13 Fantastiska hälsofördelar med Tea Tree Oil

13 Fantastiska hälsofördelar med Tea Tree Oil!

13 Fantastiska hälsofördelar med Tea Tree Oil

Tea Tree Oljehälsovinster inkluderar att minska nedsatt underarmlukt, användbar som insektsmedel, en bra handavfettningsmedel, hjälper till att hålla små sår och skaror rena, främja sårläkning och hjälpa till att behandla nagelinfektioner. Andra fördelar inkluderar behandling av akne, hantering av mjäll, behandling av idrottsfot, hantering av mild öroninfektion, hantering av psoriasis och behandling av solbränna.

Vad är Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil, känd i vissa delar av världen som melaleuca olja, är erhållen från blad av en myrtle växt Melaleuca alternifolia, infödd till regioner i Australien. Det är som eterisk olja som har en uppfriskande kamfer som luktar med sin karakteristiska färg som sträcker sig från klar till en ljusgul.

Faktum är att te-trädolja användes så långt tillbaka som av de inhemska inhemska invånarna i Australien, som hyllades som ett “botemedel” -medel, vilket gav ett bevis på att det var mirakulöst långt innan det var vetenskapligt studerat.

Medan användningen har blivit allt populärare under de senaste 20 åren eller så är det viktigt att notera att det inte är lämpligt för oral användning, eftersom det är giftigt. Det är för närvarande säkert och godkänt för extern användning, där den har funnit fördel genom att användas för dess flera fördelaktiga effekter.


13 Fantastiska hälsofördelar med Tea Tree Oil

1. En fuktgivande handrenare

Hur många gånger per dag når du handtorkaren för att rensa dina händer, bara för att lämna dem torra? Det beror förmodligen på att den primära beståndsdelen av handtvättmedel är alkohol, ett välkänt dehydreringsmedel. Ett bättre alternativ? Använda tea tree oil. Tea Tree Oil har anti-mikrobiella egenskaper som dödar ett brett spektrum av bakterier och virus vi kommer i kontakt med dagligen, inklusive de som orsakar matförgiftning och influensa.

Tea Tree Oil kan användas ensam för detta ändamål, eftersom det är effektivt, samtidigt som du kan fuktiga händerna och hålla dem mjuka. Smart hand-sanitizer-tillverkare börjar lägga till denna ingrediens i sina produktformuleringar för att erbjuda en förbättrad användarupplevelse.

2. Kan fungera som en effektiv insektskrotande medel

Förutom att ha antimikrobiella egenskaper är te trädolja också användbar för att hålla insekten borta. En fallstudie involverade applicering av oljan till kor och observerade hur bra flugor hölls borta. Efter 24 timmar var det en genomsnittlig minskning med 60% om flygtäthet, vilket är bra jämfört med många kommersiellt tillgängliga repellanter som förlorar effekten i några timmar. Det hävdas att te-trädolja har potensekvivalent eller överlägsen DEET, en av de mest kraftfulla repellanterna i vår tid.3. Kan hjälpa till att minska underarmlukten

Att byta från syntetiska deodoranter till ett mer naturligt alternativ är ofta svårt, eftersom många av dem misslyckas med att ta itu med problemet och kan leda till obekväma möten med otäck kroppsluk. Te-trädolja lyckas emellertid där många andra misslyckas på grund av dess antibakteriella egenskaper. Svett är luktfri, men är ofta infekterad med bakterier mycket snart efter utsöndring. Denna metabolism orsakar den fruktansvärda lukten vi känner till, men kan minskas genom att kontrollera bakteriekolonierna.

4. Kan hjälpa till att hålla små sår och skador rent

Öppna sår och skär är ett av de enklaste sätten för bakterier att få direkt inträde i blodet, där de kan orsaka en hel mängd oförmögna effekter. Genom att täcka det öppna såret med viss te-trädolja blandad i en lämplig bas, såsom petroleumgel eller kokosnötolja, kan du bilda en ogenomtränglig barriär mot bakterier, vilket gör att läkning börjar. Applicera två gånger dagligen efter lämplig rengöring av området för att skydda det dygnet runt från infektion.

5. Främjar sårläkning också

Förutom att hålla sår fri från infektion kan teolja också påskynda läkning. För det hjälper det att minimera onödiga inflammatoriska förfaranden som kan sakta ner normal helande, men stimulerar också produktionen av immunceller som hjälper till med helingsprocessen. Även om du inte använder tea tree olja för dess antibakteriella egendom, är det fortfarande klokt att lägga till lite på din aktuella anti-biotiska salva för att öka hastigheten längs läkningsprocessen.

