15 Imponerande hälsofördelar med avokado

15 Imponerande hälsofördelar med avokado!

15 Imponerande hälsofördelar med avokado

Avokados hälsofördelar inkluderar att verka som afrodisiakum, hjälper till vid behandling av artrit, hjälper till med diabeteshantering, främjar hudhälsa, främjar viktminskning, en rik fiberkälla, kan bidra till att förbättra kolesterolprofilen, stärka absorptionen av växtbaserade näringsämnen, stödja ögonhälsan, innehålla essentiell folsyra och bidra till att främja leverfunktionen.

Vad är Avocado?

Det finns uppenbarligen inget slut på den långa listan över hälsofördelar som avokado kan leverera, vilket verkligen gör det till en av de bästa frukterna på planeten. Ja, den mångsidiga avokado är en frukt, som är en av de mycket omtänksama feta frukterna som finns på planeten. Från dess användbarhet i många recept, till sin krämiga och läckra smak, kan alla dra nytta av att öka sin konsumtion av avokado.

Visste du att ordet Avokado faktiskt härrörde från Nahuatl-språket som talas av aztekerna och betydde testikel? Om du slutar tänka på det finns det en anledning till detta, som vi kommer att nämna nedan.15 Imponerande hälsofördelar med avokado

1. Avokado kan fungera som afrodisiakum

Ja, som kort nämnts ovan, kom ordet avokado från Aztec-folket och menade testikel. Anledningen till detta? Avokados tros vara starka afrodisiakum. Trots att de inte är sanna aphrodisiacs i ordet av ordet, var de definitivt på något. Avokado är rik på mättat fett, vilket är viktigt vid syntesen av testosteron. Det är ingen slump att moderna dieter som försöker att aktivt begränsa fettintaget sammanfaller med lägsta testosteronnivåer , och med den, låg sexkörning. Så indirekt är avokadoer faktiskt afrodisiakum.

2. Håll löfte vid behandling av artrit

Kronisk artros och reumatoid artrit är båda försvagande sjukdomar som orsakar extrem obehag för individer som lider av dem. Men över disken kan smärtstillande läkemedel erbjuda kortvarig lindring av symptom, de kan knappast betraktas som en permanent lösning. Ange den någonsin villiga avokado, i vilken en förening hittades som kan hjälpa till att erbjuda lättnad från smärta och inflammation i artritiska tillstånd. Även om det är oklart hur mycket du behöver konsumera för att se dessa effekter, kan det också vara med hjälp av avokado per dag att du hjälper till att lindra smärta, eftersom fett kan hjälpa till att dämpa vävnaden mellan lederna.3. Hjälper med diabeteshantering

Diabetes kontroll är hård, med inte många livsmedel som erbjuder anständigt stöd. Många försöker hitta bättre kolhydratkällor , men ofta är det ensamt otillräckligt. Avokado är dock inte din genomsnittliga kolhydrater tunga frukter, eftersom de innehåller mycket gott fett, vilket bidrar till att sakta absorbera socker i blodflödet. Eftersom typ 2 diabetiker också har dåliga insulinkänsligheter är det en bra åtgärd för att sänka absorptionshastigheten för att ge insulin en större tid att bearbeta kolhydraterna.

4. Främja hudhälsa

Om du tror att du lider av torr hud eller tror att din hudhälsa kan bli bättre kan avokado bli dina bästa vänner. Avokado är laddade med hudvänliga fetter, och antioxidanten C-vitamin och E-vitamin . C-vitamin är också inblandat i syntesen av kollagen , vilket gör att huden hålls ser frisk ut och smidig i kommande år. Fett i avokado hjälper till att förstärka hudens strukturella barriär, så att fukt inte går förlorad i snabb takt.

5. Avokado kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Vi alla kan förmodligen göra med lite viktminskning, så varje enskild sak hjälper. När det gäller fett, är många människor rädda och missinformerade. Fetter kommer inte nödvändigtvis att få dig att gå ner i vikt, även om de ger mer kalorier per gram jämfört med andra makronäringsämnen. Avokado kan dock bidra till att minska din aptit och undertrycka ditt totala kaloriintag under dagen. Plus, när det ingår i måltider, är du sannolikt att vara nöjd under en lång lång tid, i motsats till att ha en måltid utan riklig fetthalt.

