11 Bevisade hälsofördelar med svartfröolja

11 Bevisade hälsofördelar med svartfröolja!

11 Bevisade hälsofördelar med svartfröolja

Black Seed Oil fördelar omfattar förbättrad immunfunktion, balansering kolesterol, bekämpa infektioner, bekämpa skadliga patogener, minska inflammation, minska risken för vissa cancerformer och förbättra kognitiv prestanda. Andra fördelar inkluderar att stödja leverhälsan, bekämpa typ 2-diabetes, förbättra hudhälsan, stödja ögonhälsan och stödja hårväxten.

Black Seed Oil är ett rent fett som destilleras från frön av nigella sativa , en vanlig blomma som är naturlig i södra och sydvästra Asien. Detta kallas ofta som svart kargen eller helt enkelt svart frö och är frön av fänkålväxten. Fröet av denna växt har använts i traditionella läkemedel och mat i årtusenden, med en liknande roll som andra kryddor som finns i fänkålväxten.

Användningen av oljan skiljer sig avsevärt från konsumtionen av fröet, eftersom det är ungefär 30% olja, och därför måste vi överväga destillerade oljor som något åtskilda från det frö från vilket det produceras. Frön har använts i karry, kryddade bröd och fem kryddor, bland annat mat. Denna artikel kommer att lyfta fram de hälsovinster som vetenskapen har visat för svart fröolja.Vad är Black Seed Oil?

Svartfröolja är oljan som finns i svart karvägen, med oljan som en destillerad och renad flytande version av dessa fetter. Som en olja har den ett kaloriinnehåll på 9 kalorier per mg (eller 1 ml) vilket gör det till en mycket hög energiförsörjning, men det är definitivt inte att konsumeras i stora mängder av de som berör din kroppsvikt! Det har blivit populärt under senare tid med upptäckten av olika hälsofördelar och immunförsvar som kan uppnås med en relativt liten dos.

11 Bevisade hälsofördelar med svartfröolja

1. Förbättrar immunfunktionen

Både krydda och koncentrerad olja kan förbättra immunförmågan i en blygsam grad när de används i kulinariska doser och matlagningsmetoder. Det betyder att det finns ett relativt enkelt sätt att få de positiva effekterna utan alltför stora ansträngningar – tillsätt svartfröolja till karriärer och matlagningsprocesser kan vara mycket fördelaktiga för hälsan.2. Balanserna kolesterol

De goda fetterna som finns i svartfröolja är effektiva för att öka förhållandet mellan HDL och LDL-kolesteroler i blodet. Detta kommer att minska blodtrycket, förbättra fettomsättningen och minska risken för hälsoproblem som åderförkalkning , där uppbyggnaden av fett -baserade plack i blodflödet minskar blodflödet och skadar hjärtsystemet.

3. Infektioner mot bakterier och slagsmål

Svart frö är främst effektivt för att bekämpa olika former av bakteriell infektion. Som ett naturligt antibakteriellt medel kan det kämpa mot många bakterier som är antingen immuna eller resistenta mot konventionella farmaceutiska ingrepp. Medan svart fröolja inte kommer att bota några infektioner, kan vanlig konsumtion tjäna till att skydda mot infektion och hålla dig frisk.

4. Bekämpar skadliga patogener

Fytokemikalier är de kemikalier som finns unika i växtfoder och är oerhört viktiga för rätt hälsa och välbefinnande. Vi har i åratal visat att dessa föreningar är bra för oss – frukt och grönt har alltid varit hälsokost – men fytokemikalierna är fantastiska att slåss med patogener i kroppen, vilket i grunden är några ämnen som kan skada oss. Fytokemikalier bekämpar ett antal patogener, vilket minskar risken för sjukdom, sjukdom och dödlighet.

Svartfröolja, som framställs av frön från en växt, är otroligt tätt packad med fytokemikalier och anti-svampmedel. Dessa är bra för att hantera de hot som utgörs av små svamppartiklar – främst de som finns i livsmedel – och ger 100% skydd mot många standarddoser av dessa patogener.

5. Minskar inflammation

Fytokemikalier som “TQ” kan också förbättra kroppens inflammationsundertryckande reaktioner både på en ytlig nivå (när den appliceras på huden) och genom konsumtion som en mat. Detta innebär att olika inflammationsbaserade värk och smärtor som gemensamma problem kan minskas på kort sikt, men det är också viktigt att använda denna tid och smärtfrihet för att lösa orsaken.