6. Hjälper behandla svampspikinfektioner

Medan det för närvarande finns flera läkemedel tillgängliga för att behandla nagelinfektioner, har många av dessa betydande hälsorisker. Men om du föredrar ett mer naturligt tillvägagångssätt är teolja en utmärkt plats att börja. För att applicera är det bäst att tillsätta några droppar te-trädolja till en bas av något slag (sannolikt kokosnötolja) och applicera två gånger dagligen på botten och naglarna hos de drabbade naglarna. Behandlingstiden kan gå bra i flera månader, men många rapporterar signifikant förbättring efter en 6 månaders användningstid.7. Kan användas för akne

Under de senaste åren har studier visat att applicering av tea tree-olja på huden och ansiktet speciellt kan bidra till att minska både frekvensen och svårighetsgraden av akneutslag , vilket är en effektiv som den vanligaste aknemedicinen bensoylperoxid vid behandling av finnar. Detta kan bero på den antibakteriella naturen av tea tree oil som möjliggör en avsevärd minskning av bakteriell infestation.

8. Kan hjälpa till att hantera mjäll

Mjölk är inte farlig på något sätt, men kan vara ganska otäckt och pinsamt. Lyckligtvis har det visat sig att tea tree-olja kan bidra till att kontrollera kliande, produktion av flingor och till och med den greasy som vanligtvis uppstår. Det visade sig vara en genomsnittlig 40% förbättring av symtomen, efter tillsats av tea tree oil till ditt schampo. Några droppar kan också appliceras direkt på hårbotten eftersom tvätt dagligen kan vara ogenomtränglig för de flesta.

9. Kan hjälpa till att behandla idrottarens fot

Idrottsfot är en svampinfektion som främst påverkar fötterna, men som också kan infektera händer, naglar och mer. Medan det finns anti-svamp mediciner som existerar för att behandla det, är tea tree olja ett säkert och effektivt naturligt alternativ som har en mycket bra framgångsgrad. Den har en botningsgrad på över 70%, men i fall av refraktionsinfektion kan den fortfarande kontrollera symptomen på infektionen, även om den kanske inte har botat den. För att applicera kan du antingen blanda i en bas av kokosnötolja eller petroleumgel eller göra en pasta med natron och använda två gånger dagligen.

10. har expectorant kvaliteter

Även om du inte kan dricka tea tree oil, har det fortfarande vissa medicinska egenskaper vid inandning. Att vara en väsentlig flyktig olja kan du massera på bröstet tillsammans i en petroleumbas med kamfer- och pepparmintolja eller mentolkristaller och låt de naturliga nedbrytningsegenskaperna fungera för att bryta upp slem och näste.

11. Kan hjälpa till att hantera Cure Mild Ear Infections

Öroninfektioner kan orsakas av bakterier eller svampar, i vilket fall tea tree olja är väl lämpad för båda. Även om vi inte förespråkar dess användning i de fall där det finns synlig pusliknande urladdning från öronen (som du behöver antibiotika), kan den effektivt användas för att behandla mindre klåda eller öroninfektioner som åtföljer förkylningen.12. Kan hjälpa till att behandla solbränna

Solbränna kan vara ett smärtstillande tillstånd, men kan hanteras med hjälp av lugnande antiinflammatoriska medel, såsom teolja. Den fuktighetsgivande naturen hjälper till att förhindra ytterligare överdriven vattenförlust och dess antiinflammatoriska egenskaper bidrar till att lugna ömma röda huden. Applicera bara inte på synligt trasig hud, eftersom du inte vill ha för mycket att komma in i blodet.

13. Kan hjälpa till att hantera psoriasis

Psoriasis är en autoimmun sjukdom som orsakade snabb hudavgivning, vilket tvingar omogna hudceller att migrera till ytan för att ersätta de förlorade. Den snabba förlusten leder ibland till ackumulering på specifika områden, vilket orsakar de klassiska vita plackerna. Antiinflammatoriska medel hjälper till att lindra psoriasis eftersom de sänker graden av migrering av dessa celler, och också lindrar klåda och ömhet som åtföljer. Applicera två gånger dagligen eller vid behov till berörda områden.

Slutsats

Tea Tree Oil är användbar för en myriad av yttre hudförhållanden, men kan även utnyttjas för dess flyktiga oljor, vilket är uppenbart för att lindra bröstkorg och näste. Var bara försiktig så att du inte konsumerar tea tree oil, eftersom inte allt är bättre när det tas!

Show Buttons
Hide Buttons