6. Avokado är fiberrik

Många människor misslyckas med att få tillräckligt med fiber i sina dieter idag, av en eller annan anledning. Ofta sker det som ett resultat av att äta för många bearbetade livsmedel och inte konsumera tillräckligt med hela mat. Om du inte gillar grönsaker finns det fortfarande hopp. Avokado innehåller både väsentliga fibrer; lösligt och olösligt. Löslig fiber spelar en viktig roll för att stödja mikrobiomen i vår tarm, medan olöslig fiber hjälper till att stödja regelbundenhet. Båda har viktiga roller att spela, så det är viktigt att du får både varje dag.

7. Kan förbättra kolesterolprofilerna

Trots att du äter en dålig kost, som är förenat med lågkvalitativa fetter och sockerarter, är det snabba sättet att utveckla hjärtsjukdomar, inte alla fetter är dåliga. Fett är faktiskt nödvändiga och nödvändiga för god hälsa, inklusive hjärtets hälsa och att hålla kolesterolvärdena normala. Regelbunden förbrukning av avokado hjälper till att förbättra den goda delen av ditt kolesterol, känd som HDL, och sänka de aspekter som du vill hålla ner, såsom LDL och triglycerider. Om du lider av hyperlipidemi är det en bra idé att konsumera hälsosamma fetter som avokado, samtidigt som man reducerar konstgjorda fetter och kolhydrater för att få maximal nytta.

8. Bolsterabsorption av växtbaserade näringsämnen

Även om frukter och grönsaker är extremt rika på näringsämnen, visste du att de kan saboteras? Ja, i själva verket har de en inbyggd sabotage mekanism, i form av fiber. Även om fiber är en viktig del av din kost kan det bli besvärligt när det försämrar absorptionen av de många fytokemikalier som finns i växtföda. Det bästa sättet att motverka detta? Konsumera gott fett. Genom att göra så fungerar fettet som en bärarmolekyl som hjälper till att transportera fettlösliga näringsämnen som annars skulle ha gått i spill. Detta förklarar det mycket vanliga scenariot av näringsbrist som uppträder hos personer som begränsar fettintaget, eller är på främst veganska dieter.9. Bra för att förbättra ögonhälsan

Avokados ökar absorptionen av näringsämnen som är viktiga för god hälsa, men är också rik på ögonens föredragna antioxidanter, lutein och zeaxantin. Dessa antioxidanter har visat förmågan att minska utvecklingen av grå starr, sakta ner degenerationen av musklerna och nerverna i ögonen och kan förbättra nattsynen. Dessa blir ännu viktigare ju äldre vi får.

10. Innehåller essentiell folsyra

Folsyra är viktig för DNA-replikation hos alla människor, men är ännu viktigare under graviditeten. Det rekommenderas att alla kvinnor konsumerar ett tillskott som förbättras med folsyra, men avokado är en utmärkt källa. Folsyra hjälper till att förhindra utveckling av deformiteter i livmodern, såsom ett tillstånd som kallas spina bifida.

11. Främja hälsosam leverfunktion

Levern är en av dina viktigaste organ. Även om det är självregenererande betyder det inte att du kan ta det för givet. Det bästa sättet att stödja din hårdbärande lever är att hjälpa den att fungera optimalt. Avokado kan bidra till att minska symtomen på fettlevercancer som orsakas av förhöjda kolesterol och blod triglycerider också. Dessutom kan avokado öka syntesen av kroppens mest kraftfulla anti-oxidant glutation för att skydda dig från fria radikaler.12. Avokado kan förhindra dålig andning

Avokado innehåller flavonoider som bekämpar bakteriell och svampöverväxt i munnen, vilket effektivt minskar sannolikheten för att halitos uppträder. I samma ögon kan de också hjälpa till att förhindra fästning av munsår.

13. Främja läkning av sår

Avokado kan hjälpa till att påskynda läkning av sår genom att modulera immunförsvarets aktivitet. Att säkerställa att rekrytering sker i rätt tid bidrar till övergripande helande genom att minska återhämtningstiden.

14. Avokado kan främja bra humör

Tack än en gång till sin folsyra densitet, kan avokado motverka effekterna av föreningen homocystein. Homocystein utarmar produktionen av dopamin och serotonin, neurotransmittorer som främjar välbefinnande.

15. Främja benhälsa

Benvävnad kräver mineralerna kalcium , zink , magnesium , kalium och vitamin D och vitamin K för korrekt bildning. Avokados innehåller alla dessa näringsämnen, men i synnerhet vitamin K, som inte finns i många livsmedel. Regelbunden förbrukning av avokado, tillsammans med motion, kommer att främja en sund bendensitet.

Show Buttons
Hide Buttons