13 Fantastiska hälsofördelar med apelsiner

13 Fantastiska hälsofördelar med apelsiner!

13 Fantastiska hälsofördelar med apelsiner

Apelsinerna har fantastiska hälsofördelar, som skyddar ögonen och förbättrar syn, förbättrar sexuell prestanda, förhindrar förstoppning, förstärker immunsystemet, förbättrar humör, främjar tandhälsa, reglerar blodtrycket, förbättrar hudutseende, förhindrar cancercelltillväxt, främjar matförtunning och skydda hjärtat.

Vad är apelsiner?

Apelsiner är extremt vanliga, oavsett vilken del av världen du bor. Det är faktiskt den mest populära citrusfrukten tack vare dess saftiga smak och höga koncentrationer av vitaminer och hälsofrämjande föreningar.

Det används ofta i aromaterapi, kan göras i juice och mer, vilket gör den till en mångsidig frukt. Apelsiner (känt vetenskapligt som Citrus Sinensis-frukt) tillhör Rutaceae-familjen och förekommer främst i tropiska klimat. Även om apelsiner är kända för sin hälsa, behöver du inte ens en riktig anledning till öst mer, helt enkelt för att de smakar underbart!

Näring Info om apelsiner (per 100g)

  • Kalorier-47
  • Total Kolhydrat -11,75g
  • Dietfibrer-2,40g 6% RDI
  • Kalium-169mg 3,5% RDI
  • Vitamin A – 7,5% RDI
  • Vitamin C- 90% RDI
  • Iron-1% RDI
  • Calcium-4% RDI13 Fantastiska hälsofördelar med apelsiner

1. Skyddar ögonen och förbättrar visionen

Att äta mat rik på vitamin A kan bidra till att upprätthålla friska ögon. Apelsiner är en anständig källa till vitamin A, som tillsammans med andra bioflavonoidföreningar hjälper till att skydda ögonen mot makuladegenerering, grå störningar och jämn blindhet på grund av försämrad syn. När apelsiner läggs till kosten, kan de erbjuda adekvat skydd mot membranen som kläder i ögonen och kan vara användbara för att främja syn och upprätthålla ögons hälsa i flera år.

2. Förbättrar sexualitet

Apelsiner kan ha milda afrodisiakala egenskaper som kan användas för att förbättra sexuell prestation hos både män och kvinnor. När det används regelbundet kan det vara möjligt att stoppa sexuella problem som erektil dysfunktion och minskad libido från att påverka ditt sexliv. Apelsiner kan också öka sekretionen av könshormonerna och förbättra sexdriven och erektionspotentialen, alla spelar en fördel för att förbättra sexlivet.3. Förhindrar förstoppning

Förstoppning uppstår när det finns svårigheter att förfalla på avföring på grund av oregelbundna tarmrörelser eller härdning av fekalitet på grund av otillräckligt vattenintag. Fiber som finns i apelsiner gör det effektivt att förebygga och ge lättnad från förstoppning. Vatten är också nödvändigt för att förhindra förstoppning , som lyckligtvis har hög vattenhalt och gör avgången av pall en enkel och rutinmässig process.

4. Bolster Immunsystemet

Apelsiner innehåller vitamin, ett vitamin som är känt för att stimulera immunfunktionen. Det kan hjälpa till med immunsystemets anti-kroppar och immunceller som behöver upptäcka och snabbt förstöra invaderande patogener. Apelsiner innehåller också många andra tillbehörs näringsämnen som tillsammans med vitamin C hjälper till att minska oxidativ stress på celler.

5. Förbättrar humör

Apelsiner kan hjälpa till att höja humör och minska depression, särskilt när de används aromaterapeutiskt. Den varma Citrus doften av apelsiner hjälper till att lindra ångest och ge en känsla av lugnande avslappning. Citrusarom antas också innehålla specifika flavonoider som kan förbättra serotoninsyntet, förbättra humör när du stressas. Apelsiner har använts historiskt som en lättnad för stress, eftersom man tror att de bidrar till att minska kortisolhalterna i kroppen, bekräftad av deras förmåga att förbättra sexuell funktion (vilket indikerar sunda testosteronnivåer).