7. Minskar risken för vissa cancerberoende

De ovan beskrivna fytokemikalierna har också ett antal andra egenskaper som hjälper dem att minska risken för cancer. Blandningen av antioxidanter, antibakteriella och antiinflammatoriska effekter främjar en hälsosam inre miljö (förhindrar cancer i första hand), minskar risken för cellskador och minskar risken för prekursorsjukdomar som kan skada immunsystemet. Svartfröolja kommer inte att bota cancer, men det kan ge dig ökad säkerhet om du konsumerar över en lång tid.

8. Förbättrar kognitiv prestanda

En av våra favoritfördelar med svartfröolja är dess förmåga att hämma AChE – ett enzym som bryter ner acetylkolin i kroppen. Acetylcholin är en av de viktigaste och starkaste föreningarna som produceras i kroppen. Denna kemikalie är väsentlig för minnes- och hjärnfunktionen, men förbättrar även effekten hos idrottare och används för att förhindra symptomen och riskerna med att utveckla hjärn- och neurologiska sjukdomar. Till exempel används ACh vid behandling av skleroser eftersom det förbättrar vävnadens hälsa runt nervsystemet, vilket minskar risken för skador och hämning av dessa vävnader.Acetylcholin är också viktigt vid bekämpningen av Alzheimers sjukdom och demens . Det kan inte bara försena uppkomsten av dessa sjukdomar och minska den övergripande risken, men det kan minska utvecklingen av sådana sjukdomar i populationer som redan har diagnostiserats. Bland friska individer kommer det att förbättra minnet, skydda mot degenerativa hjärnsjukdomar och förbättra kraftutbytet under träning. Det är därför vi älskar det så mycket!

9. Stödjer hälsa och funktion hos levern

Som kroppens främsta kemiska processor är levern inte bara ansvarig för att producera de kemikalier som håller oss levande och friska, men omvandlar också toxiner och andra skadliga kemikalier till mer tolerabla föreningar som utsöndras. Det innebär att levern utövar en allvarlig mängd mekanisk och kemisk stress för att hålla oss vid liv och de dåliga kost- och livsstilsval som vi gör kommer i allmänhet att komma ikapp med vår lever när vi åldras.

Tidiga resultat tyder på att svartfröolja kan vara ett av ett antal växtbaserade oljor och kosttillskott som kan användas för att förbättra leverans hälsa och funktion. Med tanke på att så många människor har dåliga kostvanor, konsumerar för mycket alkohol och / eller droger (oavsett om de är rekreations- eller receptbelagda), anser vi att det är viktigt att spendera tid på att verkligen ta hand om levern. Om du letar efter ett sätt att avlägsna din kropp, är lämplig vård av levern det bästa sättet att gå.

10. Bekämpar typ 2-diabetes

Många “bra fetter” är bra val för att minska blodsocker, kolesteroler och förbättra förutsättningarna för dem som lider av typ 2- diabetes . Effekterna av svart frö är dock ännu mer imponerande än många liknande oljor på grund av de förbättringar som det har visat på de bidragande processerna i bukspottkörteln, liksom minskningar av blodsockermarkörer och en förbättring av koncentrationen och känsligheten för insulin. Insulinkänsligheten har varit ett buzzword för viktminskningsindustrin de senaste åren, men för de som lider av typ 2-diabetes är det ett allvarligt bekymmer. en oro för att svartfröolja kan förbättras.Användningen av naturliga anti-diabetiker och främjande av förbättring av kost och livsstil är ett långt mer hållbart och ansvarsfullt sätt att behandla typ 2-diabetes som det är genom livsstil och kost som det mest sannolikt kommer att utvecklas. Kliniska läkemedelsinterventioner har generellt allvarliga biverkningar, medan naturliga tillägg och förändringar i kosten sannolikt blir mjuka och effektivare på lång sikt.

11. Förbättrar hud-, ögon- och hårhälsan

Melanin är en viktig biologisk förening närvarande i ett antal ytliga vävnader. Dessa är främst användbara för att förebygga skador från låg strålning – vanligtvis i form av solbränna eller överdriven UV-strålning från sola / garvning. Svartfröolja förbättrar melaninreglering och de hälsofördelar som är förknippade med det. Det kan också förbättra tillståndet hos huden som lider av dermatologiska problem på låg nivå, såsom torrhet och eksem. Förbrukningen av friska fetter förbättrar i allmänhet absorptionen av vitamin A och E-vitamin i samband med hud , hår och ögons hälsa .

Biverkningar och andra problem

En av de främsta hälsofördelarna med svartfröolja är att den är så neutral när det gäller biverkningar. Det finns nästan inga negativa biverkningar förknippade med det, även om det innehåller olika fytokemikalier som används som bekämpningsmedel eller hudvårdsprodukter. Det faktum att det är så snällt på kroppen med nästan inga negativa effekter är varför det har blivit så väl mottaget av dem med intresse för näring och hälsa.

Show Buttons
Hide Buttons