källor som frukt, kryddor och örter har potential att behandla diabetes.

Det är värt att nämna att behandlingen från naturliga alternativ kan hjälpa till att upprätthålla sockernivåerna i blodet, de kan inte eliminera diabetes. Dessutom kan rådgivning med din endokrinolog i detta sammanhang och införlivande av hemmetoder i din dagliga rutin också förbättra diabetikernas tillstånd.

Vad är diabetes?

Det är en kronisk sjukdom som uppstår när blodglukosen eller blodsockret överstiger okontrollerbart. Blodsocker är den främsta källan som hjälper till att utveckla energi i kroppen från maten du konsumerar. Dessutom, ett hormon som kallas insulin som utsöndrar din bukspottkörtel kommer in i cellerna i din kropp för att generera energin.

I skicket producerar din kropp inte nödvändigt insulin eller använder det inte på lämpligt sätt. I det här fallet kvarstår glukos i blodet och når inte till cellerna – som bidrar till olika hälsosjukdomar.Typer av diabetes

Följande är de vanliga typerna av diabetes

  • Diabetes typ 1
    Din kropp producerar inte insulin i detta tillstånd. Det uppstår när ditt immunsystem demonterar de celler som finns i bukspottkörteln som bidrar till insulinutveckling.
  • Diabetes typ 2
    Det är den vanligaste typen av diabetes där din kropp inte använder eller genererar insulin som det krävs. Det kan förekomma i alla åldrar. Men äldre eller medelålders människor blir ofta drabbade av det.
  • Gestationsdiabetes
    Kvinnor stöter på graviditetsdiabetes under graviditeten. Den går bort efter barnets födelse. Men de kvinnor är benägna att utveckla typ 2-diabetes i sin medelålder.

17 Fantastiska Hemmet Remedies för Diabetes

1. Basilblad

Nutritionists föreslår att införlivande av naturlig källa som basilika löv kan lindra höga blodsockernivåer utan att skada din hälsa. Bladen av basilika är ett kraftverk av antioxidanter och olika föreningar som främjar adekvat funktion hos celler som släpper ut och intakt insulin.

Du kan införliva basilika blad i din dagliga rutin genom att lägga dem till måltiderna du förbereder och kan konsumera en matsked juice av det före frukost.2. Mango blad

Det kan tyckas otroligt men att konsumera ett te med färska mangoblad kan göra underverk för personer med diabetes. Allt du behöver är 15 mangoblad, koka det i minst 15 minuter och drick det efter att du har töjt på en tom mage. Du borde dricka det minst en gång om dagen för att balansera sockernivåerna i blodet.

3. Bitter Gourd

Bitter kalebass är ett kraftverk av charanthin – en kemikalie. När du konsumerar det regelbundet bidrar bitter kalebass till att sänka blodsockern. Den förra ökar utsöndringen av bukspottkörtelns insulin för att bekämpa dess obalanser. Nutritionists rekommenderar bitter kalebass till personer med någon typ av diabetes för att kontrollera deras tillstånd.

4. Kanel

Berikat med bioaktiva föreningar som kanelsyra, kanelaldehyd och kanel kanel är ett underbart kryddor som kan förbättra diabetikernas hälsa. Det är känt för att kontrollera diabetes och lindrar höga blodsockernivåer i kroppen genom att utlösa insulinaktivitet.

Dessutom föreslår nutritionists att kryddan kan bli ett effektivt alternativ för patienter med typ 2-diabetes. Ett av de snabba sätten att införliva kanel i din rutin är att konsumera kanelte en gång om dagen.

5. Fenugreek

Fenugreek är en av de mest användbara kryddor som kan hjälpa till att upprätthålla typ 1 och två diabetes. Studier har visat att de näringsämnen som finns i den, såsom kostfiberfunktionen, kontrollerar höga glukosnivåer. Dessutom kommer det att tillåta ditt blod att absorbera socker ordentligt förhindra uppbyggnaden i dina kroppsorgan.

