13 Fördelar med att äta körsbär under graviditeten

13 Fördelar med att äta körsbär under graviditeten!

13 Fördelar med att äta körsbär under graviditeten

Att äta körsbär under graviditeten kommer med fantastiska hälsofördelar. Några av dessa fördelar är att behandla huvudvärk och migrän, lindra muskelsmärta, sänka kalori, stödja ett hälsosamt matsmältningssystem, fungera som expectorant, stödja blodcirkulationen, förhindrar högt blodtryck, förhindrar trötthet, förhindrar svullnad i svullnad, lindrar svullnad och inflammation, främjar hjärnhälsa och ökar immuniteten.

De röda, saftiga och läckra körsbären innehåller mer näringsämnen än du trodde. Berikad med massor av mineraler, vitaminer, enzymer, folsyra, etc. De har potential att hålla stora och mindre hälsoproblem i sjön under graviditeten.

De smakar inte bara oemotståndliga men uppfyller även dina smaklökar. Dessutom sägs sötsurfrukten vara till nytta för att bekämpa illamående och kräkningar som är vanliga under graviditeten.

Förväntande mödrar kan konsumera körsbär som mellanmål; de kan införliva dem i olika sallader, frukosten kan också bli ett uppfriskande tillskott till dina efterrätter. Körsbär är i någon form en snabb källa för att skörda flera hälsofördelar.Näringsvärde av körsbär

 • Kalorier 50
 • Cholin 4 mg
 • Koppar 1 mg
 • Dietfibrer 2,9 g
 • Fluorid 8 mcg
 • Folat 5 mcg
 • Järn 5 mg
 • Magnesium 2 mg
 • Mangan 1 mg
 • Niacin 2 mg
 • Pantotensyra 3 mg
 • Fosfor 0 mg
 • Kalium 306 mg
 • Protein 9 g
 • Vitamin A 3 IE
 • C-vitamin 7 mg
 • Vitamin E 1 mg
 • K-vitamin 9 mcg
 • Zink 1 mg

13 Fördelar med att äta körsbär under graviditeten

1. Behandlar huvudvärk och migrän

Experter har visat att preeklampsi och östrogenhormonfluktuationer orsakar migrän eller huvudvärk under graviditeten. Villkoren kan skada förväntad mammas övergripande välbefinnande så att det inte bör ignoreras. Du kan konsumera körsbär för att bekämpa de faktorer som bidrar till smärtan eftersom de är ett kraftverk av bioflavonoider och anthocyaniner. Båda näringsämnena är nödvändiga för att lindra onödig fluktuation i din kropp under graviditeten.2. lindrar muskelsmärta

De söta sura körsbären är laddade med antiinflammatoriska egenskaper. Nutritionists har rekommenderat att konsumera minst 2-3 portioner av frukten under graviditeten. På så sätt kan du effektivt avvärja muskelsmärta och leder inflammation. Förväntande mödrar upplever olika inflammationer fram till leverans så, i allvarligt tillstånd, rådfråga din primärvårdspersonal och avstå från självmedicinering i detta avseende.

3. Låg i kalori

Gravida kvinnor är mer benägna att vara mottagliga för viktökning under graviditeten som senare blir besvärliga att förlora. Om du vill bibehålla din kroppsvikt måste du börja med att integrera körsbär sedan dagen du kommer att bli gravid. Nutritionists har gynnat frukter och grönsaker på grund av det höga innehållet av näringsämnen och låga kalorier. Saken liknar röda och läckra körsbär eftersom de är rikliga i vitaminer och mineraler och en skål med färsk servering innehåller bara 50 kalorier.

4. För hälsosamt matsmältningssystem

Din lilla vårdslöshet kan leda dig till matsmältningsbesvär. För att undvika detta har nutritionists rekommenderat att konsumera livsmedel berikade med kostfiber. Den senare har visat att avvärja matsmältningsbesvär, förhindrar konstant uppblåsthet under graviditeten. Dessutom är fiber ansvarig för att reglera dina oregelbundna tarmrörelser. Körsbär är ett kraftverk av dietfibrer, och endast en enda portion kan påverka din upprörda mage effektivt inom kortare tid. Experter har också uppmuntrat förväntande mammor att försöka behandla matsmältningsfrågor av den naturliga källan eftersom de inte innehåller kemikalier.

