10 fantastiska Epsom salt fördelar

10 fantastiska Epsom salt fördelar!

10 fantastiska Epsom salt fördelar

Epsom Salt hälsa fördelar inkluderar snabb återhämtning efter träning, för att behandla fotvärk, främja matsmältning, bekämpa inflammation, för magnesiumbrist, för solbränna, förbättra huden, stödja tjockt och långt hår, minska stress och ångest och kontrollera blodsockernivån.

Epsom Salt är en ganska mångsidig typ av salt. Du kan införliva det i måltider för att förbättra smak – och använda det på olika sätt för att förbättra din hälsa och välbefinnande eller behandla en sjukdom.

Från muskelkramper till kronisk förstoppning är detta salt ett måste-salt för varje hushåll.

Dessutom har ingrediensen också en massa hudpleiefördelar. Att placera små portioner Epsom-salt i varje hörn av ditt hus kommer att förstöra bakterier och bakterier. Den innehåller också läkning egenskaper. Dessutom kommer Epsom-saltet till nytta för kockar och medicinska användare.

Vad är Epsom Salt?

Epsom-salt skiljer sig från ett vanligt bord eller Himalayansalt. Detta salt innehåller maximala nivåer av magnesium som är ett essentiellt mineral. Å andra sidan är traditionellt salt berikat med natrium.

Det vetenskapliga namnet Epsom-salt är magnesiumsulfat. För att inte nämna, kan Epsom-salt bli en enkel och billig källa för att skörda mycket magnesium.

Du hittar två sorter av Epsom-salt. En är att förbereda måltider, och det andra är för jordbruket. Båda typerna tillverkas emellertid inte under liknande förhållanden. Därför måste du vara vaksam när du köper Epsom-salt.Näringsvärde av Epsom Salt

Epsom salt är ett lagerhus med två komponenter:

  • sulfat
  • Magnesium

Dessa mineraler kan gynna din allmänna hälsa vilket gör dem viktiga att konsumera. Magnesium främjar enzymatisk process i din kropp medan sulfat är nödvändigt för att underlätta matsmältningen.

10 Amazing Epsom Salt Hälsofördelar

1. Snabbåterställning efter träning

Hardcore träningspassar bidrar ofta till muskelsmärta. Hälso-och sjukvårdspersonal föreslår att blötläggning i Epsom saltbad efter en intensiv träning kan hjälpa till att lindra muskelkramper och smärtor på nolltid. Du kan suga i Epsomsalt även efter att ha spenderat en kaotisk dag på jobbet – det är en bra stressbuster för vissa människor.

Dessutom är tillägg av magnesiumsulfat idealiskt att konsumera innan träning för att öka uthållighet och prestanda lika. Det kan eliminera en uppbyggnad av mjölksyra i dina muskler som förhindrar risken för inflammation, skada, efterkörtvärk och muskel- och ledkramp.

2. För fotbesvär

Det är ytterst irriterande att ta itu med värkande fötter. Du kan välja en enkel men ändå effektiv lösning när du lider av fotvärk. Späd en ½ matsked Epsom salt i varmt vatten. Och dra dina fötter till det i 20 minuter. Behandlingen är tillräcklig för att slappna av trötta fötter och lindra smärta.

Epsom salt, i kombination med tea tree olja, kan också hjälpa till att avvärja fingernailsvamp. Du kan välja salt om din fot stinker. Det har potential att förstöra bakterier som bidrar till obehaglig lukt.

3. Främjar digestion

Epsom-salt rekommenderas på grund av dess laxerande egenskaper. Mineralmagnesiumsulfatet lindrar både kronisk eller akut förstoppning. Epsom salt uppmuntrar rörelsen av smält mat i din tarmkanal.

Att integrera Epsomsalt i dina måltider stöder enzymerna i magen, vilket underlättar aktiviteten i tjocktarmen. Magnesiumsulfat sägs fungera som en naturlig kolon rengöringsmedel och hjälpa detox din kropp utan att skada din hälsa.