6. Främjar tandhälsa

Underhåll av tänderna och tandköttet bör ha högsta prioritet när det gäller att ta hand om munnen, eftersom smittämnen kan attackera tandköttet och få lätt in i blodtillförseln. Citrusfrukter som Orange hjälper till att främja friska tandkött genom att stärka blodkärlen och vävnaderna som håller tandköttet och tänderna och använder även C-vitamin för att minska inflammation av tuggummi. Sjukdomssvampen, kännetecknad av blödande tandkött och dålig läkning av sår, förvärras av minskad kollagenproduktion orsakad av vitamin C-brist.

7. Reglerar blodtrycket

Apelsiner är en stor frukt för att hjälpa till att reglera blodtrycket, eftersom de innehåller mineralet kalium som vidgar blodkärlen, tillsammans med bio-flavonoider som förbättrar flexibiliteten av kärlen. Kalium har en reglerande effekt på vattenbalansen, vilket bidrar till att kompensera vätskeretention orsakad av natrium. Apelsiner hjälper till att förbättra njurfunktionen också, en kaliumjon säkerställer att rester inte förblir i njurarna och orsakar njurstenar. Njurarna spelar också en roll i blodtrycksreglering.

8. Förbättrar hudutseende

Det är nu väl etablerat att apelsiner har en stimulerande effekt på kollagenproduktion, vilket gör den till en idealisk mat för dina skönhetsbehov. Apelsiner kan också hjälpa till att minimera akne ärr, eftersom nya hudceller bidrar till att minska utseendet på gamla ärr och fläckar. I kombination med vitamin A , som har UV-reflekterande verkan, kan din hudhälsa bibehållas i många år.9. Förhindrar cancercellsökning

Cancer uppträder vanligtvis när celler i kroppen delar sig onormalt, kringgår mekanismer för att programmera sin död. Dessa snabbt delande celler förstör andra celler och organ i kroppen, ofta genom att omprogrammera dessa celler för att också växa okontrollerbart. Apelsiner kan vara ett naturligt sätt att förhindra cancer eftersom de innehåller vissa fytokemikalier som kan bekämpa spridningen av cancer, särskilt på huden och i tjocktarmen och i magen. Förebyggande av cancer med apelsiner är mycket billigare och säkrare än att behöva förlita sig på behandling efter det faktum.

10. Främjar uppslutning av mat

Problem med matsmältningssystemet är ofta förknippade med ökad surhet i magen och störningar som påverkar tarmarna. Apelsiner hjälper till att förbättra matsmältningssystemet genom att stimulera utsöndringen av matsmältningssaften och sänka surhetsgraden i magen, så att matsmältningen främjas och gastrit undviks.

11. Skyddar hjärtat

När blodflödet förhindras på grund av närvaron av alltför högt kolesterol och fettsyror når inte näringsämnen och syrerika blod vitala organ och vävnader, vilket kan ge upphov till allvarliga hälsokomplikationer. Den regelbundna konsumtionen av apelsiner kan ge skydd för hjärtat genom att hjälpa kroppen att sänka kolesterolhalten. De kan göra detta eftersom de har en hög nivå av löslig fiber, vilket främjar fet borttagning från blod.12. Främjar hälsosamt hår

Förlust av hår kan förhindras genom att äta apelsiner. Det innehåller beståndsdelar som hjälper till att främja fritt flöde av blod till hårbotten och är effektivt för att behålla hårvolymen så vanliga hårproblem som hårförtunning och håravfall förhindras. Skal av apelsinfrukten kan också vara effektiv vid kontroll av mjäll också, och tack vare dess kollagenfrämjande egenskaper resulterar resultatet i lustigt, välskött hår.

13. Hjälper hantera astma

Det var revolutionerande när det visades att apelsiner bidrar till att minska symtom på astma , vilket idag är känt för att vara ett resultat av närvaron av citrus bio-flavonoider. Dessa föreningar minskar känsligheten hos mastceller till histamin, den utlösare som ofta initierar en astmaattack. Regelbunden konsumtion av apelsiner har hänförts till att minska frekvensen av dessa attacker, och det antas att även eliminera astmaattacker i en delmängd av befolkningen.

Slutsats

Orange frukt är känd för sina enastående hälsoeffekter såväl som dess mångsidighet. Juicen från apelsiner kan vara uppfriskande och närande och det är en rik källa till så många vitaminer som är hälsosamma. Friska apelsiner kan köpas från lokala fruktbutiker och är bättre ersättare för att dricka bearbetad apelsinjuice, som vanligen kommer fylld med konstgjorda konserveringsmedel och socker.

Show Buttons
Hide Buttons