5. Arbeta som en expectorant

Körsbär kan fungera bra om du har stött på andningsbesvär under graviditeten. Många studier har också visat sina egenskaper som en expectorant. Du kan behandla konstanta hostar och lindra kall, bronkit och astma genom att integrera körsbär i ditt dagliga liv. Glöm inte att överväga din läkares råd vid kronisk astma för att undvika risker för ytterligare hälsofrågor.

6. För blodfartyg

Nutritionists föreslår att foster kräver massor av blod för rätt tillväxt som bara är möjligt med väl fungerande blodkärl. Du kan stärka det senare genom att konsumera tillräckligt med C-vitamin regelbundet. Vitaminet sägs förstärka dina blodkärl under graviditeten, så att de kan pumpa tillräckligt med blod i detta avseende.

7. Främjar bättre sömn

Du bör inte försöka ta in avslappnande medel eller sömntabletter under graviditeten och välja endast mat som innehåller sömninducerande egenskaper. Vid störda sömnmönster kan du konsumera en skål med färska och kylda körsbär eftersom de är förpackade med en antioxidant som kallas melatonin. När det konsumeras regelbundet kommer antioxidanten att avvärja obehag och låta dig sova lugnt i timmar. Bortsett från detta kan körsbärsjuice utföra samma funktion. Undvik dock att tillsätta socker eftersom frukterna naturligt innehåller ett högt innehåll av det.

8. Förhindrar högt blodtryck

Olika faktorer bidrar till högt blodtryck under graviditeten, och du bör vara försiktig och försöka behålla de höga halterna. Det kalium som finns i körsbär fungerar bra för att bekämpa vattenretention och kontrollera blodtrycket som i slutändan förhindrar risken för havandeskapsförgiftning. Därför kan konsumera körsbär regelbundet minska risken för högt blodtryck.9. Förhindrar trötthet

De många näringsämnen som finns i sötsurfrukten är en säker källa för att avvärja faktorer som är förknippade med plötslig trötthet och yrsel. Gravida kvinnor kan konsumera körsbär för att skörda vatten, fiber, vitaminer och mineraler som fungerar för att öka energinivåerna under graviditeten.

10. Förhindrar gestationsdiabetes

Riskerna i samband med graviditetsdiabetes ökar för den förväntade mamman. Nutritionists rekommenderar att konsumera socker genom den naturliga källan för att bekämpa riskerna med diabetes eftersom det är ett allvarligt hälsoproblem. Det har potential att skada det ofödda barnets hälsa också. Därför konsumerar du inte bearbetade livsmedel och söta drycker under graviditeten och dämpar dina söta begär med läckra frukter som färska körsbär.

11. För svullnad och inflammation

Studier har visat att det röda pigmentet i frukten – som kallas anthocyanin, kan lindra inflammation utan att skada fostrets hälsa. Gravida kvinnor stöter på smärta och ofta svullnar sålunda; det är viktigt för dem att välja ett naturligt alternativ som körsbär att hantera villkoret.12. Främjar hjärnhälsa

Nutritionists föreslår att förväntade mödrar konsumerade livsmedel laddade med näringsämnen som underlättar fostrets hälsosamma hjärna. Du kan hitta väsentliga näringsämnen som Balaton och anthocyaniner i körsbär som kommer att stärka och säkerställa en hälsosam utveckling av fostrets hjärna.

13. Ökar immuniteten

Berikat med C-vitamin kan körsbär göra underverk för immunsystemet hos de förväntade mödrarna. Ditt immunförsvar kräver speciell näring eftersom den bekämpar fria radikaler som bidrar till olika kroniska sjukdomar och infektioner. Det kan också effektivt minska riskerna för oxidativ skada på kroppsorganen.

Show Buttons
Hide Buttons