4. Idealisk för inflammation

Rödhet, blåmärken eller klåda är alla symptom på inflammation. Det kan finnas olika externa eller interna faktorer som bidrar till inflammation . Du kan minska intensiteten av rodnad eller klåda via konsumtion av livsmedel beredda med Epsom-salt. Å andra sidan kan du suga i ett Epsom saltbad för att lindra obehag, och svullnadens inflammation medför ofta.

5. För magnesiumbrist

Magnesiumbrist kan sätta dig i risken för olika kroniska sjukdomar. Det kan också påverka din psykiska hälsa negativt. En ny undersökning har visat att otillräckliga magnesiumhalter i din kropp också kan leda till vissa medicinska tillstånd, inklusive diabetes , Crohns sjukdom och njursjukdom. Nutritionists föreslår att du ska behålla adekvata och balanserade nivåer av mineralet eftersom överflödig magnesium kan bidra till kronisk stress. Du måste införliva Epsom-salt i din kost om du ofta stöter på dessa villkor:

  • Sömnlöshet
  • Nagelstörning
  • Mental förvirring
  • Dåligt humör
  • Träningsvärk
  • kramper
  • Rostlöst ben syndrom6. För solbränna

Solens ultravioletta strålar kan orsaka allvarliga skador på huden, inklusive att du ger dig solbränna. Du kan lägga en nypa Epsom salt till hemmet för att lugna irriterad hud. Kylverkets kylning bidrar också till att minska rodnad också. Du kan till och med inkorporera en nypa Epsom-salt i färska juicer och smoothies för maximal nytta.

7. För strålande hud

Du kan uppnå en naturlig glöd i ansiktet på kort tid med Epsomsalt. Det fungerar bäst i kombination med kokosolja. Du kan förbereda olika ansiktspaket med Epsom-salt. Späd också en liten del av saltet i vatten och torka det på ditt ansikte. Det anses vara ett säkert sätt att få en omedelbar glans.

8. För tjockt och långt hår

Berikat med mineraler, är Epsom salt starkt föreslagit för tjockt hår. Du behöver massera hårbotten och håret försiktigt med en blandning av Epsom-salt med en bärolja. Se till att täcka varje sträng för att få önskat resultat. Du bör också undvika att applicera Epsom-saltpasta på en infekterad hårbotten eftersom det kan bidra till klåda.

9. Minskar stress och ångest

Olika faktorer bidrar till stress och ångest. Du kan bli av med tillståndet genom att konsumera Epsom-salt dagligen. Mineralerna som finns i det fungerar för att stärka dina hjärnceller. Magnesiumsulfat är känt att slappna av nerver som underlättar ditt nervsystem också. Införsel av Epsom-salt i din diet sägs stimulera hjärnaktivitet. Nutritionists rekommenderar att Epsom saltintag kan hindra förekomsten av åldersrelaterade psykiska störningar.10. Kontrollera blodsockernivån

Personer med typ II-diabetes skulle vara glada att lära sig att Epsom-salt kan hjälpa till att reglera deras blodsockernivåer. Det kan hantera plötsliga sockerspikar efter att ha konsumerat behandlade eller söta måltider. Epsom salt gör att kroppen kan smälta socker och förbättra sin förmåga att reglera glukos i blodet.

Olika studier på diabetes har dragit slutsatsen att magnesium som finns i Epsom-salt ökar insulinkänsligheten. På så sätt kan du behålla tillräckliga sockernivåer utan några ansträngningar. Trots det borde du inte behandla diabetes via självmedicinering. Och råd med din endokrinolog för att få bättre behandling.

Slutsats

Fördelarna med Epsom-salt är enorma. Du borde göra det till en del av din behandling för att hålla hälsan problem. Det är uppenbart att du kan använda det för kulinariska och medicinska ändamål. Det rekommenderas dock att du planerar ett möte med din primäravårdspersonal när du lider av hälsoproblem och avstår från självmedicinering.

Show Buttons
Hide Buttons