13 Fantastiska hälsofördelar med Hummus

13 Fantastiska hälsofördelar med Hummus!

13 Fantastiska hälsofördelar med Hummus

Hälsa fördelar med hummus inkluderar förebyggande av oxidativ stress, kontroll av kolesterolnivåer, förbättrad hudkondition, förebyggande av cancer, främjande av matsmältning, hantering av blodsocker, främjande av bentäthet, hjälp till viktminskning, förbättring av hjärt-kärlsjukdom och ökning av energinivåerna.

På grund av sin otroliga smak och stora hälsofördelar har hummus varit en del av olika kulturer i århundraden. Människor konsumerar det i stor utsträckning i Mellanöstern och norra delar av Afrika. Observera att människor äter och förbereder det ursprungliga hummuset med konserveringsfri tahini sås i dessa områden.

Denna tjocka och krämiga mat har gjort sin väg till Nordamerika och Europa och blev en av de mest omtyckta främmande matkällorna. Det är också perfekt eftersom det ger växtbaserat protein upp till 7,9 g per portion.

Detta gör hummus till en näringskänslig matkälla för vegan och vegetarianer. Människor som konsumerar det som en toppning kommer förmodligen att öka sitt intag efter att ha känt till hummusens käftande fördelar på hälsan.

Hummus näringsvärde

En portion hummus kan ge följande näringsämnen.

 • Kalorier 166
 • Carbs 7.9g
 • Koppar 26%
 • Kalcium 5%
 • Kostfiber 6,0 g
 • Folat 21%
 • Järn 14%
 • Magnesium 18%
 • Mangan 39%
 • Fosfor 18%
 • Kalium 7%
 • Tiamin 12%
 • Vitamin B6 10%
 • Zink 12%Hur man gör hummus

Ingredienser

 • Krossad vitlök
 • 1/3 kopp tahini sås
 • En matsked olivolja
 • 2 koppar kokta kikärter
 • ¼ av citronsaft
 • Salt att smaka

Metod

 • Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda tills det blir slät.
 • Din delish hummus är redo att servera med omslag och smörgåsar.
 • Du kan använda det som ett dopp också.

Med tanke på detta är här 13 fantastiska fördelar med hummus.

1. Förhöjer energinivåer

Hummus innehåller protein, kolhydrater och stärkelser. Dessa näringsämnen bibehåller din kropp hela dagen. Kolhydraterna i hummus är komplexa kolhydrater som tar några timmar att smälta ordentligt och hålla dig fulla under lång tid.

Du kan också få stärkelse från kikärter som ger glukos till din kropp. Det absorberar i kroppen stadigt utan att suga upp sockerhalten i blodet. Denna glukos i hummus är säker för din hälsa, till skillnad från de raffinerade sockerarterna i bröd, pasta och godis. Att konsumera dessa livsmedel ger upphov till allvarliga glukosspikar som leder till diabetes.2. Säker i matallergi och intolerans

Det faktum att hummus är mejeri, mutter och glutenfri gör det till en idealisk matkälla för människor som har mutterallergier, celiacsjukdomar och laktosintolerans. Du kan lägga till det i barns kost utan att ge en andra tanke.

Var noga med att kolla ingredienserna på förpackningen och köp den med färre eller inga konserveringsmedel. Hummus är också lätt att förbereda, och du kan göra några utan att lägga till ett konserveringsmedel för det. Så, ta den hemma och öka näringsintaget intakt på nolltid.

3. Förbättra kardiovaskulär hälsa

Olivolja är utmärkt när det gäller att upprätthålla hjärthälsan. Det ger omega-3 och en massa näringsämnen som kontrollerar blodtrycksnivå, kolesteroluppbyggnad i dina artärer och LDL-kolesterol i kroppen.

Sesamfrön är också nödvändiga för att sänka riskerna med hjärt-kärlsjukdom. Dessa frön kommer till nytta och minskar inflammation. Båda ingredienserna krävs för att förbereda hummus så var det fritt att införliva det i din kost och upprätthålla ett hälsosamt hjärta.

