11 Fantastiska hälsofördelar med munkfrukt

11 Fantastiska hälsofördelar med munkfrukt!

11 Fantastiska hälsofördelar med munkfrukt

Monk Fruit hälsofördelar består av att lindra symptomen på allergi, bekämpa fetma, erbjuda anti-mikrobiella egenskaper, innehåller kraftfulla antioxidantegenskaper, kontrollerar diabetes, det är anti-fibrotisk, förbättrar hjärt-kärlsjukdomar, hjälper till att bekämpa inflammation, hjälper till att förebygga och behandla cancer, förhindrar infektioner och bekämpa trötthet.

En av de mest skadliga livsstilsfaktorerna där ute är den överflödiga konsumtionen av socker, vilket är något som många människor runt om i världen njuter av. Lyckligtvis finns det många naturliga sötningsmedel som är mycket sötare än socker, men tar inte med alla inflammatoriska biverkningar. En sådan sötningsmedel som säkerhetskopieras av omfattande forskning är en frukt som kallas munkfrukt.Vad är munkfrukt?

Namnet munkfrukt kanske inte är en mycket populär, men Buddha frukt, livslängd frukt eller Luo Han Guo är alla namn frukterna i känd av. Dessa är alla namn som härrör från Siratia grosvenoori, en vinstock i gourdfamiljen som rymmer en betydligt kraftfull och värdefull frukt. Du kan normalt hitta munkfrukter i vissa delar av Kina och Thailand, där det har använts i århundraden, både som ett medicinskt botemedel mot en rad sjukdomar och ett värdefullt livsmedelstillsats som ett artificiellt sötningsmedel. Således är denna ovanliga frukt extremt sötare jämfört med socker, med stora mängder glukos och fruktos, men sötmen är härledd från de speciella glykosider som finns i fruktens kött. Dessutom fylls munkfrukt med antioxidanter och andra vitaminer och organiska föreningar som ger ett brett utbud av hälsofördelar.

Näringsvärde av munkfrukt
Tekniskt sett innehåller munkfrukt kolhydrater och kalorier, precis som andra frukter och grönsaker, men eftersom de inte normalt konsumeras färska ses de normalt som en kalorimat. De innehåller nollkarter, liksom nollfett.

När konsumeras färska, erbjuder munkfrukt 25% till 38% av olika kolhydrater, tillsammans med C-vitamin .11 Fantastiska hälsofördelar med munkfrukt

Munkfrukt är en rund frukt som är ca 5 cm i diameter och har ett sött ätbart kött inne i en bitter ytterkant. Betydelsen av dess roll som en artificiell sötningsmedel har gjort det ganska värdefullt och munkfrukttillskott och frukten kan nu hittas i en mycket bredare skala jämfört med tidigare. Låt oss nu ta en titt på dess många och ovärderliga hälsofördelar.

1. lindrar symtomen på allergi

När våra kroppar utsätts för något som gnissar ett negativt svar, frigör mastcellerna många kemikalier i systemet, varav en innehåller histamin. Det här utspelar reaktioner som hosta, irritation, inflammation och andra olika symptom på allergier. Mjukfrukt extrakt har dock visat sig stoppa denna ogynnsamma aktivitet av mastceller, vilket eliminerar histamin och behandlar vanliga allergier. Denna kemikalie är också associerad med att lindra astmatiska reaktioner, som faktiskt kan rädda liv.

2. Hjälper att bekämpa fetma

Bearbetat socker är en stor bidragsyter till många sjukdomar. Men naturliga sötningsmedel som munkfrukt kan hjälpa dig att ta ett stort steg mot en friskare ämnesomsättning och kroppssammansättning. Detta kan vara ett utmärkt val av frukt om du försöker minska din kaloriintag och ändå njuta av en och annan söt behandling.3. Erbjuder antimikrobiella egenskaper

I motsats till socker, som kan mata oönskade mikrober i tarmkanalen, uppvisar föreningarna av munkfrukt fördelaktiga, antimikrobiella egenskaper som kan vara fördelaktiga för att upprätthålla en ordentlig bakteriejämvikt. Extrakt från själva frukten och dess löv har visat sig bekämpa candida, bakterier och streptokocker som är ansvariga för tandköttssjukdomar i munnen.