6. Indisk krusbär

Du kan få mycket vitamin C från indisk krusbär som är en antioxidant. Frukten har många hälsofördelar, inklusive att balansera sockernivåerna i blodet. Konsumerar krusbär stöder bukspottkörtelns aktivitet och hjälpmedel vid framställning av insulin. Det kan också bli en säker källa för att sänka överskott av glukos i kroppen.

7. Svart plommon

Nutritionists rekommenderar starkt diabetiker att införliva tillräckliga portioner av svart plommon i deras kost. Frukten innehåller antioxidanter, såsom ellaginsyra, hydrolyserbara tanniner och anthocyaniner. Regelbunden konsumtion av den svarta plommon kan gynna människor med typ 1 och två diabetes.

8. Curry Leaves

När du väl vet att currybladen är potenta nog att hålla glukosnivåerna i blodet, lägger du dem till dina måltider regelbundet. Bladen sägs minska sockerkvantiteten erhållen från stärkelsen.

9. Aloe Vera

Berikat med fytosteroler kan aloe vera ha en anti-hyperglykemisk effekt på människor med typ 2 diabetiker. Nutritionists föreslår att det är en säker och naturlig källa för att lindra fasta sockerhalter i ditt blod. Du kan också förbereda en blandning av gurkmeja, vikblad och aloe vera, det sägs att härbalmedicinen kontrollerar glukos i blodet.

10. Guava

Guava är ett kraftverk av fiber och C-vitamin . Studier har visat att båda näringsämnena är viktiga när det gäller att bibehålla sockernivåerna hos diabetikerna. Det höga innehållet av fiber i frukten stöder ämnesomsättningen som leder till bättre sockerabsorption. Och antioxidanterna kommer att avvärja ytterligare faktorer som bidrar till typ 1-diabetes.11. Linfrö

Munching på vissa flexfrön kan ändra villkoret för ditt övergripande välbefinnande. De är också mycket fördelaktiga för diabetikerna. Berikad med antioxidanter, kommer regelbunden konsumtion av fröna att minska insulinkänsligheten, på grund av oxidativ stresslindring i din kropp. Fiber i linfrön bidrar också till att absorbera både fetter och sockerarter.

12. Indisk lila (Neem)

Bitter i smak, neem är fördelaktig vid behandling av diabetes. Studier har visat att inkorporering av indisk lila kan bibehålla blodsockernivåer som stimulerar insulinaktivitet utan hinder. Även om naturliga källor inte innehåller biverkningar, rekommenderas det fortfarande att konsultera din endokrinolog om blodet har konstant högt glukosinnehåll.

13. Grön te

Du kan skörda mycket polyphenol genom att konsumera grönt te . Nutritionists rekommenderar minst en kopp varmt varmt te regelbundet för att reglera oregelbundna blodsockernivåer.14. Klyftor

Klovar sägs vara effektiva vid behandling av insulinresistens. Studier visade att kryddan är ett kraftverk av många antioxidanter, såsom quercetin , antocyaniner och fenol.

15. Rosemary

Personer med diabetes kommer att vara glada att lära sig att rosmarin inte bara lägger till smaker till sina måltider men det kan också bidra till att neutralisera höga glukosnivåer också. Regelbunden konsumtion av örten är mycket fördelaktig för graviditet och typ 1 och två diabetes.

16. Oregano

Det kan vara en väsentlig ingrediens för italiensk mat, men det är fördelar med diabetes som är kända över hela världen. Oregano kan minska glukosnivåerna i blodet om de regelbundet konsumeras i måttlig utsträckning.

17. Sage

Nutritionists föreslår att konsumera salvia tillsammans med föreskrivna läkemedel för diabetes kan upprätthålla oregelbundna socker nivåer på ett adekvat sätt. Det var därför det var en del av traditionell medicin i århundraden.

Show Buttons
Hide Buttons