4. Hjälper till viktminskning

Nutritionists rekommenderar hummus att bibehålla hälsosam kroppsvikt. Det håller dig full i timmar och begränsar ökad aptit. Enligt en ny undersökning är människor som konsumerar hummus regelbundet inte benägna att övervaka. Och de har lägre BMI än de som inte äter hummus ofta.

Att förbruka baljväxter som kikärter är till hjälp när det gäller att kasta lite extra pounds och öka mättnad.

5. Främjar bentäthet

Hummus är ett förråd av näringsämnen som förstärker dina ben. Mineraler som koppar spelar också en viktig roll i detta sammanhang. Koppar hjälper till att behålla din skelettstruktur och håller kollagen och elastin ihop. Kalcium är också ett viktigt mineral som stärker ditt ben och förhindrar åldersrelaterad benförlust.

6. Hanterar blodsocker

På grund av ett lågt glykemiskt index (GI) kontrollerar kikärter blodsockernivån. Livsmedelskällor med lägre GI-värde absorberas och smälts ganska långsamt vilket leder till en stadig ökning och fallande sockernivåer i blodet. Hummus ger en betydande mängd löslig fiber som hjälper till att upprätthålla blodsockernivån.

7. Främjar digestion

Kikärter är ett kraftverk av kostfiber vilket innebär att konsumerar hummus påverkar din matsmältning. Din kropp behöver en stor mängd fiber för att stödja matsmältningen. Det eliminerar också toxiner från din kropp. Näringsämnet är också nödvändigt för gallutskiljning vilket underlättar matsmältningsorganets funktion. Förbättrad matsmältning förhindrar också risken för magsjukdomar.8. Bekämpar inflammation

Även om inflammation skyddar dig från flera sjukdomar som feber, infektion och skada, om det fortsätter under lång tid kan inflammation orsaka allvarliga hälsoproblem. Ingredienserna som olivolja i hummus kan bekämpa kronisk inflammation. Olivolja är rik på antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att minska inflammationen och lindra ditt tillstånd.

9. Förhindrar cancer

Studier har visat fördelarna med att konsumera folat-täta livsmedelskällor. Att få folat från hummus kan sänka risken för kolorektal cancer. Detta är möjligt eftersom kostfibern i hummus främjar de goda bakterierna i magen som lindrar riskerna för koloncancer. Men det krävs ytterligare bevis för att bevisa påståendet.

10. Behandlar anemi

Järn är nödvändigt för att leverera syre till dina röda blodkroppar. Du kommer bli glatt överraskad att lära dig att kikärter och tahini är rika på järn. Att införa hummus i din kan minska risken för anemi också.11. Förbättrar hudtillståndet

Växtbaserade proteiner är byggstenen i den friska huden. När du börjar konsumera hummus regelbundet kommer du att märka en skillnad i din hudstruktur. Även näringsämnena i hummusen förhindrar uppkomsten av för tidig åldrande och håller huden mjuk och subtil.

12. Förhindrar oxidativ stress

Kikärter innehåller gott om antioxidanter som du kan få genom att konsumera hummus. Observera att antioxidanter bekämpar oxidativ stress från organ och fria radikaler. Båda faktorerna leder till utvecklingen av kroniska sjukdomar. Så sätt hummus till din kost och främja din övergripande hälsa.

13. Kontrollerar kolesterolnivåer

Höga kolesterolnivåer innebär en högre risk för kardiovaskulär sjukdom. Hummus ger olika näringsämnen som fibrer som suger överflödigt kolesterol från blodkärlen. Att äta hummus förhindrar uppkomsten av hjärtsjukdomar som högt blodtryck och kontrollkolesterolnivåer samtidigt.

Slutsats

Det är sant att livsmedelskällor som hummus inte har negativa effekter på din hälsa. Det är dock bättre att konsumera allt i moderation. Vid kronisk sjukdom, föreslår vi att du rådgör med din läkare innan du införlivar hummus i din kost.

Show Buttons
Hide Buttons