4. Kraftfulla antioxidantegenskaper

Munkfrukt fylls med antioxidanter, varför det kallas “livslång frukt”. Och det är allmänt känt att antioxidanter hjälper kroppen att försvara sig mot fria radikaler och olika sjukdomar. Dessutom bygger de skydd för att minimera eventuella sjukdomar som andningsskador.

Om du brukar bli sjuk ofta, kan du vara ett smart val när du lägger till munkfrukt i din kost.

5. Kontrollerar diabetes

En av de vanligaste och skadliga sjukdomarna i modern tid är diabetes, vilket är en oförmåga hos kroppen att kontrollera dess insulin och glukosnivåer i blodet. Regelbundet socker har en ganska kraftfull inverkan på de som upplever diabetes, men munkbaserade sötningsmedel leder inte till samma instabilitet av blodsocker och är därför vanligen förekommande som en förebyggande metod eller behandlingsalternativ för diabetes.

6. Anti-Fibrotisk

Ett tillstånd som kallas lungfibros, där lungvävnaderna blir styva och ärrade, vilket påverkar lungornas förmåga att extrahera syre från luften och andas ordentligt. En del grundforskning tyder på att munkfrukt har ett möjligt anti-fibrotiskt element, känt som mogroside IIIE, vilket ger mycket gynnsamma resultat.

Forskningen bestämde att mogroside IIIE kan fungera som en anti-fibrotisk genom att reglera inflammation och hjälpa till att normalisera cellmatrisavsättning.

7. Förbättrar kardiovaskulär hälsa

Närvaron av organiska föreningar i munkfrukt hjälper till att hindra kolesterol från att oxidera, vilket är vad som händer innan kolesterol blir en plack inne i blodkärlen och artärerna. Således har munkfrukt förmågan att minimera risken för stroke och hjärtinfarkt genom att förhindra utvecklingen av ateroskleros.8. Minimerar inflammation

I kinesisk traditionell medicin sågs munkfrukt normalt som ett “kylmedel” i många medicinska preparat och drycker. Om du till exempel hade feber, en värmeslag eller en gemensam inflammation, kunde de antiinflammatoriska egenskaperna hos munkfrukt hjälpa till att eliminera de sjukdomarna när fruktjuice konsumeras direkt eller i kombination med vatten.

9. Hjälper förhindra och behandla cancer

Resultat av forskning har bekräftat de cancerframkallande egenskaperna hos de naturliga sötningsmedel som finns i munkfrukt. Från studier som visar fruktens förmåga att hämma tumörtillväxt i bröst och hud genom att tillhandahålla väsentliga proteiner som har cancerbekämpningsmöjligheter är munkfrukt en potent kämpe i kampen mot cancer.

10. Förhindrar infektioner

Munkfrukt är mycket effektivt för att bekämpa infektioner. Denna fördel är förknippad med förekomsten av naturliga antimikrobiella föreningar som arbetar för att skydda kroppen mot bakterier. Således bidrar frukten till att förebygga infektioner av orala bakterier som leder till tandförfall.11. Bekämpar trötthet

Om du tenderar att bli uttömd enkelt, kan munkfrukt hjälpa dig att få en extra energiökning. Denna fördel är förknippad med närvaron av friska näringsämnen i frukten. Dessutom bidrar antioxidantegenskaperna hos munkfrukt till att stärka kroppen, vilket i sin tur också minskar trötthet.

Slutsats

Kort sagt är munkfrukt en näringsrik mat som kommer att göra ett utmärkt komplement till din kost på grund av dess många hälsofördelar. Att införliva frukten i din dagliga rutin kan hjälpa dig att uppnå en hälsosammare och lyckligare livsstil.

Show Buttons
Hide Buttons